Trafik sigortasında indirim değil artış var

DİĞER 03.06.2016 - 09:01, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Trafik sigortasında indirim değil artış var

Zorunlu trafik sigortasında indirim yapılamasını bekleyen araç sahiplerine bir kötü haber daha, indirim değil artış var.

16.5 milyon araç sahibini ilgilendiren zorunlu trafik sigortasında fiyat gözlem süreci bu ay biterken, şirketler fırsatçı zammı yaptı. Aralık 2015'te ortalama 400 TL civarında olan bir poliçe bedeli 1 Haziran itibariyle 800 Türk Lirası'na yükseldi. Sadece otomobillerde ortalama fiyat 700 lirayı buldu. Sigorta şirketlerinin talebi doğrultusunda yapılan değişiklikleri içeren Kanun, nisanda yürürlüğe girmesine rağmen firmalar indirime yanaşmadığı gibi ilave zam yaptı. Hazine Müsteşarlığı'nın verilerine göre ortalama 800 lira olan fiyatın 500 TL'ye gerilemesi gerekiyor. Zorunlu trafik sigortasında 300 lira civarındaki indirimi sağlayacak tarife sistemi için Hazine'den Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in karar alması gerekiyor. Sigorta şirketlerinin mayıs ayında 700 lira olan ortalama fiyatı haziran başında 800 liraya yükselttiğine dikkat çeken üst düzey bir ekonomi yetkilisi Şimşek'in tarife ya da tavan fiyat kararını bir an önce vermesi gerektiğine dikkat çekiyor. Sigorta şirketlerinin “Bir araç 20 kere kaza yaptı, dosya başına maliyet arttı” gibi bahanelerle fiyat indirimine yanaşmadığı öğrenildi.
Zorunlu trafik sigortasında indirim yapılamasını bekleyen araç sahiplerine bir kötü haber daha, indirim değil artış var.

16.5 milyon araç sahibini ilgilendiren zorunlu trafik sigortasında fiyat gözlem süreci bu ay biterken, şirketler fırsatçı zammı yaptı.

Aralık 2015'te ortalama 400 TL civarında olan bir poliçe bedeli 1 Haziran itibariyle 800 Türk Lirası'na yükseldi. Sadece otomobillerde ortalama fiyat 700 lirayı buldu. Sigorta şirketlerinin talebi doğrultusunda yapılan değişiklikleri içeren Kanun, nisanda yürürlüğe girmesine rağmen firmalar indirime yanaşmadığı gibi ilave zam yaptı. Hazine Müsteşarlığı'nın verilerine göre ortalama 800 lira olan fiyatın 500 TL'ye gerilemesi gerekiyor. Zorunlu trafik sigortasında 300 lira civarındaki indirimi sağlayacak tarife sistemi için Hazine'den Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in karar alması gerekiyor. Sigorta şirketlerinin mayıs ayında 700 lira olan ortalama fiyatı haziran başında 800 liraya yükselttiğine dikkat çeken üst düzey bir ekonomi yetkilisi Şimşek'in tarife ya da tavan fiyat kararını bir an önce vermesi gerektiğine dikkat çekiyor. Sigorta şirketlerinin “Bir araç 20 kere kaza yaptı, dosya başına maliyet arttı” gibi bahanelerle fiyat indirimine yanaşmadığı öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.