Yasaya Uymayan Yaşlılara 392 TL'den 3 Bin 150 TL'ye Kadar Para Cezası Uygulanacak

GÜNDEM 24.03.2020 - 18:35, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Yasaya Uymayan Yaşlılara 392 TL'den 3 Bin 150 TL'ye Kadar Para Cezası Uygulanacak

Denizli Valiliği, Corona Virüsle ilgili alınan önlemlere ve yasaklara uymayanlara 392 liradan 3 bin 150 liraya kadar para cezası uygulanacağını açıkladı.   Covid-19 (Corona) Virüsü İle Etkin Mücadele Sağlanabilmesi Amacıyla; İçişleri Bakanlığının 21 Mart tarihli Valiliklere göndermiş olduğu Genelgede; 65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük, ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşların 21 Mart saat 24.00’den sonra ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri  sınırlandırılarak sokağa çıkmaları yasaklanmıştır.   Genelgeye aykırı hareket ettiği tespit edilen  65 yaş üstü vatandaşlarımızın 2. ihlalleri  halinde ;5326 sayılı Kabahatler Kanununun ‘Emre aykırı davranış’ Madde 32.gereğince 392.00 TL  idarî para cezası uygulanacaktır.   İçişleri Bakanlığının 16.03.2020 tarihli Genelgesinde; umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezleri  faaliyetleri geçici bir durdurulmuştur.   İlgili yasağın ihlal edilmesinin tespiti halinde iş yeri sahiplerine;   Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince 3.150.00 TL idari para cezası uygulanacaktır.    İçişleri Bakanlığının 24 Mart tarihli Valiliklere göndermiş olduğu ek Genelgede;    ' İl ve ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçları (şehirlerarası yolcu otobüsleri dahil); araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50'si oranında yolcu kabul edecek. Araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olacak.' şeklinde karar verilmiştir.   Genelgeye aykırı hareket ettiği tespit edilen tüm araç sürücülerine 2.ihlallerinin tespiti halinde;   5326 sayılı Kabahatler Kanununun ‘Emre aykırı davranış’ Madde 32.gereğince 392.00 TL  idarî para cezası uygulanacaktır.   Kamuoyuna saygıyla duyurulur.                                          

Denizli Valiliği, Corona Virüsle ilgili alınan önlemlere ve yasaklara uymayanlara 392 liradan 3 bin 150 liraya kadar para cezası uygulanacağını açıkladı.

 

Covid-19 (Corona) Virüsü İle Etkin Mücadele Sağlanabilmesi Amacıyla; İçişleri Bakanlığının 21 Mart tarihli Valiliklere göndermiş olduğu Genelgede; 65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük, ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşların 21 Mart saat 24.00’den sonra ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri  sınırlandırılarak sokağa çıkmaları yasaklanmıştır.

 

Genelgeye aykırı hareket ettiği tespit edilen  65 yaş üstü vatandaşlarımızın 2. ihlalleri  halinde ;5326 sayılı Kabahatler Kanununun ‘Emre aykırı davranış’ Madde 32.gereğince 392.00 TL  idarî para cezası uygulanacaktır.

 

İçişleri Bakanlığının 16.03.2020 tarihli Genelgesinde; umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezleri  faaliyetleri geçici bir durdurulmuştur.

 

İlgili yasağın ihlal edilmesinin tespiti halinde iş yeri sahiplerine;

 

Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince 3.150.00 TL idari para cezası uygulanacaktır.

 

 İçişleri Bakanlığının 24 Mart tarihli Valiliklere göndermiş olduğu ek Genelgede; 

 

' İl ve ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçları (şehirlerarası yolcu otobüsleri dahil); araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50'si oranında yolcu kabul edecek. Araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olacak.' şeklinde karar verilmiştir.

 

Genelgeye aykırı hareket ettiği tespit edilen tüm araç sürücülerine 2.ihlallerinin tespiti halinde;

 

5326 sayılı Kabahatler Kanununun ‘Emre aykırı davranış’ Madde 32.gereğince 392.00 TL  idarî para cezası uygulanacaktır.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.                                          

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.