Türkiye Satranç 1.Liginde Denizli’ye 1 Altın, 1 Bronz Madalya

DENİZLİ 30.07.2019 - 10:58, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Türkiye Satranç 1.Liginde Denizli’ye 1 Altın, 1 Bronz Madalya

Pamukkale Üniversiteli Satranç ve Akıl Oyunları Spor Kulübü Satranç takımı 21-28 Temmuz 2019 tarihleri arasında, Konya Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Türkiye Satranç 1.Liginde mücadelesini tamamladı.   Denizli PAÜSA GSK'de 9 maçta 8 puan alan Gürcü sporcusu kadın büyük usta (WGM) Inga Khurtsilava ile kadın masada altın madalya, birinci masada 9 maçta 6 puan alan Azeri sporcusu büyük usta (GM) Ulvi Sadikhov ile bronz madalya kazandı.     GM Ulvi Sadikhov (AZE), WGM Inga Khurtsilava (GEO) İlkay Koç Üçüncü masada 9 Maçta 6 puan toplayan İlkay Koç ise averaj ile madalyayı kaçırdı ve dördüncü oldu. Ulvi Sadikhov ve Inga Khurtsilava’yı temsilen madalyaları sporcular Aylin Koç ve Aydın Özen aldı.   Takım olarak 10 puan toplayan Denizli PAÜSA GSK, ligi 7.sırada tamamladı. PAÜSA GSK’nin gelecek sezon Türkiye İş Bankası Süper Lig’ini hedefliyor.     Kulüp başkanı FT Ali Özen ise lig hakkında yaptığı değerlendirmede; “Kategori masalarında alt yapıdan yetiştirdiğimiz Denizlili çocuklarımızla, gençlerimizle katıldığımız ligi üst sıralarda tamamladık, hatta bir galibiyet ile süper lige yükselmeyi kaçırdık. 8 Yaşındaki sporcumuz Ege Sarıçam 1.Ligde forma şansı verdik ve puan aldı.     Denizli’de en aktif ve popüler spor dallarından biri olan satranca sunulan desteğin giderek artması ve karşılığını ulusal ve uluslararası turnuvalarda aldığımız sonuçlarla görmek mutluluk verici. Satranç takımlarımıza destek veren Şahinler Mermer’e ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şahin’e, 1 Ağustos’ta Slovakya’da gerçekleşecek Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek sporcumuz Ali Batuhan Bıyıksız’ın sponsorluğunu üstlenen Denizli Ticaret Odası’na ve Başkanı Uğur Erdoğan’a, İstanbul Erkek Lisesini kazanan LGS birincisi sporcumuz Nehir Tokat’ı eğitim bursu ile destekleyen Sn. Macit Taşkın, Hüseyin Pakdoğan, Seçil Uğurlu, İlhan Köse, Yücel Esenlik, Erinç Barut’a, Türkiye Satranç 2.Liginde mücadele eden diğer bir Denizli takımımız Pamukkale Yönetim Bilişim Sistemleri kulübümüzün başkanı Prof.Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu ve sponsorumuz Amiroğlu Şirketler Grubu’na ve Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Amiroğlu’na satranca verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Satranç sporcularının her alanda başarılarının artmasının ve destek almasının gurur verici olduğunu ifade etti.”    

Pamukkale Üniversiteli Satranç ve Akıl Oyunları Spor Kulübü Satranç takımı 21-28 Temmuz 2019 tarihleri arasında, Konya Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Türkiye Satranç 1.Liginde mücadelesini tamamladı.

 

Denizli PAÜSA GSK'de 9 maçta 8 puan alan Gürcü sporcusu kadın büyük usta (WGM) Inga Khurtsilava ile kadın masada altın madalya, birinci masada 9 maçta 6 puan alan Azeri sporcusu büyük usta (GM) Ulvi Sadikhov ile bronz madalya kazandı.

 

 

GM Ulvi Sadikhov (AZE), WGM Inga Khurtsilava (GEO) İlkay Koç Üçüncü masada 9 Maçta 6 puan toplayan İlkay Koç ise averaj ile madalyayı kaçırdı ve dördüncü oldu. Ulvi Sadikhov ve Inga Khurtsilava’yı temsilen madalyaları sporcular Aylin Koç ve Aydın Özen aldı.

 

Takım olarak 10 puan toplayan Denizli PAÜSA GSK, ligi 7.sırada tamamladı. PAÜSA GSK’nin gelecek sezon Türkiye İş Bankası Süper Lig’ini hedefliyor.

 

 

Kulüp başkanı FT Ali Özen ise lig hakkında yaptığı değerlendirmede; “Kategori masalarında alt yapıdan yetiştirdiğimiz Denizlili çocuklarımızla, gençlerimizle katıldığımız ligi üst sıralarda tamamladık, hatta bir galibiyet ile süper lige yükselmeyi kaçırdık. 8 Yaşındaki sporcumuz Ege Sarıçam 1.Ligde forma şansı verdik ve puan aldı.

 

 

Denizli’de en aktif ve popüler spor dallarından biri olan satranca sunulan desteğin giderek artması ve karşılığını ulusal ve uluslararası turnuvalarda aldığımız sonuçlarla görmek mutluluk verici. Satranç takımlarımıza destek veren Şahinler Mermer’e ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şahin’e, 1 Ağustos’ta Slovakya’da gerçekleşecek Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek sporcumuz Ali Batuhan Bıyıksız’ın sponsorluğunu üstlenen Denizli Ticaret Odası’na ve Başkanı Uğur Erdoğan’a, İstanbul Erkek Lisesini kazanan LGS birincisi sporcumuz Nehir Tokat’ı eğitim bursu ile destekleyen Sn. Macit Taşkın, Hüseyin Pakdoğan, Seçil Uğurlu, İlhan Köse, Yücel Esenlik, Erinç Barut’a, Türkiye Satranç 2.Liginde mücadele eden diğer bir Denizli takımımız Pamukkale Yönetim Bilişim Sistemleri kulübümüzün başkanı Prof.Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu ve sponsorumuz Amiroğlu Şirketler Grubu’na ve Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Amiroğlu’na satranca verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Satranç sporcularının her alanda başarılarının artmasının ve destek almasının gurur verici olduğunu ifade etti.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.