Türk Ocakları Denizli Şubesi’nden Ermenistan’a kınama mesajı

GÜNDEM 19.07.2020 - 08:03, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Türk Ocakları Denizli Şubesi’nden Ermenistan’a kınama mesajı

Türk Ocakları Denizli Şubesi Ermenistan’ın, Azerbaycan topraklarına yaptığı saldırıyı kınama mesajı yayınladı. Mesajda Ermenistan ve destekçileri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Türk Milleti’nin ve yöneticilerinin “İki devlet, bir millet” söylemini sınamaya kalkmamalıdır.   Türk Ocakları Denizli Şubesi olarak Ermenistan’ın Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine 12 Temmuz’dan itibaren gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz.   Ermenistan, kadim Türk toprakları Karabağ ve çevresindeki bölgeleri emperyalist devletlerin desteği ile işgal altında tutmaktadır. Şimdi de Azerbaycan’ın kuzeybatı bölgesindeki Tovuz’a tüm uluslararası kurallara uymaksızın saldırmıştır. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Ermeni saldırılarına misliyle ve anında cevap vermiştir. Bu saldırılar ve Karabağ işgalinin devamı, Kafkaslardaki barış ve istikrar ortamını bozmaya yönelik tehlikeli girişimlerdir.    Ermenistan’ın uluslararası anlaşmaları, hak ve hukuku yok sayan bu saldırılarına başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kuruluşlar gerekli tepkiyi vermeli ve uyarıyı yapmalıdır.   Türk Dünyası’nın kanayan yarası Karabağ işgali son bulmalıdır. Türkiye ile Azerbaycan dolayısı ile de Türk Dünyası arasına hançer gibi yerleştirilen Ermenistan, kadim Türk topraklarından çekilmelidir. Nahcivan ile Azerbaycan arasındaki topraklar Türk topraklarıdır.   Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Türk Milleti’nin ve yöneticilerinin “İki devlet, bir millet” söylemini Ermenistan ve destekçileri sınamaya kalkmamalıdır.   Türk Ocakları Denizli Şubesi olarak, şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa diliyor;  Azerbaycan’ın ve Azerbaycan’daki soydaşlarımızın her şart ve durumda yanında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz.  

Türk Ocakları Denizli Şubesi Ermenistan’ın, Azerbaycan topraklarına yaptığı saldırıyı kınama mesajı yayınladı. Mesajda Ermenistan ve destekçileri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Türk Milleti’nin ve yöneticilerinin “İki devlet, bir millet” söylemini sınamaya kalkmamalıdır.

 

Türk Ocakları Denizli Şubesi olarak Ermenistan’ın Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine 12 Temmuz’dan itibaren gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

 

Ermenistan, kadim Türk toprakları Karabağ ve çevresindeki bölgeleri emperyalist devletlerin desteği ile işgal altında tutmaktadır. Şimdi de Azerbaycan’ın kuzeybatı bölgesindeki Tovuz’a tüm uluslararası kurallara uymaksızın saldırmıştır. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Ermeni saldırılarına misliyle ve anında cevap vermiştir. Bu saldırılar ve Karabağ işgalinin devamı, Kafkaslardaki barış ve istikrar ortamını bozmaya yönelik tehlikeli girişimlerdir. 

 

Ermenistan’ın uluslararası anlaşmaları, hak ve hukuku yok sayan bu saldırılarına başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kuruluşlar gerekli tepkiyi vermeli ve uyarıyı yapmalıdır.

 

Türk Dünyası’nın kanayan yarası Karabağ işgali son bulmalıdır. Türkiye ile Azerbaycan dolayısı ile de Türk Dünyası arasına hançer gibi yerleştirilen Ermenistan, kadim Türk topraklarından çekilmelidir. Nahcivan ile Azerbaycan arasındaki topraklar Türk topraklarıdır.

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Türk Milleti’nin ve yöneticilerinin “İki devlet, bir millet” söylemini Ermenistan ve destekçileri sınamaya kalkmamalıdır.

 

Türk Ocakları Denizli Şubesi olarak, şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa diliyor;  Azerbaycan’ın ve Azerbaycan’daki soydaşlarımızın her şart ve durumda yanında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.