Urhan'dan Pandemide İkinci Dalga Kısıtlamalarına Yönelik Açıklama

GÜNDEM 26.11.2020 - 08:50, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:53
 

Urhan'dan Pandemide İkinci Dalga Kısıtlamalarına Yönelik Açıklama

DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan, DEGİAD Yönetim Kurulu adına basın açıklaması yaptı. Pandemide ikinci dalga sebebiyle getirilen kısıtlamalarda esnafın ekonomik açıdan mağdur olmaması için bazı uygulamaların hayata geçirilmesini dile getiren Başkan Urhan, ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ kapsamında yeni başvuruların alınması ve mevcut personelin faydalanması için gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.    DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan'ın yaptığı basın açıklamasının tam metni ise şöyle:   Pandemi sürecinde ikinci dalga sebebiyle geçtiğimiz hafta sonundan itibaren işyerlerine yönelik uygulanmaya başlanan kısıtlamalar birçok meslek grubumuzu ekonomik yönden zor durumda bırakmıştır. Her ne kadar bu kısıtlamaların salgının seyrini yavaşlatmak adına uygulanması bir zorunluluk ise de karardan etkilenen 650 bini aşkın esnafımız da bir şekilde mağdur edilmemelidir.    Kısıtlamalardan etkilenen esnafımıza kira, elektrik, su, doğal gaz ödemeleri hususlarında hibe desteği verilmesi ve/veya kamu bankaları aracılığıyla düşük maliyetli, geri ödemesiz dönemli kredilerin tanımlanması mağduriyetleri bir nebze olsun azaltacaktır.    Geçtiğimiz Nisan ayında mücbir sebep kapsamında, KDV ve Muhtasar ödeme yükümlülükleri yılın son çeyreğine ertelenen işletmelerimizin bu mali sıkışıklığını da giderecek destekler sağlanmalıdır.   Bunlara ilave olarak ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ kapsamında yeni başvuruların alınması ve mevcut personelin faydalanması için gerekli düzenlemelerin yapılması konusunun da bir an önce karara bağlanmasında büyük fayda olacaktır. 

DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan, DEGİAD Yönetim Kurulu adına basın açıklaması yaptı. Pandemide ikinci dalga sebebiyle getirilen kısıtlamalarda esnafın ekonomik açıdan mağdur olmaması için bazı uygulamaların hayata geçirilmesini dile getiren Başkan Urhan, ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ kapsamında yeni başvuruların alınması ve mevcut personelin faydalanması için gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi. 

 

DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan'ın yaptığı basın açıklamasının tam metni ise şöyle:

 

Pandemi sürecinde ikinci dalga sebebiyle geçtiğimiz hafta sonundan itibaren işyerlerine yönelik uygulanmaya başlanan kısıtlamalar birçok meslek grubumuzu ekonomik yönden zor durumda bırakmıştır. Her ne kadar bu kısıtlamaların salgının seyrini yavaşlatmak adına uygulanması bir zorunluluk ise de karardan etkilenen 650 bini aşkın esnafımız da bir şekilde mağdur edilmemelidir. 

 

Kısıtlamalardan etkilenen esnafımıza kira, elektrik, su, doğal gaz ödemeleri hususlarında hibe desteği verilmesi ve/veya kamu bankaları aracılığıyla düşük maliyetli, geri ödemesiz dönemli kredilerin tanımlanması mağduriyetleri bir nebze olsun azaltacaktır. 

 

Geçtiğimiz Nisan ayında mücbir sebep kapsamında, KDV ve Muhtasar ödeme yükümlülükleri yılın son çeyreğine ertelenen işletmelerimizin bu mali sıkışıklığını da giderecek destekler sağlanmalıdır.

 

Bunlara ilave olarak ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ kapsamında yeni başvuruların alınması ve mevcut personelin faydalanması için gerekli düzenlemelerin yapılması konusunun da bir an önce karara bağlanmasında büyük fayda olacaktır. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.