Valilik duyurdu! Enerji kimlik belgesi uygulaması 1 Ocak'ta başlıyor

GÜNDEM 20.12.2019 - 10:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Valilik duyurdu! Enerji kimlik belgesi uygulaması 1 Ocak'ta başlıyor

Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 1 Ocak 2020 itibarıyla binalar veya bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım ve kiralama işlemlerinde enerji kimlik belgesi düzenlenme şartının aranacağını duyurdu.   Denizli Valiliği tarafından yapılan duyuruda "Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği"ndeki enerji kimlik belgesi uygulamasına ilişkin detaylara yer verildi.   Açıklamada; Enerji Kimlik Belgesi (EKB), binanızın Enerji Performans Sınıfını ve CO2 Emisyon Sınıfını, binanıza ait yalıtım özelliklerini, ısıtma-soğutma ve havalandırma özelliklerini ve elektriksel özelliklerini değerlendirerek gösteren bir belgedir.   5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında; mevcut binalar ve yeni binalar için Enerji Kimlik Belgesi (EKB) düzenlenmesi zorunluluğu getirilmiştir.  01 Ocak 2011 tarihinden önce yapı ruhsatı almış binalar mevcut bina, bu tarihten sonra almış olanlar ise yeni bina olarak değerlendirilmektedir.   Enerji Kimlik Belgesi (EKB) binanın tümü için oluşturulan bir belge olup, çok daireli binalarda bu belgenin binanın farklı bağımsız bölümleri için ayrı ayrı alınması mümkün değildir. 01 Ocak 2020 tarihinden itibaren binanıza ait tapudaki işlemlerde, Enerji Kimlik Belgesi (EKB) nin ilgili Tapu Müdürlüğüne ibraz edilmesi zorunlu olacaktır.   Ancak bu tarihten sonra da Enerji Kimlik Belgesi (EKB) düzenlenmeye devam edilecek olup; Enerji Kimlik Belgesi düzenlenmesi ile ilgili olarak şu an yasal mevzuatta kısıtlayıcı bir tarih bulunmamaktadır.   Enerji Kimlik Belgesi düzenleyen firmalara Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait https://beptr.csb.gov.trweb sayfasındaki “EKB Vermeye Yetkili Firmalar” sekmesinden ulaşılabilmektedir.

Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 1 Ocak 2020 itibarıyla binalar veya bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım ve kiralama işlemlerinde enerji kimlik belgesi düzenlenme şartının aranacağını duyurdu.

 

Denizli Valiliği tarafından yapılan duyuruda "Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği"ndeki enerji kimlik belgesi uygulamasına ilişkin detaylara yer verildi.

 

Açıklamada; Enerji Kimlik Belgesi (EKB), binanızın Enerji Performans Sınıfını ve CO2 Emisyon Sınıfını, binanıza ait yalıtım özelliklerini, ısıtma-soğutma ve havalandırma özelliklerini ve elektriksel özelliklerini değerlendirerek gösteren bir belgedir.

 

5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında; mevcut binalar ve yeni binalar için Enerji Kimlik Belgesi (EKB) düzenlenmesi zorunluluğu getirilmiştir.  01 Ocak 2011 tarihinden önce yapı ruhsatı almış binalar mevcut bina, bu tarihten sonra almış olanlar ise yeni bina olarak değerlendirilmektedir.

 

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) binanın tümü için oluşturulan bir belge olup, çok daireli binalarda bu belgenin binanın farklı bağımsız bölümleri için ayrı ayrı alınması mümkün değildir. 01 Ocak 2020 tarihinden itibaren binanıza ait tapudaki işlemlerde, Enerji Kimlik Belgesi (EKB) nin ilgili Tapu Müdürlüğüne ibraz edilmesi zorunlu olacaktır.

 

Ancak bu tarihten sonra da Enerji Kimlik Belgesi (EKB) düzenlenmeye devam edilecek olup; Enerji Kimlik Belgesi düzenlenmesi ile ilgili olarak şu an yasal mevzuatta kısıtlayıcı bir tarih bulunmamaktadır.

 

Enerji Kimlik Belgesi düzenleyen firmalara Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait https://beptr.csb.gov.trweb sayfasındaki “EKB Vermeye Yetkili Firmalar” sekmesinden ulaşılabilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.