Şiirini Al Da Gel 14. Denizli Şiir Günü Yapıldı

KÜLTÜR 08.05.2018 - 11:24, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Şiirini Al Da Gel 14. Denizli Şiir Günü Yapıldı

YAZ-AR-BİR’in gelenekselleştirdiği “Şiirini Al da Gel! Denizli Şiir Günü” nün 14.üncüsü yapıldı. Her ayın ilk Cumartesi günü saat:13.00’te Türk Ocakları Denizli Şubesi Salonunda gerçekleştirilen bu dinletide şairler kendi şiirlerini okuyorlar.   İzleyiciye de açık olan Denizli Şiir Günü saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.   YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu yaptığı konuşmada yapılan kongrede tekrar görev verildiğini belirterek, güvenlerinden dolayı üyelere teşekkür etti. Abdülkadir Uslu gelenekselleşmiş etkinliklerin devam edeceğini ifade ettikten sonra 9-10-11 Mayıs’ta Samsun Çarşamba’da 4 etkinlik planlandığını, 12-13 Mayıs’ta da Isparta’da olacaklarını, Haziran ayı içinde de Nazilli’de bir dinleti düzenleneceğini anlattı. Başkan Uslu “ Bu sıcak ortamda gerçekleştirdiğimiz Denizli Şiir Günleri geliştirilerek devam edecek. Etkinliklerimize katkı veren siz şair ve şiir sever dostlarımıza teşekkür ediyorum.”dedi.     Betül Yatağan’ın sunuculuğunu yaptığı programda ilkokul öğrencisi Mustafa Ali Bölük’ün okuduğu şiirden sonra şairler şiirlerini okudular. Şiirlerini yorumlayan şairler şu isimlerden oluştu: Hüsamettin Tat, Ali Tuluk, Mehmet Aslan, Dr. Metin Vural, Sadık Dağdeviren,  Mehmet Dağal, Mustafa Demirci, Musa Soyuçok, Ahmet Çölgeçen, Kadir Yatağan, Bakican Evkaralı, Serdar Gedizlioğlu, Yusuf Kabukçu, İsmail Gökçe, Ülkü Çetinkaya.     Konuk Fotoğraf Sanatçısı Zeki Akakça da şiir ile ilgili düşüncelerini paylaştıktan sonra bir şiirini okudu.   Her zaman olduğu gibi şiir aralarında türkülere de söz düştü. Türk halk müziği sanatçısı Mehmet Dağal anonim türkülerin yanı sıra kendi bestelerini de paylaştı.   Etkinlik sonrasında katılım belgeleri Şair Dr. Metin Vural tarafından katılımcılara takdim edildi.  

YAZ-AR-BİR’in gelenekselleştirdiği “Şiirini Al da Gel! Denizli Şiir Günü” nün 14.üncüsü yapıldı. Her ayın ilk Cumartesi günü saat:13.00’te Türk Ocakları Denizli Şubesi Salonunda gerçekleştirilen bu dinletide şairler kendi şiirlerini okuyorlar.

 

İzleyiciye de açık olan Denizli Şiir Günü saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

 

YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu yaptığı konuşmada yapılan kongrede tekrar görev verildiğini belirterek, güvenlerinden dolayı üyelere teşekkür etti. Abdülkadir Uslu gelenekselleşmiş etkinliklerin devam edeceğini ifade ettikten sonra 9-10-11 Mayıs’ta Samsun Çarşamba’da 4 etkinlik planlandığını, 12-13 Mayıs’ta da Isparta’da olacaklarını, Haziran ayı içinde de Nazilli’de bir dinleti düzenleneceğini anlattı. Başkan Uslu “ Bu sıcak ortamda gerçekleştirdiğimiz Denizli Şiir Günleri geliştirilerek devam edecek. Etkinliklerimize katkı veren siz şair ve şiir sever dostlarımıza teşekkür ediyorum.”dedi.

 

 

Betül Yatağan’ın sunuculuğunu yaptığı programda ilkokul öğrencisi Mustafa Ali Bölük’ün okuduğu şiirden sonra şairler şiirlerini okudular.

Şiirlerini yorumlayan şairler şu isimlerden oluştu: Hüsamettin Tat, Ali Tuluk, Mehmet Aslan, Dr. Metin Vural, Sadık Dağdeviren,  Mehmet Dağal, Mustafa Demirci, Musa Soyuçok, Ahmet Çölgeçen, Kadir Yatağan, Bakican Evkaralı, Serdar Gedizlioğlu, Yusuf Kabukçu, İsmail Gökçe, Ülkü Çetinkaya.

 

 

Konuk Fotoğraf Sanatçısı Zeki Akakça da şiir ile ilgili düşüncelerini paylaştıktan sonra bir şiirini okudu.

 

Her zaman olduğu gibi şiir aralarında türkülere de söz düştü. Türk halk müziği sanatçısı Mehmet Dağal anonim türkülerin yanı sıra kendi bestelerini de paylaştı.

 

Etkinlik sonrasında katılım belgeleri Şair Dr. Metin Vural tarafından katılımcılara takdim edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.