Serinhisar'da ilçe halkına göğüs taraması

SAĞLIK 20.01.2018 - 11:28, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Serinhisar'da ilçe halkına göğüs taraması

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Serinhisar’a Göğüs Hastalıkları Uzmanı görevlendirilerek, leblebicilik ve bıçakçılık mesleğiyle uğraşan ve meslekleri gereği toza maruz kalan ilçe halkına göğüs taraması yapılmaya başlandı.                          Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Serinhisar ilçesinde meslek hastalıklarının önüne geçmek için önemli bir adım atıldı. Leblebisiyle meşhur Serinhisar ilçesi, Yatağan bıçaklarıyla bilinen Yatağan Mahallesi ve eski adı Kızılhisar olarak bilinen beldede bulunan kırmızı toprak ile uğraşan bölge insanında leblebi, demir tozları ve kırmızı topraktaki asbest miktarı mesleki akciğer hastalıklarının görülmesine neden olabiliyor.  Bu doğrultuda meslek hastalıklarının önüne geçmek için Serinhisar Devlet Hastanesi’nde Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Göğüs Hastalıkları Uzmanı görevlendirilerek tarama yapılmaya başlandı.   Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Serinhisar bölgesinde meslek hastalıklarının önüne geçmek için Göğüs Hastalıkları Uzmanı görevlendirdiklerini ve bölge halkının taramadan geçeceğini söyleyerek şöyle devam etti: “ Bildiğiniz gibi Serinhisar leblebicilik ve bıçakçılık mesleğiyle geçimini sağlayan bir ilçemiz. Bu ilçede yaşayan vatandaşlarımızın toza bağlı olarak akciğer ve solunum sistemlerinin etkilenip etkilenmediğini anlamak için yaklaşık 5 yıl önce Nefesine Sağlık Projesi kapsamında 600 kişiye sağlık taraması yapılmış. İkinci kez yapacağımız bu taramayla birlikte hastalarımızın röntgen filmleri, solunum fonksiyon testleri, muayene tetkik ve tedavileri yapılarak çalışma ortamının iyileştirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması, çalışanların sağlığındaki iyi ve kötüye gidiş  yönünde bilgi sahibi olabileceğiz.   Serinhisarlı vatandaşlarımızı muayene olmaları, gerekli testleri yaptırmaları için her Cuma Serinhisar Devlet Hastanesi’ndeki Göğüs Hastalıkları Polikliniğimize bekliyoruz” dedi.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Serinhisar’a Göğüs Hastalıkları Uzmanı görevlendirilerek, leblebicilik ve bıçakçılık mesleğiyle uğraşan ve meslekleri gereği toza maruz kalan ilçe halkına göğüs taraması yapılmaya başlandı.

                        

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Serinhisar ilçesinde meslek hastalıklarının önüne geçmek için önemli bir adım atıldı. Leblebisiyle meşhur Serinhisar ilçesi, Yatağan bıçaklarıyla bilinen Yatağan Mahallesi ve eski adı Kızılhisar olarak bilinen beldede bulunan kırmızı toprak ile uğraşan bölge insanında leblebi, demir tozları ve kırmızı topraktaki asbest miktarı mesleki akciğer hastalıklarının görülmesine neden olabiliyor.  Bu doğrultuda meslek hastalıklarının önüne geçmek için Serinhisar Devlet Hastanesi’nde Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Göğüs Hastalıkları Uzmanı görevlendirilerek tarama yapılmaya başlandı.

 

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Serinhisar bölgesinde meslek hastalıklarının önüne geçmek için Göğüs Hastalıkları Uzmanı görevlendirdiklerini ve bölge halkının taramadan geçeceğini söyleyerek şöyle devam etti: “ Bildiğiniz gibi Serinhisar leblebicilik ve bıçakçılık mesleğiyle geçimini sağlayan bir ilçemiz. Bu ilçede yaşayan vatandaşlarımızın toza bağlı olarak akciğer ve solunum sistemlerinin etkilenip etkilenmediğini anlamak için yaklaşık 5 yıl önce Nefesine Sağlık Projesi kapsamında 600 kişiye sağlık taraması yapılmış. İkinci kez yapacağımız bu taramayla birlikte hastalarımızın röntgen filmleri, solunum fonksiyon testleri, muayene tetkik ve tedavileri yapılarak çalışma ortamının iyileştirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması, çalışanların sağlığındaki iyi ve kötüye gidiş  yönünde bilgi sahibi olabileceğiz.

 

Serinhisarlı vatandaşlarımızı muayene olmaları, gerekli testleri yaptırmaları için her Cuma Serinhisar Devlet Hastanesi’ndeki Göğüs Hastalıkları Polikliniğimize bekliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.