TOKİ Denizli'de 2 bin 281 konutu satışa çıkarıyor

DENİZLİ 09.02.2019 - 10:06, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

TOKİ Denizli'de 2 bin 281 konutu satışa çıkarıyor

DENİZLİ20HABER.COM

Denizli’de ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjde! Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut Dairesi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Denizli Merkezefendi İlçesi’nden 1. ve 2. Bölge toplam 2 bin 281 konutu satışa çıkıyor.   Merkezefendi İlçesi’nde TOKİ tarafından yapılan 2 bin 281 konut için başvuru duyurularını 11 Şubat ile 8 Mart tarihleri arasında  yapılması bekleniyor.  2+1 ve 3+1 şeklinde olan konutların metrekare oranına göre belirlenen bedellerle kira öder gibi vatandaşlar ev sahibi olacaklar.   Konutların alt gelir ve orta gelirli vatandaşları kapsayacağı satış işlemlerinde, 75 metre kareden 130 metrekareye kadar olan dairelerde başvuru bedeli 2 bin lira ile 6 bin lira arasında değişiyor. Başvuru bedeli ödenerek belirlenen dairelerde, kura sonucu hak kazanan vatandaşlar yapılacak sözleşmede peşinat olarak 14 bin lira ile 61 bin lira arası değişen fiyatlarda daire sahibi olacaklar. 96 ay ile 180 ay arası değişen taksitlerin seçimi vatandaşların isteğine bağlı şekilde yapılacak.   Toplu konut satış takvimi;     Konutların metrekare ve bedel listesi;     Başvuru duyurularının 11 Şubat ile 8 Mart 2019 tarihinde net olarak açıklanacağı konut satışlarında, genel anlamda başvuru yapacak vatandaşların şartları aşağıdaki gibi olması tahmin ediliyor.   Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;   T.C. vatandaşı olması,   Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir)   Toplu Konut İdaresinden  konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)   Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)   Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.)   Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4.500 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 4.500 TL olması gerekmektedir.)     Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması, gerekmektedir.
DENİZLİ20HABER.COM

Denizli’de ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjde! Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut Dairesi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Denizli Merkezefendi İlçesi’nden 1. ve 2. Bölge toplam 2 bin 281 konutu satışa çıkıyor.

 

Merkezefendi İlçesi’nde TOKİ tarafından yapılan 2 bin 281 konut için başvuru duyurularını 11 Şubat ile 8 Mart tarihleri arasında  yapılması bekleniyor.  2+1 ve 3+1 şeklinde olan konutların metrekare oranına göre belirlenen bedellerle kira öder gibi vatandaşlar ev sahibi olacaklar.

 

Konutların alt gelir ve orta gelirli vatandaşları kapsayacağı satış işlemlerinde, 75 metre kareden 130 metrekareye kadar olan dairelerde başvuru bedeli 2 bin lira ile 6 bin lira arasında değişiyor. Başvuru bedeli ödenerek belirlenen dairelerde, kura sonucu hak kazanan vatandaşlar yapılacak sözleşmede peşinat olarak 14 bin lira ile 61 bin lira arası değişen fiyatlarda daire sahibi olacaklar. 96 ay ile 180 ay arası değişen taksitlerin seçimi vatandaşların isteğine bağlı şekilde yapılacak.

 

Toplu konut satış takvimi;

 

 

Konutların metrekare ve bedel listesi;

 

 

Başvuru duyurularının 11 Şubat ile 8 Mart 2019 tarihinde net olarak açıklanacağı konut satışlarında, genel anlamda başvuru yapacak vatandaşların şartları aşağıdaki gibi olması tahmin ediliyor.

 

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;
 

T.C. vatandaşı olması,

 

Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir)

 

Toplu Konut İdaresinden  konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)

 

Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)

 

Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.)

 

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4.500 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 4.500 TL olması gerekmektedir.) 

 

 Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması, gerekmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.