Telefonlarını Kaybetmekten Korkanlar İçin

TEKNOLOJİ 03.06.2016 - 16:47, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Telefonlarını Kaybetmekten Korkanlar İçin

Akıllı telefonunu kaybetme korkusu yaşayanlar için Google'den sevindirici haber geldi. 'I Lost My Phone' uygulamasıyla kayıp telefonların yerleri tespit edilebilecek ve istendiği takdirde kilitlenebilecek.

Günümüzde akıllı telefon kullananların sayısı yüz milyonları aştı. İnsanlar bu telefonlara o kadar bağımlı hale geldi ki, bir an bile ayrı kaldıklarında hemen kendilerini huzursuz hissediyorlar. Bir de kaybetme korkusu var tabii… Binlerce lira verip satın aldığımız telefon, ufak bir dalgınlık sonucu hayatımızdan çıkıp gidebiliyor. İşte bu sorunun önüne geçebilmek için Google yeni bir uygulama geliştirdi. Hali hazırda iPhone'lar için sunulan 'Find my iPhone' (iPhone'umu bul) uygulaması Google Android işletim sistemli cihazlarda bulunmuyordu. Kullanıcılar, kaybettikleri telefonlarını 'I Lost My Phone' (telefonumu kaybettim) adlı sayfadan görüntüleyebilecek. Ayrıca harita üzerinde konumu belirtilen telefon üzerinde birtakım işlemler de yapılabilecek. Öreğin, art niyetli insanların eline geçme ihtimaline karşın telefonlar kilitlenebilecek. Yapmanız gereken tek şey bilgisayardan Google hesabınıza girmek. Sonrasında Oturum açma ve güvenlik sekmesine tıkladığımızda karşımızaTelefonunuzu bulun kutucuğu geliyor. Orada, Google oturumu açtığımız tüm cihazlarımızı görüntüleyebiliyor ve işlem yapabiliyoruz. Tabii bu özelliği kullanabilmek için mobil cihazınızda Google hesabı açmanız gerektiğini de belirtelim.
Akıllı telefonunu kaybetme korkusu yaşayanlar için Google'den sevindirici haber geldi. 'I Lost My Phone' uygulamasıyla kayıp telefonların yerleri tespit edilebilecek ve istendiği takdirde kilitlenebilecek.

Günümüzde akıllı telefon kullananların sayısı yüz milyonları aştı. İnsanlar bu telefonlara o kadar bağımlı hale geldi ki, bir an bile ayrı kaldıklarında hemen kendilerini huzursuz hissediyorlar. Bir de kaybetme korkusu var tabii… Binlerce lira verip satın aldığımız telefon, ufak bir dalgınlık sonucu hayatımızdan çıkıp gidebiliyor.


İşte bu sorunun önüne geçebilmek için Google yeni bir uygulama geliştirdi. Hali hazırda iPhone'lar için sunulan 'Find my iPhone' (iPhone'umu bul) uygulaması Google Android işletim sistemli cihazlarda bulunmuyordu.

Kullanıcılar, kaybettikleri telefonlarını 'I Lost My Phone' (telefonumu kaybettim) adlı sayfadan görüntüleyebilecek. Ayrıca harita üzerinde konumu belirtilen telefon üzerinde birtakım işlemler de yapılabilecek. Öreğin, art niyetli insanların eline geçme ihtimaline karşın telefonlar kilitlenebilecek.

Yapmanız gereken tek şey bilgisayardan Google hesabınıza girmek. Sonrasında Oturum açma ve güvenlik sekmesine tıkladığımızda karşımızaTelefonunuzu bulun kutucuğu geliyor. Orada, Google oturumu açtığımız tüm cihazlarımızı görüntüleyebiliyor ve işlem yapabiliyoruz. Tabii bu özelliği kullanabilmek için mobil cihazınızda Google hesabı açmanız gerektiğini de belirtelim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.