Süs tavukları şampiyonluk kupalarını aldı

YAŞAM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.01.2018 - 16:52, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Süs tavukları şampiyonluk kupalarını aldı

Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen 'Türkiye Ulusal Kümes Hayvanları Gösterisi' ile kümes hayvanları çeşitli dallarda boy gösterdi.  Salonun en iyi tavuk ödülünü Türk ırkı olan Denizli ırkından 96 puan ile Hasan Sağlam, şampiyonluk ödülünü kazandı. Bu yıl 1'incisi yapılacak olan 'Türkiye Ulusal Kümes Hayvanları Gösterisi' 4-7 Ocak 2017 tarihleri arasında, İTA İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi. Gösterime 32 ilden 80 yetiştiriciyi katılırken, Gösteri kapsamında yetiştiriciler, çoğunluğunu süs tavuklarının oluşturduğu 30 ırkta yaklaşık 600 kümes hayvanını, yarışma için yetkililere teslim ettiler ve heyet tarafından başarılı hayvanlar derecelendi ve sahiplerine kupaları ve madalyaları verildi. Gösterimde İbik, kanat ve ayak yapısı, formu, desenleri, tüy ve göz rengi gibi kıstaslarla değerlendirilecek hayvanlar arasından "en bakımlı" olanları, farklı ülkelerden 6 hakemin puanlamasıyla belirlendi. Gösterimde Salonun en iyi horozu bir Osmanlı ırkı olan sultan ırkından 96 puan ile Galip Yılmaz, Salonun en iyi tavuğu bir Türk ırkı olan Denizli ırkından 96 puan ile Hasan Sağlam, Şampiyon, büyük şampiyon, özel Onur ödülü Light Brahma’ da 96 puan ile Emrah Bilgi’nin horozu, Sultan - Galip Yılmaz, Silver wyandotte - İbrahim Yüksek, Bso Brahma - Ali Karakuş, Blue light Colombian Brahma - Galip Yılmaz Light Brahma Faruk Çelik, Salonun en iyi koleksiyonu Light Brahma - Fuat Güldü ödüllerini hakemler tarafından aldılar. Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu Başkanı Ömer Kılıçoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'de son yıllarda süs tavuğu yetiştiriciliğinin önemli bir yer kazandığını belirtti. Bu yıl birincisi düzenlenen yarışmanın her yıl planlandığını belirten Kılıçoğlu, gösteriye gelecek yıllarda katılımın daha fazla olacağına söyledi.   

Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen 'Türkiye Ulusal Kümes Hayvanları Gösterisi' ile kümes hayvanları çeşitli dallarda boy gösterdi.  Salonun en iyi tavuk ödülünü Türk ırkı olan Denizli ırkından 96 puan ile Hasan Sağlam, şampiyonluk ödülünü kazandı.


Bu yıl 1'incisi yapılacak olan 'Türkiye Ulusal Kümes Hayvanları Gösterisi' 4-7 Ocak 2017 tarihleri arasında, İTA İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi. Gösterime 32 ilden 80 yetiştiriciyi katılırken, Gösteri kapsamında yetiştiriciler, çoğunluğunu süs tavuklarının oluşturduğu 30 ırkta yaklaşık 600 kümes hayvanını, yarışma için yetkililere teslim ettiler ve heyet tarafından başarılı hayvanlar derecelendi ve sahiplerine kupaları ve madalyaları verildi.


Gösterimde İbik, kanat ve ayak yapısı, formu, desenleri, tüy ve göz rengi gibi kıstaslarla değerlendirilecek hayvanlar arasından "en bakımlı" olanları, farklı ülkelerden 6 hakemin puanlamasıyla belirlendi.


Gösterimde Salonun en iyi horozu bir Osmanlı ırkı olan sultan ırkından 96 puan ile Galip Yılmaz, Salonun en iyi tavuğu bir Türk ırkı olan Denizli ırkından 96 puan ile Hasan Sağlam, Şampiyon, büyük şampiyon, özel Onur ödülü Light Brahma’ da 96 puan ile Emrah Bilgi’nin horozu, Sultan - Galip Yılmaz, Silver wyandotte - İbrahim Yüksek, Bso Brahma - Ali Karakuş, Blue light Colombian Brahma - Galip Yılmaz Light Brahma Faruk Çelik, Salonun en iyi koleksiyonu Light Brahma - Fuat Güldü ödüllerini hakemler tarafından aldılar.


Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu Başkanı Ömer Kılıçoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'de son yıllarda süs tavuğu yetiştiriciliğinin önemli bir yer kazandığını belirtti. Bu yıl birincisi düzenlenen yarışmanın her yıl planlandığını belirten Kılıçoğlu, gösteriye gelecek yıllarda katılımın daha fazla olacağına söyledi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.