Şuurlu nesiller şuurlu öğretmenlerin elinde yetişecektir

EĞİTİM 08.03.2020 - 08:58, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Şuurlu nesiller şuurlu öğretmenlerin elinde yetişecektir

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi ev sahipliğinde Aydın, Isparta, Antalya, Burdur Başkanlarının katıldığı Bölge toplantısı Denizli’de gerçekleştirildi.   Toplantıda basın açıklaması gerçekleştiren Şuurlu Öğretmenler Derneği Bölge Sorumlusu Atila Aksoy açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  Değerli arkadaşlar, değerli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz, Toplantımıza başlarken öncelikle şehitlerimize rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil diliyor, başta orta doğu olmak üzere tüm dünyada barışın, huzurun hâkim olmasını Allahu Teâlâ’dan diliyorum.     Şubat ayının son haftası, ÖĞ-DER’in kuruluşunda bizlere rehberlik eden, yol gösteren Erbakan Hoca’mızın vefatının seneyi devriyesi idi. Hocamızın sözü hala hafızamızdadır. “Şuurlu nesiller şuurlu öğretmenlerin elinde yetişecektir.” Hoca’mızın vefatının 9 Yılı devriyesi olması sebebiyle kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz.   GAVURUN KALKANINDAN BİZE FAYDA GELMEZ KENDİ KALKANIMIZI KENDİMİZ YAPMALIYIZ 2010 daki öğretmenler günü münasebetiyle söylediği sözü hatırlatıyoruz. “Gavurun kalkanından bize fayda gelmez kendi kalkanımızı kendimiz yapmalıyız.” İşte bugün yaşananlardan şunu anlıyoruz ki eğitimde sanayide sağlıkta hukukta ve tüm alanlarda özgün modeller ve çalışmaların yapılmasının ehemmiyeti yüksektir.   Bu çalışmaları yapacak en büyük zenginliğimiz ise insan kaynağımızdır. Bunu sağlıklı planlı ve verimli bir şekilde yapması gereken kurum ise Milli Eğitim Bakanlığı’dır.     EL ELE VERMEYİNCE TAŞ YERİNDEN KALKMAZ Milli Eğitim Bakanlığı'na ve ilgili kurumlara önerimiz ülkemizin yetişmiş akademik ve ehliyetli liyakatli insanlarından faydalanarak sorunların çözülmesi için adımlar atması, sivil toplumla bir olup ortak aklı çalıştırarak eğitimin kalitesini yükseltmesi ve güçlendirmesidir.   Peki bizler her çözümü bakanlıktan mı bekleyeceğiz? Hayır. Millî meselelerin millî birlikle çözülebileceğini söylüyor ve toplumun tüm kesimlerinin elini taşın altına koyması gerektiğini hatırlatmayı bir görev kabul ediyoruz. Eğitimin içinde bulunduğu çıkmaz ile ilgili çözüm önerilerimiz gerek eğitim raporlarımız gerekse basın açıklamalarımızla kamuoyuna yetkililere duyuruyor ve iletiyoruz.   Milli Eğitim Bakanlığımız köklü değişiklikler yerine sadece şekilsel değişikliklerle uğraşmaktadır. Öğretmenin değerinin düştüğü, ahlaktan uzak, gayrı meşru ilişkiler üzerine kurulmuş televizyon dizi ve filmleri ile nesillerimizin ifsat edilmektedir. İnternet ve sosyal medya üzerinden yapılan kirli algılar, siyasilerin ötekileştirici ve germe siyasetleri sorunlarımızı çözmek yerine arttırmaktadır.   Öğretmen eksikliğinin biran önce giderilmesi, öğretmenler arasındaki kadrolu, sözleşmeli ücretli ayrımının kaldırılması için acil ve kalıcı çalışmaların yapılması gerektiğini hatırlatmayı bir görev addediyoruz.  

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi ev sahipliğinde Aydın, Isparta, Antalya, Burdur Başkanlarının katıldığı Bölge toplantısı Denizli’de gerçekleştirildi.

 

Toplantıda basın açıklaması gerçekleştiren Şuurlu Öğretmenler Derneği Bölge Sorumlusu Atila Aksoy açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  Değerli arkadaşlar, değerli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz, Toplantımıza başlarken öncelikle şehitlerimize rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil diliyor, başta orta doğu olmak üzere tüm dünyada barışın, huzurun hâkim olmasını Allahu Teâlâ’dan diliyorum.

 

 

Şubat ayının son haftası, ÖĞ-DER’in kuruluşunda bizlere rehberlik eden, yol gösteren Erbakan Hoca’mızın vefatının seneyi devriyesi idi. Hocamızın sözü hala hafızamızdadır. “Şuurlu nesiller şuurlu öğretmenlerin elinde yetişecektir.” Hoca’mızın vefatının 9 Yılı devriyesi olması sebebiyle kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz.

 

GAVURUN KALKANINDAN BİZE FAYDA GELMEZ KENDİ KALKANIMIZI KENDİMİZ YAPMALIYIZ

2010 daki öğretmenler günü münasebetiyle söylediği sözü hatırlatıyoruz. “Gavurun kalkanından bize fayda gelmez kendi kalkanımızı kendimiz yapmalıyız.” İşte bugün yaşananlardan şunu anlıyoruz ki eğitimde sanayide sağlıkta hukukta ve tüm alanlarda özgün modeller ve çalışmaların yapılmasının ehemmiyeti yüksektir.

 

Bu çalışmaları yapacak en büyük zenginliğimiz ise insan kaynağımızdır. Bunu sağlıklı planlı ve verimli bir şekilde yapması gereken kurum ise Milli Eğitim Bakanlığı’dır.

 

 

EL ELE VERMEYİNCE TAŞ YERİNDEN KALKMAZ

Milli Eğitim Bakanlığı'na ve ilgili kurumlara önerimiz ülkemizin yetişmiş akademik ve ehliyetli liyakatli insanlarından faydalanarak sorunların çözülmesi için adımlar atması, sivil toplumla bir olup ortak aklı çalıştırarak eğitimin kalitesini yükseltmesi ve güçlendirmesidir.

 

Peki bizler her çözümü bakanlıktan mı bekleyeceğiz? Hayır. Millî meselelerin millî birlikle çözülebileceğini söylüyor ve toplumun tüm kesimlerinin elini taşın altına koyması gerektiğini hatırlatmayı bir görev kabul ediyoruz. Eğitimin içinde bulunduğu çıkmaz ile ilgili çözüm önerilerimiz gerek eğitim raporlarımız gerekse basın açıklamalarımızla kamuoyuna yetkililere duyuruyor ve iletiyoruz.

 

Milli Eğitim Bakanlığımız köklü değişiklikler yerine sadece şekilsel değişikliklerle uğraşmaktadır. Öğretmenin değerinin düştüğü, ahlaktan uzak, gayrı meşru ilişkiler üzerine kurulmuş televizyon dizi ve filmleri ile nesillerimizin ifsat edilmektedir. İnternet ve sosyal medya üzerinden yapılan kirli algılar, siyasilerin ötekileştirici ve germe siyasetleri sorunlarımızı çözmek yerine arttırmaktadır.

 

Öğretmen eksikliğinin biran önce giderilmesi, öğretmenler arasındaki kadrolu, sözleşmeli ücretli ayrımının kaldırılması için acil ve kalıcı çalışmaların yapılması gerektiğini hatırlatmayı bir görev addediyoruz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.