Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan görevinden alındı

GÜNDEM 28.03.2020 - 07:55, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan görevinden alındı

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan görevinden alındı, yerine Adil Karaismailoğlu atandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevinden alındı. Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararına gör Turhan'ın yerine Ulaştırma Bakan Yardımcısı Adil Karaismailoğlu atandı.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevine son verilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın yerine, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Adil Karaismailoğlu atandı.   Ulaştırma Baknı Cahit Turhan   Cahit Turhan'ın görevine son verilmesi kararı ve yerine yapılan atama Resmi Gazete'nin 27 Mart tarihli nüshasında yayınlandı.       Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde ilk değişiklik Bu görevden alma, 2018 yılında geçilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kurulan kabindeki ilk değişiklik oldu.   Adil Karaismailoğlu kimdir? Adil Karaismailoğlu 19 Mayıs 1969 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Mayıs 1995’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nde ilk görevine başlayan Karaismailoğlu. 1998 yılında İETT Genel Müdürlüğü'ne geçti. İETT’nin çeşitli birimlerinde mühendis ve yönetici olarak görev yaptı.   Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakan olarak atandı.   2002 yılından itibaren İBB Trafik Müdürlüğü'nde trafik kontrol merkezi, sinyalizasyon, akıllı trafik sistemlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı olarak çalışmakta iken 16 Kasım 2009 tarihinde Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'ne atandı.   23 Temmuz 2014 tarihinde Ulaşım Daire Başkanlığı görevine getirildi. Ulaşım ile ilgili, İstanbul genelinde birçok projenin hayata geçirilmesine katkı sağladı. Temmuz 2016’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nde (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı görevine atandı. 26 Nisan 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında ulaşım, çevre ve teknoloji yatırımlarından sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanmıştır.
Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan görevinden alındı, yerine Adil Karaismailoğlu atandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevinden alındı. Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararına gör Turhan'ın yerine Ulaştırma Bakan Yardımcısı Adil Karaismailoğlu atandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevine son verilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın yerine, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Adil Karaismailoğlu atandı.

 

Ulaştırma Baknı Cahit Turhan

 

Cahit Turhan'ın görevine son verilmesi kararı ve yerine yapılan atama Resmi Gazete'nin 27 Mart tarihli nüshasında yayınlandı.

 

 

 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde ilk değişiklik


Bu görevden alma, 2018 yılında geçilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kurulan kabindeki ilk değişiklik oldu.
 

Adil Karaismailoğlu kimdir?

Adil Karaismailoğlu 19 Mayıs 1969 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Mayıs 1995’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nde ilk görevine başlayan Karaismailoğlu. 1998 yılında İETT Genel Müdürlüğü'ne geçti. İETT’nin çeşitli birimlerinde mühendis ve yönetici olarak görev yaptı.

 

Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakan olarak atandı.

 

2002 yılından itibaren İBB Trafik Müdürlüğü'nde trafik kontrol merkezi, sinyalizasyon, akıllı trafik sistemlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı olarak çalışmakta iken 16 Kasım 2009 tarihinde Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'ne atandı.

 

23 Temmuz 2014 tarihinde Ulaşım Daire Başkanlığı görevine getirildi. Ulaşım ile ilgili, İstanbul genelinde birçok projenin hayata geçirilmesine katkı sağladı. Temmuz 2016’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nde (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı görevine atandı. 26 Nisan 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında ulaşım, çevre ve teknoloji yatırımlarından sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.