Tofaş otomobilleri Şahin, Kartal ve Doğan Slx 2016 can buluyor

TEKNOLOJİ 21.09.2016 - 16:55, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Tofaş otomobilleri Şahin, Kartal ve Doğan Slx 2016 can buluyor

Ülkemizde yok satan fakat üretimi 2003 yılında durdurulan Tofaş otomobilleri Şahin, Kartal ve Doğan Slx 2016 modelleriyle Etiyopya’nın ilk otomobil fabrikasında yeniden can buluyor.

  Ülkemizde satışı durdurulduktan sonra bir çok ülkeden büyük talep gören Tofaş Şahin ve Doğan Slx modelleri geçtiğimiz yıllarda patenti satılarak Hollandalı Docc firması tarafından üretilmeye başlanmış ve otomobillere Orta Doğu ülkelerinden talep patlaması yaşanmıştı. Tofaş Şahin ve Doğan Slx modellerinin dayanıklılığı ve her arazi şartında yoluna devam edebilmesi Afrikalılar tarafından da taktir edilmiş ve bu otomobillere olan talebi arttırmıştı. Fakat Hollanda da üretilerek Mısır dahil bir çok ülkeye arabaların  gönderilmesi maliyeti arttırdığından Afrikalı yatırımcılar 2016 model Tofaş Şahin ve Doğan Slx üretimini bu kıtada yapabilmek için Tofaş yöneticileri ile uzun süren görüşmeleri sonucu bir anlaşmaya varabilmişlerdir.   Afrikalı yatırımcıların Tofaş ile vardıkları anlaşma sonucu, yatırımcılar Etiyopya’da bir otomobil fabrikası kurarak 2016 model Doğan Slx ve 2016 model Şahin otomobilleri bu nadide ülkede üretmeye karar vermişlerdir. Hızlı bir şekilde  verdikleri bu kararı uygulamaya geçiren yatırımcılar Etiyopya’nın ilk otomobil fabrikasını bu ülkede kurdular. Maliyeti ucuz olduğundan ve arazi şartlarına uyum sağladığından Tofaş’ı seçtiklerini belirten Etiyopya’lılar Türk Tofaş tutkunlarının yaptıkları modifiyelerden de 2016 ve 2017 yılında Etiyopya’da üretilen Tofaşlarda esintiler olacağını belirttiler. Birçok ülke Tofaş otomobillerinin kıymetini anlar ve bu otomobillerin 2016 modellerine binerler iken ülkemizde hala en yenisi 2003 model olan Doğan Slx ve Şahin’e binilmesi tartışma konusu olurken bu otomobillerin hastası kişiler arasında Etiyopya’nın yeni arabaları Etiyopya’da üretilen Tofaş modellerine ilginin fazla olduğu görülüyor. Bir çok Tofaş tutkunu Etiyopya’da üretilen 2016 model Şahin ve Doğan Slx otomobil modellerini  Türkiye’ye nasıl getirtebileceklerini düşünmeye başlamış durumda.  
Ülkemizde yok satan fakat üretimi 2003 yılında durdurulan Tofaş otomobilleri Şahin, Kartal ve Doğan Slx 2016 modelleriyle Etiyopya’nın ilk otomobil fabrikasında yeniden can buluyor.

 

Ülkemizde satışı durdurulduktan sonra bir çok ülkeden büyük talep gören Tofaş Şahin ve Doğan Slx modelleri geçtiğimiz yıllarda patenti satılarak Hollandalı Docc firması tarafından üretilmeye başlanmış ve otomobillere Orta Doğu ülkelerinden talep patlaması yaşanmıştı. Tofaş Şahin ve Doğan Slx modellerinin dayanıklılığı ve her arazi şartında yoluna devam edebilmesi Afrikalılar tarafından da taktir edilmiş ve bu otomobillere olan talebi arttırmıştı. Fakat Hollanda da üretilerek Mısır dahil bir çok ülkeye arabaların  gönderilmesi maliyeti arttırdığından Afrikalı yatırımcılar 2016 model Tofaş Şahin ve Doğan Slx üretimini bu kıtada yapabilmek için Tofaş yöneticileri ile uzun süren görüşmeleri sonucu bir anlaşmaya varabilmişlerdir.

 

Afrikalı yatırımcıların Tofaş ile vardıkları anlaşma sonucu, yatırımcılar Etiyopya’da bir otomobil fabrikası kurarak 2016 model Doğan Slx ve 2016 model Şahin otomobilleri bu nadide ülkede üretmeye karar vermişlerdir. Hızlı bir şekilde  verdikleri bu kararı uygulamaya geçiren yatırımcılar Etiyopya’nın ilk otomobil fabrikasını bu ülkede kurdular. Maliyeti ucuz olduğundan ve arazi şartlarına uyum sağladığından Tofaş’ı seçtiklerini belirten Etiyopya’lılar Türk Tofaş tutkunlarının yaptıkları modifiyelerden de 2016 ve 2017 yılında Etiyopya’da üretilen Tofaşlarda esintiler olacağını belirttiler. Birçok ülke Tofaş otomobillerinin kıymetini anlar ve bu otomobillerin 2016 modellerine binerler iken ülkemizde hala en yenisi 2003 model olan Doğan Slx ve Şahin’e binilmesi tartışma konusu olurken bu otomobillerin hastası kişiler arasında Etiyopya’nın yeni arabaları Etiyopya’da üretilen Tofaş modellerine ilginin fazla olduğu görülüyor. Bir çok Tofaş tutkunu Etiyopya’da üretilen 2016 model Şahin ve Doğan Slx otomobil modellerini  Türkiye’ye nasıl getirtebileceklerini düşünmeye başlamış durumda.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.