Sigara kaçakçılarına eş zamanlı operasyon!

ASAYİŞ 17.08.2018 - 15:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Sigara kaçakçılarına eş zamanlı operasyon!

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Denizli'de  tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığına yönelik 15 iş yerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda çok sayıda kaçak sigara ve sigara ekipmanının yanı sıra 1 adet  ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.   Denizli'de organize suç ve terör örgütlerinin yasadışı faaliyetlerini sürdürebilmelerinde önemli bir kaynak olan yasa dışı sigara ticaretinin önlenmesi ve suça konu olan her türlü tütün ve tütün mamullerinin ulaşılabilirliğinin engellenmesi amacıyla 13 Ağustos 2018 tarihinde il merkezinde bulunan 15 işyerine yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı.     Tekel bayi, büfe, tütüncü adı altında faaliyetlerini yürüten işyerlerinde yapılan kontrol ve aramalarda işyerlerinin resmi belgeleri ve TAPDK satış izin belgeleri kontrol edilerek işyerlerinde kaçak sigara, açıkta kıyılmış tütün ile makaron satışının yapıldığı tespit edildi.   Yapılan operasyonda belgeleri eksik bulunan bir işyeri ve kaçak yollarla getirilerek iç piyasaya satışa sunulan ve işyerlerinde özel bölmeler oluşturularak gizlenen zulalanmış tütün mamulleri tespit edildi.   Operasyon kapsamında yapılan aramalarda işyerlerinde bulunan mutfak görünümlü yerlerde  gizli bölümler oluşturularak saklanmış vaziyette, fırın ve yiyecek kutularına paket olarak yerleştirilmiş toplam 30.000 pakete yakın kaçak sigara, 5.000 paket dolma sigara, 17.000 adet’e yakın makaron, 200 kilograma yakın kıyılmış tütün, 14 adet elektronik sigara ve likiti, 1 adet ruhsatsız av tüfeği bulunarak el konuldu.     Operasyon neticesinde yakalanan toplam 12 şüpheli şahıs hakkında 5607 sayılı Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem ve 4733 sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kanunu kapsamında idari işlem yapılarak yaklaşık 60 bin lira idari para cezası uygulandı.   Ayrıca 1 işyerinin işyeri açma izin belgesi, tütün ve tütün mamulleri satış izin belgesi ile vergi levhasının olmadığı tespit edildi.    

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Denizli'de  tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığına yönelik 15 iş yerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda çok sayıda kaçak sigara ve sigara ekipmanının yanı sıra 1 adet  ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

 

Denizli'de organize suç ve terör örgütlerinin yasadışı faaliyetlerini sürdürebilmelerinde önemli bir kaynak olan yasa dışı sigara ticaretinin önlenmesi ve suça konu olan her türlü tütün ve tütün mamullerinin ulaşılabilirliğinin engellenmesi amacıyla 13 Ağustos 2018 tarihinde il merkezinde bulunan 15 işyerine yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı.

 

 

Tekel bayi, büfe, tütüncü adı altında faaliyetlerini yürüten işyerlerinde yapılan kontrol ve aramalarda işyerlerinin resmi belgeleri ve TAPDK satış izin belgeleri kontrol edilerek işyerlerinde kaçak sigara, açıkta kıyılmış tütün ile makaron satışının yapıldığı tespit edildi.

 

Yapılan operasyonda belgeleri eksik bulunan bir işyeri ve kaçak yollarla getirilerek iç piyasaya satışa sunulan ve işyerlerinde özel bölmeler oluşturularak gizlenen zulalanmış tütün mamulleri tespit edildi.

 

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda işyerlerinde bulunan mutfak görünümlü yerlerde  gizli bölümler oluşturularak saklanmış vaziyette, fırın ve yiyecek kutularına paket olarak yerleştirilmiş toplam 30.000 pakete yakın kaçak sigara, 5.000 paket dolma sigara, 17.000 adet’e yakın makaron, 200 kilograma yakın kıyılmış tütün, 14 adet elektronik sigara ve likiti, 1 adet ruhsatsız av tüfeği bulunarak el konuldu.

 

 

Operasyon neticesinde yakalanan toplam 12 şüpheli şahıs hakkında 5607 sayılı Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem ve 4733 sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kanunu kapsamında idari işlem yapılarak yaklaşık 60 bin lira idari para cezası uygulandı.

 

Ayrıca 1 işyerinin işyeri açma izin belgesi, tütün ve tütün mamulleri satış izin belgesi ile vergi levhasının olmadığı tespit edildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.