Taş Ve Böbrek Ameliyatlarında Acıya Ağrıya Son

SAĞLIK 04.02.2020 - 18:11, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Taş Ve Böbrek Ameliyatlarında Acıya Ağrıya Son

Özel Denizli Tekden Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Yıldırım cerrahi müdahalede ameliyattan ve anesteziden korkulmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Prof.Dr.Yıldırım”“ Bizim uyguladığımız tıpta da insan yaşamını en kısa sürede normale döndürecek ve daha az acı çekecek şekilde ameliyat teknikleri geliştirilmiştir” dedi.   Özel Denizli Tekden Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Yıldırım, modern tıpta her konuda olduğu gibi insan yaşamını kolaylaştıracak, en kısa sürede normale döndürecek ve daha az acı çektirecek ameliyat tekniklerinin geliştiği ve gerektiğinde tıbbi müdahalenin her zaman insan sağlığının yararına olacağı konusunda açıklamalarda bulundu.     “BUNUNLA İLGİLİ ALET EDEVAT, CİHAZLAR, TEKNOLOJİ VE TECRÜBEMİZ OLDUKÇA GELİŞMİŞ DURUMDADIR.”   Özel Denizli Tekden Hastanesi Üroloji Uzmanı. Prof.Dr.İbrahim Yıldırım, sağlımızı korumanın hepimizin görevi olduğunu ve düşmeyen böbrek taşları olduğu zaman ilgili cerrahiden ve gerekli ameliyatlardan korkulmaması gerektiğini belirterek “Taş açısından en güzel taş düşen taştır. Düşmeyen taşlar olduğu zaman bunlarla ilgili cerrahiden de gerekli ameliyatlardan da korkmamak lazım. Sonucunda böbreği kaybetme gibi zararlarla karşılaşabiliriz. Bununla ilgili alet edevat, cihazlar, teknoloji ve tecrübemiz oldukça gelişmiş durumdadır. Ameliyathanede yapılan anestezi ile ilgili korkuları olan insanlar olmaktadır.  Ama şu anda en güvenli yer; kalp krizi, kalp durması gibi bir problem olduğu zaman ameliyathaneye yakın olan insanlar daha çok yaşama şansına kavuşmuştur. Günümüzde artık anestezi ve ameliyathanede kullanılan malzemeler ve maddeler çok emniyetlidir. Hatta insanın en emniyetli olduğu yerlerden birisi de ameliyathane civarıdır.” şeklinde konuştu.     “İNSAN IZDIRABINI AZALTACAK YÖNDE GELİŞMELERİN DEVAM ETMEKTE “   Modern tıpta günümüzde her konuda olduğu gibi insan yaşamını daha kolaylaştıracak, insan ızdırabını azaltacak yönde gelişmelerin devam etmekte olduğunu belirten Özel Denizli Tekden Hastanesi Üroloji Uz. Prof Dr. İbrahim Yıldırım “ Bizim uyguladığımız tıpta da insan yaşamını en kısa sürede normale döndürecek ve daha az acı çekecek şekilde ameliyat teknikleri geliştirilmiştir. Bununla ilgili birçok ameliyat da günümüze yaygın olarak girmiştir. Genel olarak bahsettiğimizde kapalı ameliyat olarak değerlendirmekteyiz. Kapalı ameliyatlar, vücudun açılmadan ve ya çok az bir kısmı açılarak ve içerde buna uygun aletlerle yapılan ameliyatlar demektir. Bu ameliyatlardan en çok bilineni laparoskopi dediğimiz kapalı ameliyat çeşididir. Günümüzde en çok genel cerrahi, kadın doğum ve ürolojide de yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır.” dedi.    

Özel Denizli Tekden Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Yıldırım cerrahi müdahalede ameliyattan ve anesteziden korkulmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Prof.Dr.Yıldırım”“ Bizim uyguladığımız tıpta da insan yaşamını en kısa sürede normale döndürecek ve daha az acı çekecek şekilde ameliyat teknikleri geliştirilmiştir” dedi.

 

Özel Denizli Tekden Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Yıldırım, modern tıpta her konuda olduğu gibi insan yaşamını kolaylaştıracak, en kısa sürede normale döndürecek ve daha az acı çektirecek ameliyat tekniklerinin geliştiği ve gerektiğinde tıbbi müdahalenin her zaman insan sağlığının yararına olacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

 

 

“BUNUNLA İLGİLİ ALET EDEVAT, CİHAZLAR, TEKNOLOJİ VE TECRÜBEMİZ OLDUKÇA GELİŞMİŞ DURUMDADIR.”

 

Özel Denizli Tekden Hastanesi Üroloji Uzmanı. Prof.Dr.İbrahim Yıldırım, sağlımızı korumanın hepimizin görevi olduğunu ve düşmeyen böbrek taşları olduğu zaman ilgili cerrahiden ve gerekli ameliyatlardan korkulmaması gerektiğini belirterek “Taş açısından en güzel taş düşen taştır. Düşmeyen taşlar olduğu zaman bunlarla ilgili cerrahiden de gerekli ameliyatlardan da korkmamak lazım. Sonucunda böbreği kaybetme gibi zararlarla karşılaşabiliriz. Bununla ilgili alet edevat, cihazlar, teknoloji ve tecrübemiz oldukça gelişmiş durumdadır. Ameliyathanede yapılan anestezi ile ilgili korkuları olan insanlar olmaktadır.  Ama şu anda en güvenli yer; kalp krizi, kalp durması gibi bir problem olduğu zaman ameliyathaneye yakın olan insanlar daha çok yaşama şansına kavuşmuştur. Günümüzde artık anestezi ve ameliyathanede kullanılan malzemeler ve maddeler çok emniyetlidir. Hatta insanın en emniyetli olduğu yerlerden birisi de ameliyathane civarıdır.” şeklinde konuştu.

 

 

“İNSAN IZDIRABINI AZALTACAK YÖNDE GELİŞMELERİN DEVAM ETMEKTE “

 

Modern tıpta günümüzde her konuda olduğu gibi insan yaşamını daha kolaylaştıracak, insan ızdırabını azaltacak yönde gelişmelerin devam etmekte olduğunu belirten Özel Denizli Tekden Hastanesi Üroloji Uz. Prof Dr. İbrahim Yıldırım “ Bizim uyguladığımız tıpta da insan yaşamını en kısa sürede normale döndürecek ve daha az acı çekecek şekilde ameliyat teknikleri geliştirilmiştir. Bununla ilgili birçok ameliyat da günümüze yaygın olarak girmiştir. Genel olarak bahsettiğimizde kapalı ameliyat olarak değerlendirmekteyiz. Kapalı ameliyatlar, vücudun açılmadan ve ya çok az bir kısmı açılarak ve içerde buna uygun aletlerle yapılan ameliyatlar demektir. Bu ameliyatlardan en çok bilineni laparoskopi dediğimiz kapalı ameliyat çeşididir. Günümüzde en çok genel cerrahi, kadın doğum ve ürolojide de yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır.” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.