Vali Karahan’dan LGS’de tam puan alan 26 öğrenciye ödül

DENİZLİ 02.07.2019 - 08:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Vali Karahan’dan LGS’de tam puan alan 26 öğrenciye ödül

Denizli’deki okullardan Liseye Geçiş Sınavında (LGS) tam puan alma başarısını gösteren öğrencilere ödülleri Vali Hasan Karahan tarafından verildi.   Valilik Konferans Salonunda düzenlenen ödül törenine; Vali Hasan Karahan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, okul yöneticileri, öğretmenler, ödül almaya hak kazanan öğrenciler ve veliler katıldı.   1 Haziran'da yapılan 2019 yılı ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınava Türkiye genelinde 1 milyon 25 bin 604 öğrenci katıldı. Denizli genelinde de 12.360 öğrenci sınava katılım gösterdi. Gerçekleştirilen Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) Türkiye genelinde 565, Denizli’de ise 26 öğrenci soruların hepsini doğru yanıtlayarak tam puan aldı. Öğrencilere hediyelerini Vali Hasan Karahan ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz verdi. Hediyelerini alan öğrenciler sınavda almış oldukları başarıdan duyduğu mutluluğu ifade etti.     Düzenlenen ödül töreninde konuşan Vali Karahan; “Denizli’miz eğitimde iyi bir noktadadır. Geldiğimiz noktayı korumak için de daha etkili çalışmalarla Denizli’mizdeki eğitim ile uzaktan yakından ilgili olan herkesin katkılarıyla bu günlere geldik. İnşallah daha da iyi noktalarda devam edeceğiz. Bugün ki başarı da zaten doğru yolda olduğumuzu ve daha ileri noktalara gidebilecek potansiyelimiz olduğunu bize gösteriyor. Öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Emeği geçen öğretmenlerimize, okul yöneticilerine, velilerimize, milli eğitim camiasının hepsine teşekkür ediyorum. Eğitim Denizli için önemli bir imkân ve bunu biz sonuna kadar elimizden gelen en iyi şekilde kullanmak için bütün gayreti gösteriyoruz. İyi bir noktadayız ve ciddi bir kamuoyu desteğimiz var. Bunu da karşılıksız bırakmadığınız için sizleri tekrar kutluyorum. İnşallah istediğiniz okullara yerleşirsiniz. Aynı başarıları lise eğitiminizi tamamladıktan sonra üniversite sınavında da göstereceğinize bütün kalbimle inanıyorum “ dedi.   2019 LGS Türkiye birincileri Denizli Valisi Hasan Karahan tarafından çeyrek altın ve başarı belgesi ile ödüllendirildi. Ödül töreninin ardından öğrenciler Valimiz Hasan Karahan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.  

Denizli’deki okullardan Liseye Geçiş Sınavında (LGS) tam puan alma başarısını gösteren öğrencilere ödülleri Vali Hasan Karahan tarafından verildi.

 

Valilik Konferans Salonunda düzenlenen ödül törenine; Vali Hasan Karahan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, okul yöneticileri, öğretmenler, ödül almaya hak kazanan öğrenciler ve veliler katıldı.

 

1 Haziran'da yapılan 2019 yılı ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınava Türkiye genelinde 1 milyon 25 bin 604 öğrenci katıldı. Denizli genelinde de 12.360 öğrenci sınava katılım gösterdi. Gerçekleştirilen Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) Türkiye genelinde 565, Denizli’de ise 26 öğrenci soruların hepsini doğru yanıtlayarak tam puan aldı. Öğrencilere hediyelerini Vali Hasan Karahan ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz verdi. Hediyelerini alan öğrenciler sınavda almış oldukları başarıdan duyduğu mutluluğu ifade etti.

 

 

Düzenlenen ödül töreninde konuşan Vali Karahan; “Denizli’miz eğitimde iyi bir noktadadır. Geldiğimiz noktayı korumak için de daha etkili çalışmalarla Denizli’mizdeki eğitim ile uzaktan yakından ilgili olan herkesin katkılarıyla bu günlere geldik. İnşallah daha da iyi noktalarda devam edeceğiz. Bugün ki başarı da zaten doğru yolda olduğumuzu ve daha ileri noktalara gidebilecek potansiyelimiz olduğunu bize gösteriyor. Öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Emeği geçen öğretmenlerimize, okul yöneticilerine, velilerimize, milli eğitim camiasının hepsine teşekkür ediyorum. Eğitim Denizli için önemli bir imkân ve bunu biz sonuna kadar elimizden gelen en iyi şekilde kullanmak için bütün gayreti gösteriyoruz. İyi bir noktadayız ve ciddi bir kamuoyu desteğimiz var. Bunu da karşılıksız bırakmadığınız için sizleri tekrar kutluyorum. İnşallah istediğiniz okullara yerleşirsiniz. Aynı başarıları lise eğitiminizi tamamladıktan sonra üniversite sınavında da göstereceğinize bütün kalbimle inanıyorum “ dedi.

 

2019 LGS Türkiye birincileri Denizli Valisi Hasan Karahan tarafından çeyrek altın ve başarı belgesi ile ödüllendirildi. Ödül töreninin ardından öğrenciler Valimiz Hasan Karahan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.