Yasin Öztürk, Korona Virüs için önlem ve uyarıları meclis gündemine taşıdı

SİYASET 17.03.2020 - 11:18, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Yasin Öztürk, Korona Virüs için önlem ve uyarıları meclis gündemine taşıdı

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk iki ayrı soru önergesi ile dünya ve Türkiye gündeminin ilk sırasını işgal eden korona virüsü TBMM’ne taşıdı. Milletvekili Öztürk, Sağlık Bakanı Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği ilk yazılı soru önergesi ile Korona Virüs testlerini yapma kabiliyeti olan hastane sayısının arttırılıp arttırılmayacağını, yeterli sayıda test kiti olup olmadığını, Sağlık Bakanlığı tarafından alımı yapılacağı duyurulan ve 14-20 Şubat tarihleri arasında başvurularını yapan başta laborant, sağlık teknisyeni, hemşire gibi sağlık personelinin, Corono virüs salgını nedeniyle oluşan acil durum nedeniyle göreve başlama sürecinin hızlandırılması için bir çalışma olup olmadığını sordu. Ayrıca risk grubuna eczaneler aracılığı ile ücretsiz maske ve dezenfektan dağıtımını, öğrenci yurtları yerine yeni yapılan Şehir Hastaneleri sebebi ile kapatılan hastanelerinin karantina merkezleri olarak kullanılmasını önerdi . Yasin Öztürk ikinci yazılı önergesini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdi. Bazı özel okulların öğretmenlerine imza karşılığında “Corona virüs nedeniyle okulların tatil edilmesi sonucu çalışılmayan süreler, çalışanların yıllık izin veya ücretsiz izinlerine sayılacaktır.” Kararını tebliğ ettiği duyumları üzerine bu iddianın doğru olup olmadığını soran Öztürk, özel eğitim kurumlarında çalışanların hak kayıplarının engellenmesi için bir çalışmanız var mıdır? Bahse konu belgeyi imzalatan okullar hakkında bir soruşturma başlatılacak mıdır? Zorunlu tatil süresi uzarsa özel okullara destek için çalışmalarınız var mıdır? İlgili Bakanlıkla görüşerek, özel eğitim kurumlarının SGK ödemelerinin eğitime ara verildiği süre boyunca“ihtiyat akçesi”nden sağlanacak kaynakla sübvanse edilmesi düşünülmekte midir? Sorularını sordu.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk iki ayrı soru önergesi ile dünya ve Türkiye gündeminin ilk sırasını işgal eden korona virüsü TBMM’ne taşıdı.



Milletvekili Öztürk, Sağlık Bakanı Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği ilk yazılı soru önergesi ile Korona Virüs testlerini yapma kabiliyeti olan hastane sayısının arttırılıp arttırılmayacağını, yeterli sayıda test kiti olup olmadığını, Sağlık Bakanlığı tarafından alımı yapılacağı duyurulan ve 14-20 Şubat tarihleri arasında başvurularını yapan başta laborant, sağlık teknisyeni, hemşire gibi sağlık personelinin, Corono virüs salgını nedeniyle oluşan acil durum nedeniyle göreve başlama sürecinin hızlandırılması için bir çalışma olup olmadığını sordu. Ayrıca risk grubuna eczaneler aracılığı ile ücretsiz maske ve dezenfektan dağıtımını, öğrenci yurtları yerine yeni yapılan Şehir Hastaneleri sebebi ile kapatılan hastanelerinin karantina merkezleri olarak kullanılmasını önerdi .



Yasin Öztürk ikinci yazılı önergesini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdi. Bazı özel okulların öğretmenlerine imza karşılığında “Corona virüs nedeniyle okulların tatil edilmesi sonucu çalışılmayan süreler, çalışanların yıllık izin veya ücretsiz izinlerine sayılacaktır.” Kararını tebliğ ettiği duyumları üzerine bu iddianın doğru olup olmadığını soran Öztürk, özel eğitim kurumlarında çalışanların hak kayıplarının engellenmesi için bir çalışmanız var mıdır? Bahse konu belgeyi imzalatan okullar hakkında bir soruşturma başlatılacak mıdır? Zorunlu tatil süresi uzarsa özel okullara destek için çalışmalarınız var mıdır? İlgili Bakanlıkla görüşerek, özel eğitim kurumlarının SGK ödemelerinin eğitime ara verildiği süre boyunca“ihtiyat akçesi”nden sağlanacak kaynakla sübvanse edilmesi düşünülmekte midir? Sorularını sordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.