Tüm İnternet Sağlayıcıları AKK'yı Kaldırıp Yerine 'KOTA' yı Getirecek

TEKNOLOJİ 03.05.2017 - 10:20, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Tüm İnternet Sağlayıcıları AKK'yı Kaldırıp Yerine 'KOTA' yı Getirecek

(AKK) Adil Kullanım Kotası kaldırıldı mı ? (GB) gigabyte başına ücret mi alınacak ? Kafanızdaki tüm soru işaretlerini kaldıracağız işte detaylar haberimizde.

(AKK) Adil Kullanım Kotası kaldırıldı mı ? (GB) gigabyte başına ücret mi alınacak ? Kafanızdaki tüm soru işaretlerini kaldıracağız işte detaylar haberimizde.   Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Turkcell Superonline'ın iç yazışmalarına ait olduğu iddia edilen bazı belgeler sızdırılmış ve burada yeni paketlerle internete AKK yerine kota getirileceği, müşterilerden her kota aşımında GB başına belli bir ücret alınacağı ortaya çıkmıştı ancak Turkcell dün yayınladığı kamuoyu açıklamasında belgelerin sahte olduğunu söyleyerek reddetti.   Kablonet'in iddiasına göre Turkcell ve diğer ISS'ler kota aşımından sonra GB başına ücret alınacak paketlere geçecekti ancak devletten 1 aylık ertemele talebinde bulundular. Turkcell Superonline ile yaptığımız görüşmede 'kota aşımında GB başına ücret ödeyecek miyiz?' diye soruyoruz ve 'Yeni paketlere geçmediğimiz için öyle bir şey yok.' yanıtını alıyoruz. Ancak bildiğiniz gibi Turkcell bu belgeleri yalanlamıştı.   Eğer bu belgeler yalansa, nasıl oluyor da müşteri hizmetleri yeni paketlerde böyle bir uygulamanın olabileceğini ima ediyor?   Öte yandan Türk Telekom ile yaptığmız görüşmede konuyla ilgili hiçbir bilgiye rastlamıyoruz ama TURKSAT Kablonet ile görüşmemizde ipler kopuyor tamamen.   Bildiğiniz gibi TÜRKSAT Kablonet kota aşımından sonra GB başına ücret alınacağını resmi olarak duyuran ilk servis sağlayıcı olmuş ve diğer servis sağlayıcılar böyle bir adım atmamıştı. Yani kabahat Kablonet'e kalmıştı. Ancak Kablonet'in müşteri hizmetleriyle yaptığımız görüşmede bizimle görüşen ilgili kişi kendilerinin devlet kurumu olduğu için bu uygulamayı erken devreye soktuklarını, diğer servis sağlayıcıların AKK'sız kotalı internet paketlerini uygulamak için Haziran ayına kadar erteleme talebinde bulunduğunu söyledi.   Yani buradan anladığımız bilgiye göre AKK'sız kotalı paketler sunma kararının Superonline, Kablonet ya da diğer servis sağlayıcılarla alakası yok. Görünüşe göre bu devletin aldığı bir karar ve tüm servis sağlayıcılar eğer doğruysa bu kararı uygulayacak. Eğer Türk Telekom ve bazı diğer servis sağlayıcıların neden sesinin çıkmadığı konusuna gelecek olursak muhtemelen bu servis sağlayıcılar diğer servis sağlayıcıların tepki toplaması üzerine bu topa girmek istemedi.   Sabah ki telefon görüşmesinde ise Türksat Kablonet’in Müşteri Hizmetleri ise şuanda bizim abonemiz olup, Taahhüt süreleri bittikten sonra yeni müşterilerimiz gibi onlarda GB başına ücret ödeyecek ve  Mgbit hızlarıda AKK paketinden sonra belli bir hız oranında düşürülecek .   Örnek vermek gerekirse; A Firması :  150 GB(Sınırsız Denilen AKK)  -  50 Mgbit(Hız) -  100 TL (Ücret) Gece 02:00-08:00 saatleri arasında ise 16 Mbit(Hız) olarak AKK(150 GB) kotanızdan gitmeyecek. Eğer gece saatleri dışında (150 GB) aşılırsa GB başına belirli bir ücret ödecenek.
(AKK) Adil Kullanım Kotası kaldırıldı mı ? (GB) gigabyte başına ücret mi alınacak ? Kafanızdaki tüm soru işaretlerini kaldıracağız işte detaylar haberimizde.

(AKK) Adil Kullanım Kotası kaldırıldı mı ? (GB) gigabyte başına ücret mi alınacak ?
Kafanızdaki tüm soru işaretlerini kaldıracağız işte detaylar haberimizde.

 

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Turkcell Superonline'ın iç yazışmalarına ait olduğu iddia edilen bazı belgeler sızdırılmış ve burada yeni paketlerle internete AKK yerine kota getirileceği, müşterilerden her kota aşımında GB başına belli bir ücret alınacağı ortaya çıkmıştı ancak Turkcell dün yayınladığı kamuoyu açıklamasında belgelerin sahte olduğunu söyleyerek reddetti.

 

Kablonet'in iddiasına göre Turkcell ve diğer ISS'ler kota aşımından sonra GB başına ücret alınacak paketlere geçecekti ancak devletten 1 aylık ertemele talebinde bulundular. Turkcell Superonline ile yaptığımız görüşmede 'kota aşımında GB başına ücret ödeyecek miyiz?' diye soruyoruz ve 'Yeni paketlere geçmediğimiz için öyle bir şey yok.' yanıtını alıyoruz. Ancak bildiğiniz gibi Turkcell bu belgeleri yalanlamıştı.

 

Eğer bu belgeler yalansa, nasıl oluyor da müşteri hizmetleri yeni paketlerde böyle bir uygulamanın olabileceğini ima ediyor?

 

Öte yandan Türk Telekom ile yaptığmız görüşmede konuyla ilgili hiçbir bilgiye rastlamıyoruz ama TURKSAT Kablonet ile görüşmemizde ipler kopuyor tamamen.

 

Bildiğiniz gibi TÜRKSAT Kablonet kota aşımından sonra GB başına ücret alınacağını resmi olarak duyuran ilk servis sağlayıcı olmuş ve diğer servis sağlayıcılar böyle bir adım atmamıştı. Yani kabahat Kablonet'e kalmıştı. Ancak Kablonet'in müşteri hizmetleriyle yaptığımız görüşmede bizimle görüşen ilgili kişi kendilerinin devlet kurumu olduğu için bu uygulamayı erken devreye soktuklarını, diğer servis sağlayıcıların AKK'sız kotalı internet paketlerini uygulamak için Haziran ayına kadar erteleme talebinde bulunduğunu söyledi.

 

Yani buradan anladığımız bilgiye göre AKK'sız kotalı paketler sunma kararının Superonline, Kablonet ya da diğer servis sağlayıcılarla alakası yok. Görünüşe göre bu devletin aldığı bir karar ve tüm servis sağlayıcılar eğer doğruysa bu kararı uygulayacak. Eğer Türk Telekom ve bazı diğer servis sağlayıcıların neden sesinin çıkmadığı konusuna gelecek olursak muhtemelen bu servis sağlayıcılar diğer servis sağlayıcıların tepki toplaması üzerine bu topa girmek istemedi.

 

Sabah ki telefon görüşmesinde ise Türksat Kablonet’in Müşteri Hizmetleri ise şuanda bizim abonemiz olup, Taahhüt süreleri bittikten sonra yeni müşterilerimiz gibi onlarda GB başına ücret ödeyecek ve  Mgbit hızlarıda AKK paketinden sonra belli bir hız oranında düşürülecek .

 

Örnek vermek gerekirse;

A Firması : 

150 GB(Sınırsız Denilen AKK)  -  50 Mgbit(Hız) -  100 TL (Ücret)

Gece 02:00-08:00 saatleri arasında ise 16 Mbit(Hız) olarak AKK(150 GB) kotanızdan gitmeyecek. Eğer gece saatleri dışında (150 GB) aşılırsa GB başına belirli bir ücret ödecenek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.