Sudan heyetinden, Başkan Zolan’a ziyaret

DENİZLİ 22.11.2016 - 08:37, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Sudan heyetinden, Başkan Zolan’a ziyaret

denizli haber / denizli 20 haber / Sudan heyetinden, Başkan Zolan’a ziyaret

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bir dizi ziyaret ve toplantı için Denizli’ye gelen Sudan heyetini kabul etti. Başkan Zolan, “Birlikte yapacağımız ortak projelerle, kardeşliğimizi pekiştirerek daha güzele daha iyiye yürümeyi arzu ediyoruz” dedi.   Bir dizi ziyaret ve toplantı dolayısıyla Denizli’ye gelen Sudan heyeti, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Ziyarete Denizli Milletvekili Şahin Tin, Sudan Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Tarig Hag Ali Elamin Mohamed, Afrika Teknokent Başkanı Osama Rais ve Sudan’da faaliyet gösteren bankaların üst düzey yöneticileri katıldı. Ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Bakanı Osman Zolan, “Denizlimize hoş geldiniz. Ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Denizli çalışan ve üreten bir şehir olarak, tükettiğinden daha fazlasını üretir, satın aldığından daha fazlasını satar” dedi.   Başkan Zolan, Denizli’yi anlattı   Sudan heyetine Denizli’nin sosyal ve ekonomik verilerini anlatan Başkan Zolan, “Şehrimiz, yılda 2 milyon turist ile Türkiye’de 5’inci, 4 milyar dolarlık ihracatıyla 8’inci sıradadır. Denizli, tarımda ise tropikal meyveler dışında her türlü ürünün üretildiği bir şehirdir. Yaklaşık 12 bin kilometrekare yüzölçümü ve 1 milyon nüfusa sahip Denizli, turizm sanayi ve tarım kentidir. Sahip olduğu özellikleriyle ülkemizin en güzel şehirlerinden bir tanesidir. Birlikte yapacağımız ortak projelerle, kardeşliğimizi pekiştirerek daha güzele daha iyiye yürümeyi arzu ediyoruz” dedi.   “Hedefimiz Türkiye’nin bu engin tecrübesinden yararlanmak”   Sudan Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Tarig Hag Ali Elamin Mohamed, Türkiye’de ve Denizli’de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Türkiye gelişmiş, en büyük İslam devletidir. Özellikle uluslararası sorunlar karşısında tesir gücü yüksek bir ülkedir. Bu güzel karşılama için sizlere teşekkür ediyorum. Sudanlı bankaların özellikle İslami bankacılık üzerine kadim bir tecrübesi var. Bankacılık alt yapısı ve teknoloji kullanımına dönük bir çalıştay kapsamında Türkiye’ye geldik. Hedefimiz Türkiye’nin bu engin tecrübesinden yararlanmak. Denizli ekonomik anlamda önemli bir şehir. Aynı zamanda sanayi ve ticarete dayalı ekonomisiyle Türkiye’nin 8’nci büyük şehri” diye konuştu.   Milletvekili Tin: “İşbirliğimizi geliştireceğiz”   Denizli Milletvekili Şahin Tin ise, “Başkanımız Sayın Osman Zolan, Denizlimizin bu gördüğünüz şekle gelmesindeki baş mimarlardan bir tanesidir. Biz burada Bakanımız Nihat Zeybekci, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız ile birlik içerisinde çalışıyoruz. Şehircilik, bilim, ticaret, sanayi, tarım, turizm gibi her alanda Denizlimizin gelişmesi açısından çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah Sudan ile önce Türkiye, sonra Denizli arasında güzel bir kardeşlik bağı ile işbirliğini geliştireceğiz” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Zolan, Sudanlı heyetin Denizli ile ilgili merak ettikleri soruları yanıtladı.   
denizli haber / denizli 20 haber / Sudan heyetinden, Başkan Zolan’a ziyaret

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bir dizi ziyaret ve toplantı için Denizli’ye gelen Sudan heyetini kabul etti. Başkan Zolan, “Birlikte yapacağımız ortak projelerle, kardeşliğimizi pekiştirerek daha güzele daha iyiye yürümeyi arzu ediyoruz” dedi.

 

Bir dizi ziyaret ve toplantı dolayısıyla Denizli’ye gelen Sudan heyeti, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Ziyarete Denizli Milletvekili Şahin Tin, Sudan Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Tarig Hag Ali Elamin Mohamed, Afrika Teknokent Başkanı Osama Rais ve Sudan’da faaliyet gösteren bankaların üst düzey yöneticileri katıldı. Ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Bakanı Osman Zolan, “Denizlimize hoş geldiniz. Ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Denizli çalışan ve üreten bir şehir olarak, tükettiğinden daha fazlasını üretir, satın aldığından daha fazlasını satar” dedi.

 

Başkan Zolan, Denizli’yi anlattı

 

Sudan heyetine Denizli’nin sosyal ve ekonomik verilerini anlatan Başkan Zolan, “Şehrimiz, yılda 2 milyon turist ile Türkiye’de 5’inci, 4 milyar dolarlık ihracatıyla 8’inci sıradadır. Denizli, tarımda ise tropikal meyveler dışında her türlü ürünün üretildiği bir şehirdir. Yaklaşık 12 bin kilometrekare yüzölçümü ve 1 milyon nüfusa sahip Denizli, turizm sanayi ve tarım kentidir. Sahip olduğu özellikleriyle ülkemizin en güzel şehirlerinden bir tanesidir. Birlikte yapacağımız ortak projelerle, kardeşliğimizi pekiştirerek daha güzele daha iyiye yürümeyi arzu ediyoruz” dedi.

 

“Hedefimiz Türkiye’nin bu engin tecrübesinden yararlanmak”

 

Sudan Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Tarig Hag Ali Elamin Mohamed, Türkiye’de ve Denizli’de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Türkiye gelişmiş, en büyük İslam devletidir. Özellikle uluslararası sorunlar karşısında tesir gücü yüksek bir ülkedir. Bu güzel karşılama için sizlere teşekkür ediyorum. Sudanlı bankaların özellikle İslami bankacılık üzerine kadim bir tecrübesi var. Bankacılık alt yapısı ve teknoloji kullanımına dönük bir çalıştay kapsamında Türkiye’ye geldik. Hedefimiz Türkiye’nin bu engin tecrübesinden yararlanmak. Denizli ekonomik anlamda önemli bir şehir. Aynı zamanda sanayi ve ticarete dayalı ekonomisiyle Türkiye’nin 8’nci büyük şehri” diye konuştu.

 

Milletvekili Tin: “İşbirliğimizi geliştireceğiz”

 

Denizli Milletvekili Şahin Tin ise, “Başkanımız Sayın Osman Zolan, Denizlimizin bu gördüğünüz şekle gelmesindeki baş mimarlardan bir tanesidir. Biz burada Bakanımız Nihat Zeybekci, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız ile birlik içerisinde çalışıyoruz. Şehircilik, bilim, ticaret, sanayi, tarım, turizm gibi her alanda Denizlimizin gelişmesi açısından çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah Sudan ile önce Türkiye, sonra Denizli arasında güzel bir kardeşlik bağı ile işbirliğini geliştireceğiz” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Zolan, Sudanlı heyetin Denizli ile ilgili merak ettikleri soruları yanıtladı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.