Turizm Yolu Bir Haftada Yenilendi

PAMUKKALE 11.06.2020 - 11:55, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Turizm Yolu Bir Haftada Yenilendi

Pamukkale Belediyesi, 28 yıl önce açılan Pamukkale Örenyeri Güney Kapısı yolunu sadece bir haftada yeniledi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Hedefimiz Pamukkale’ye yakışır hizmetler yapmak” dedi.   Denizli turizminin gözbebeği olan Pamukkale’ye gelen yerli ve yabancı turistlerin kullandığı ve 1992 yılında açılan Pamukkale Örenyeri Güney Kapısı yoluna Pamukkale Belediyesi eli değdi. Yıllardır kullanılan ve sit alanı olduğu için yapılan yamalarla düzeltilip kullanılan yol için Pamukkale Belediyesi kalıcı çözüm üretti. Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na başvurarak 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı ve 1. Derece Doğal Sit Alanı olan bu bölge için resmi izinleri alan Pamukkale Belediyesi, çalışmalara başladı. Eski yol tamamen kazınırken, kumlama ve sıcak asfalt kaplaması yapılarak yol yenilendi. Bir bölümü aynı zamanda Kurtluca, Yeniköy ve Uzunpınar’a da ulaşım sağlayan 2 kilometre uzunluğunda 9 metre genişliğindeki yolda çalışmalar bir haftada tamamlandı.     PAMUKKALEMİZE YAKIŞTI   Kronik hale gelen bir sorunu daha çözmenin huzurunu yaşadıklarını ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, yılda 2.5 milyon turistin geçtiği yolun ilçeye yakışır hale getirildiğini belirtti. “Yıllardan beri burada sorun yaşanıyordu” diyen Başkan Örki, “Bu soruna kalıcı çözüm için kolları sıvadık. Bölge sit alanında olduğundan bir çok yerden izin alınarak çalışma başlatıldı. Bu konuda gerekli izinlerin alınmasını sağlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a çok teşekkür ediyorum. Ekiplerimiz hemen çalışmalara başlayarak kısa sürede yolu yeni haline getirip hizmete sundu. Hedefimiz Pamukkale’ye yakışır hizmetler yapmak. Yenilenen turizm yolumuz hayırlı uğurlu olsun” dedi.    

Pamukkale Belediyesi, 28 yıl önce açılan Pamukkale Örenyeri Güney Kapısı yolunu sadece bir haftada yeniledi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Hedefimiz Pamukkale’ye yakışır hizmetler yapmak” dedi.

 

Denizli turizminin gözbebeği olan Pamukkale’ye gelen yerli ve yabancı turistlerin kullandığı ve 1992 yılında açılan Pamukkale Örenyeri Güney Kapısı yoluna Pamukkale Belediyesi eli değdi. Yıllardır kullanılan ve sit alanı olduğu için yapılan yamalarla düzeltilip kullanılan yol için Pamukkale Belediyesi kalıcı çözüm üretti. Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na başvurarak 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı ve 1. Derece Doğal Sit Alanı olan bu bölge için resmi izinleri alan Pamukkale Belediyesi, çalışmalara başladı. Eski yol tamamen kazınırken, kumlama ve sıcak asfalt kaplaması yapılarak yol yenilendi. Bir bölümü aynı zamanda Kurtluca, Yeniköy ve Uzunpınar’a da ulaşım sağlayan 2 kilometre uzunluğunda 9 metre genişliğindeki yolda çalışmalar bir haftada tamamlandı.

 

 

PAMUKKALEMİZE YAKIŞTI

 

Kronik hale gelen bir sorunu daha çözmenin huzurunu yaşadıklarını ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, yılda 2.5 milyon turistin geçtiği yolun ilçeye yakışır hale getirildiğini belirtti. “Yıllardan beri burada sorun yaşanıyordu” diyen Başkan Örki, “Bu soruna kalıcı çözüm için kolları sıvadık. Bölge sit alanında olduğundan bir çok yerden izin alınarak çalışma başlatıldı. Bu konuda gerekli izinlerin alınmasını sağlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a çok teşekkür ediyorum. Ekiplerimiz hemen çalışmalara başlayarak kısa sürede yolu yeni haline getirip hizmete sundu. Hedefimiz Pamukkale’ye yakışır hizmetler yapmak. Yenilenen turizm yolumuz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.