Su ürünlerinin avlanma yasaklarında düzenleme

GÜNDEM 22.08.2020 - 11:47, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Su ürünlerinin avlanma yasaklarında düzenleme

Denizli’de su ürünlerinin avlanması yasak olan bölgeler belirlendi. Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararla birlikte yasaklanan alanların dışında kiralama yapılan istihsal sahalarında ticari avcılık yapılması için bakanlıktan izin alması gerekiyor.   Denizlerde ve iç sularda avlanma ile ilgili yapılan düzenleme, Resmi Gazete’de yayımlandı. Alınan kararla iç sularla ilgili düzenlemenin 34. Maddesine istinaden Denizli’de avlanmanın tamamen yasaklandığı, Adıgüzel, Adıgüzel ll, Akbaş, Cindere ve Gökpınar Baraj gölleri olarak belirlendi.   Bu bölgelerle beraber dönem içinde kiralaması yapılan istihsal sahalarında ticari avcılık yapılmasına Bakanlıkça izin verilebilir, belirlenen yerler, iç sularlarda 44. Maddede belirtilen yerler hariç zaman yasaklarına uyulması şartı ile su bitkilerinin kesiminin serbest olduğu belirtildi.   Denizli’de sazangillere ait zaman yasakları il sınırları içersinde kalan bütün sularda 1 Mart ve 31 Mayıs tarihleri arasında,   Kurbağa, salyangoz ve sülük avcılığı, izleme ve rutin program sonucu ürün analizi uygun olmayan alanlarda kurbağa istihsali 1 Nisan 31 Mayıs tarihleri arasında,   Su bitkileri istihsali, kamış saz ve benzeri su bitkilerinin kesimlerinin yasak olduğu 1 Mart 31 Temmuz tarihleri arası yasaktır. Yasak zamanlar dışında su bitkileri kesiminin il müdürlüklerinin belirleyeceği şartlar çerçevesinde yapılması zorunludur.   Su bitkilerinin yakılması, Orman Genel Müdürlüğüne bağlı orman içi sularda su bitkilerinin kesimleri Orman Genel Müdürlüğünün uygun görüşünün alınması koşuluyla, Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürlüğünün iznine bağlıdır.   Avlanmanın kısmen yasaklandığı iç sular, Çameli İlçesi Kanlıçay Deresi’nde Taşçılar Mahallesi, Bengüldeyik mevkiinden başlayıp Elmalı, Kirazlıyayla Mahallesi Sallanlar mevkii arasında kalan 10 Km.’lik kısımda uygulanacaktır.

Denizli’de su ürünlerinin avlanması yasak olan bölgeler belirlendi. Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararla birlikte yasaklanan alanların dışında kiralama yapılan istihsal sahalarında ticari avcılık yapılması için bakanlıktan izin alması gerekiyor.

 

Denizlerde ve iç sularda avlanma ile ilgili yapılan düzenleme, Resmi Gazete’de yayımlandı. Alınan kararla iç sularla ilgili düzenlemenin 34. Maddesine istinaden Denizli’de avlanmanın tamamen yasaklandığı, Adıgüzel, Adıgüzel ll, Akbaş, Cindere ve Gökpınar Baraj gölleri olarak belirlendi.

 

Bu bölgelerle beraber dönem içinde kiralaması yapılan istihsal sahalarında ticari avcılık yapılmasına Bakanlıkça izin verilebilir, belirlenen yerler, iç sularlarda 44. Maddede belirtilen yerler hariç zaman yasaklarına uyulması şartı ile su bitkilerinin kesiminin serbest olduğu belirtildi.

 

Denizli’de sazangillere ait zaman yasakları il sınırları içersinde kalan bütün sularda 1 Mart ve 31 Mayıs tarihleri arasında,

 

Kurbağa, salyangoz ve sülük avcılığı, izleme ve rutin program sonucu ürün analizi uygun olmayan alanlarda kurbağa istihsali 1 Nisan 31 Mayıs tarihleri arasında,

 

Su bitkileri istihsali, kamış saz ve benzeri su bitkilerinin kesimlerinin yasak olduğu 1 Mart 31 Temmuz tarihleri arası yasaktır. Yasak zamanlar dışında su bitkileri kesiminin il müdürlüklerinin belirleyeceği şartlar çerçevesinde yapılması zorunludur.

 

Su bitkilerinin yakılması, Orman Genel Müdürlüğüne bağlı orman içi sularda su bitkilerinin kesimleri Orman Genel Müdürlüğünün uygun görüşünün alınması koşuluyla, Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürlüğünün iznine bağlıdır.

 

Avlanmanın kısmen yasaklandığı iç sular, Çameli İlçesi Kanlıçay Deresi’nde Taşçılar Mahallesi, Bengüldeyik mevkiinden başlayıp Elmalı, Kirazlıyayla Mahallesi Sallanlar mevkii arasında kalan 10 Km.’lik kısımda uygulanacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.