Yasin Öztürk RÜTÜK’ün harcamalarını sordu

SİYASET 24.10.2019 - 14:32, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Yasin Öztürk RÜTÜK’ün harcamalarını sordu

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesi ile RTÜK’ün gelir kalemlerini ve harcamalarını sordu. Özerk bir kurum olup kendi gelir kalemleri bulunan RTÜK’ün gelirleri giderlerini karşılayabilecek durumdayken bir de son 2 yılda TBMM bütçesinden ödenek almasının gerekçesini soran Milletvekili Öztürk, Meclis’ten alınan ödenek de dikkate alındığında bütün bu elde edilen gelir son 10 yılda ne boyuta ulaşmıştır, nerelere para harcanmıştır?  sorusunu sordu. PARALAR YURTDIŞI GEZİLERİNE VE KİRALARA MI GİDİYOR? Devasa boyutlara ulaşan RTÜK bütçesini Meclis gündemine getiren Yasin Öztürk verdiği önerge ile RTÜK yurtdışı gezilerine kimler hangi kriterlere göre katılıyor, gezide olan kurul üyelerine devlet memurlarından daha farklı bir hesaplama ile mi harcırah veriliyor? RTÜK’ün “binaya sığılamadığı” gerekçesiyle kiraladığı TOBB’a ait binalara ödediği kira bedeli ne kadardır? Sorularının cevaplarını istedi.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesi ile RTÜK’ün gelir kalemlerini ve harcamalarını sordu.



Özerk bir kurum olup kendi gelir kalemleri bulunan RTÜK’ün gelirleri giderlerini karşılayabilecek durumdayken bir de son 2 yılda TBMM bütçesinden ödenek almasının gerekçesini soran Milletvekili Öztürk, Meclis’ten alınan ödenek de dikkate alındığında bütün bu elde edilen gelir son 10 yılda ne boyuta ulaşmıştır, nerelere para harcanmıştır?  sorusunu sordu.



PARALAR YURTDIŞI GEZİLERİNE VE KİRALARA MI GİDİYOR?

Devasa boyutlara ulaşan RTÜK bütçesini Meclis gündemine getiren Yasin Öztürk verdiği önerge ile RTÜK yurtdışı gezilerine kimler hangi kriterlere göre katılıyor, gezide olan kurul üyelerine devlet memurlarından daha farklı bir hesaplama ile mi harcırah veriliyor?


RTÜK’ün “binaya sığılamadığı” gerekçesiyle kiraladığı TOBB’a ait binalara ödediği kira bedeli ne kadardır? Sorularının cevaplarını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.