Türkiye’de 8 Milyon Ev İçin Start Verildi

TEKNOLOJİ 31.03.2017 - 12:49, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Türkiye’de 8 Milyon Ev İçin Start Verildi

Türkiye’de internetsiz evin kalmayacağının müjdesini veren Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “İş bilenin kılıç kuşananındır. İşi biliyoruz, kılıcımızı kuşandık ve 1.8 milyon haneyi internetle tanıştıracağız” dedi.

Son yıllarda teknolojiye yapılan yatırımlarla internet hızında Avrupa ve Amerika'yı geride bırakan Türkiye'de "internetsiz ev kalmasın" seferberliği başlatıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars'ta gerçekleştirilen 'Akıllı Şehir' tanıtımında internet hizmetinin her gelir grubu tarafından erişilebilir olmasını sağlamak amacıyla bu seferberliği başlattıkları müjdesini verdi.   Seferberliğin ilk ve en önemli adımı, Türkiye genelinde sabit telefon abonesi olan ancak hiç internet kullanmamış 1.8 milyon haneyi internetle buluşturmak olacak. Böylece bu hanelerde yaşayanlarla toplamda 7-8 milyon insan internetle tanıştırılacak. Türkiye'de tek bir vatandaşın bile internet erişiminden mahrum kalmaması için Türk Telekom'dan seferberliğin temelini oluşturacak bir çalışma istediklerini anlatan Arslan, yaptıkları çağrıya şirketin destek verdiğini ve kâr amacı gütmeyen özel bir tarifeyi çalışmaya başladığını da açıkladı.  
Türkiye’de internetsiz evin kalmayacağının müjdesini veren Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “İş bilenin kılıç kuşananındır. İşi biliyoruz, kılıcımızı kuşandık ve 1.8 milyon haneyi internetle tanıştıracağız” dedi.

Son yıllarda teknolojiye yapılan yatırımlarla internet hızında Avrupa ve Amerika'yı geride bırakan Türkiye'de "internetsiz ev kalmasın" seferberliği başlatıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars'ta gerçekleştirilen 'Akıllı Şehir' tanıtımında internet hizmetinin her gelir grubu tarafından erişilebilir olmasını sağlamak amacıyla bu seferberliği başlattıkları müjdesini verdi.

 

Seferberliğin ilk ve en önemli adımı, Türkiye genelinde sabit telefon abonesi olan ancak hiç internet kullanmamış 1.8 milyon haneyi internetle buluşturmak olacak. Böylece bu hanelerde yaşayanlarla toplamda 7-8 milyon insan internetle tanıştırılacak. Türkiye'de tek bir vatandaşın bile internet erişiminden mahrum kalmaması için Türk Telekom'dan seferberliğin temelini oluşturacak bir çalışma istediklerini anlatan Arslan, yaptıkları çağrıya şirketin destek verdiğini ve kâr amacı gütmeyen özel bir tarifeyi çalışmaya başladığını da açıkladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.