Tavas örtüaltı domatesi yurt dışına ihraç ediliyor

EKONOMİ 13.07.2018 - 15:55, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Tavas örtüaltı domatesi yurt dışına ihraç ediliyor

Tavas Belediye Başkanı Veli Akyol’un geliştirdiği proje çerçevesinde serada domatesçiğili yapmaya başlayan ilçe halkı ürünlüreni hem yurt içinde hem de yurt dışına ihraç ediyor.   Tavas ovasından bereket fışkırıyor. Verimli arazilere sahip olan Tavas Ovası birçok ürün desenini içinde barındırırken şimdi de örtü altı seracılıkta adından söz ettirmeye devam ediyor. Otomatik sistemlerle ve bambus arıları kullanılarak hormonsuz olarak yetiştirilen salkım domatesler, hem yurtiçi hem de yurtdışına ihraç edilmeye başlandı.Göreve geldiği günden bu yana sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetedevam eden Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, çiftçinin her daim yanında olmaya devam ediyor. Seracılığın Tavas'ta gelişmesi ve kaliteli ürün hasadının yapılması için ziraat mühendislerini ve pazarlama elemanlarını vatandaşla buluşturan Başkan Akyol, üreticilerine büyük destek sağlıyor. Seralarda üretilen domateslerin yurtiçi ve yurtdışı ihracatıyla hem istihdam hem de bölge ekonomisine katkı sağlanıyor.İlk hasadın başında üreticilere destek veren Belediye Başkanı Akyol, "İlk hasadımızı 3,5 ve 3,8 TL fiyatla Suudi Arabistan, Katar, Dubai ve Rusya'ya gönderdik. Şimdi de ikinci partiyi gönderiyoruz. Tüm üreticilerimize bereketli bol kazançlı bir hasat sezonu diliyorum. Arılı sistemle, kaliteli organik ve sağlıklı iyi tarım uygulamalarıyla tarlada yetiştirilen ürünlerden gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Bu bereketli topraklarda yetişen ürünler hem aroma hem de kalite bakımından gerçekten çok lezzetlidir" ifadelerini kullandı.   Tüketen bir toplum değil, üreten bir toplum her daim kazanacaktır diyen Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, "Bugün seracılık anlamında Tavasımız için güzel bir gündür. Tavas'ımızın iklim ve bitki örtüsü, örtü altı seracılığa çok elverişli bir yer. Bu açıdan Kaymakamlık ve Belediye olarak çiftçilerimizi seracılık yapma yönünde teşvik ediyoruz. Gerçekten kaliteli ürünlerin bu verimli topraklardan hasat edildiğini ve bunların yurt dışına pazarlandığını görüyoruz. Bütün çiftçilerimizi Kaymakamlık ve Belediye olarak destekliyor, bol kazançlar diliyorum" dedi.   Mustafa Ceviz, Ramazan Aydınelli, Murat Akdeniz, İsmail Biçek ve İsmet Varlıoğlu'nun seralarında başlayan hasatla ilgili olarak üreticiler, hasattan son derece memnun olduklarını pazarlamada da sıkıntımız yok. Bize her daim gerek teknik gerekse diğer her türlü konuda destek olan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. İyi ki örtü altı seracılığı yapmışız ve Başkanımızın çağrılarına kulak vermişiz. Yanımızda olan Kaymakamımıza ve diğer kamu kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu yılın, gayet verimli bir yıl olacağını ifade ettiler.

Tavas Belediye Başkanı Veli Akyol’un geliştirdiği proje çerçevesinde serada domatesçiğili yapmaya başlayan ilçe halkı ürünlüreni hem yurt içinde hem de yurt dışına ihraç ediyor.

 

Tavas ovasından bereket fışkırıyor. Verimli arazilere sahip olan Tavas Ovası birçok ürün desenini içinde barındırırken şimdi de örtü altı seracılıkta adından söz ettirmeye devam ediyor.

Otomatik sistemlerle ve bambus arıları kullanılarak hormonsuz olarak yetiştirilen salkım domatesler, hem yurtiçi hem de yurtdışına ihraç edilmeye başlandı.Göreve geldiği günden bu yana sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetedevam eden Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, çiftçinin her daim yanında olmaya devam ediyor. Seracılığın Tavas'ta gelişmesi ve kaliteli ürün hasadının yapılması için ziraat mühendislerini ve pazarlama elemanlarını vatandaşla buluşturan Başkan Akyol, üreticilerine büyük destek sağlıyor.

Seralarda üretilen domateslerin yurtiçi ve yurtdışı ihracatıyla hem istihdam hem de bölge ekonomisine katkı sağlanıyor.İlk hasadın başında üreticilere destek veren Belediye Başkanı Akyol, "İlk hasadımızı 3,5 ve 3,8 TL fiyatla Suudi Arabistan, Katar, Dubai ve Rusya'ya gönderdik. Şimdi de ikinci partiyi gönderiyoruz. Tüm üreticilerimize bereketli bol kazançlı bir hasat sezonu diliyorum. Arılı sistemle, kaliteli organik ve sağlıklı iyi tarım uygulamalarıyla tarlada yetiştirilen ürünlerden gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Bu bereketli topraklarda yetişen ürünler hem aroma hem de kalite bakımından gerçekten çok lezzetlidir" ifadelerini kullandı.

 

Tüketen bir toplum değil, üreten bir toplum her daim kazanacaktır diyen Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, "Bugün seracılık anlamında Tavasımız için güzel bir gündür. Tavas'ımızın iklim ve bitki örtüsü, örtü altı seracılığa çok elverişli bir yer. Bu açıdan Kaymakamlık ve Belediye olarak çiftçilerimizi seracılık yapma yönünde teşvik ediyoruz. Gerçekten kaliteli ürünlerin bu verimli topraklardan hasat edildiğini ve bunların yurt dışına pazarlandığını görüyoruz. Bütün çiftçilerimizi Kaymakamlık ve Belediye olarak destekliyor, bol kazançlar diliyorum" dedi.

 

Mustafa Ceviz, Ramazan Aydınelli, Murat Akdeniz, İsmail Biçek ve İsmet Varlıoğlu'nun seralarında başlayan hasatla ilgili olarak üreticiler, hasattan son derece memnun olduklarını pazarlamada da sıkıntımız yok. Bize her daim gerek teknik gerekse diğer her türlü konuda destek olan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. İyi ki örtü altı seracılığı yapmışız ve Başkanımızın çağrılarına kulak vermişiz. Yanımızda olan Kaymakamımıza ve diğer kamu kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu yılın, gayet verimli bir yıl olacağını ifade ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.