Yavuz Aki; “Merkezefendi'de Savurganlık Var Yatırım Yok”

SİYASET 04.07.2020 - 10:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Yavuz Aki; “Merkezefendi'de Savurganlık Var Yatırım Yok”

Merkezefendi Belediye Meclisi Covid-19 sürecinin ardından ilk kez toplandı. Temmuz ayının ilk bileşiminde AK Parti adına söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki, belediyenin faaliyetleri üzerine yaptığı konuşmada, geçen dönem yapılan hizmetlerin üzerine hiçbir şey konulmadığı, bunun aksine büyük harcamaların yapıldığını dile getirdi.   HARCAMALARI GÜNDEME TAŞIDI Pamukkale Belediyesi ile Merkezefendi Belediyesi özel kalem müdürlüğü harcamalarını gündeme taşıyan Aki, “Kesin hesap cetvelinde Özel Kalem Müdürlüğü temsil ve tanıtım giderleri 845.907.00 lira olarak gerçekleşmiştir. Merkezefendi Belediyemiz ölçeğinde olan Pamukkale Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü temsil ve tanıtım gideri 275.000.00 TL olarak gerçekleştirilmiştir. Bizim Özel Kalem Müdürlüğümüz temsil tanıtım giderinden Pamukkale Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğünün üç katı harcama yapmıştır. Bu harcamalar niçin ve nereye yapılmıştır? Bu konuda bizi ve kamuoyunu aydınlatmanızı bekliyoruz” dedi.   TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KONMADI Göreve geldiği günden bu yana Merkezefendi ilçesinde gözle görülür bir çalışmanın yapılmadığını anlatan ve bu düşüncesini rakamlarda ortaya koyan Aki,”Yıllar itibari ile gerçekleşen gider bütçesi dağılımlarına baktığımızda önceki yıllarda yüzde 51.7, yüzde 56, yüzde 53.4 olan yatırım gideri 2019 yılında yüzde 12’ye düşmüş, cari gider 2019 yılında yüzde 67’ye çıkmıştır. Bu tablodan da anlaşıldığı üzere, başkanlığınızın Merkezefendi Belediyesi’nin önceki dönemde olduğu gibi ilçe halkına uzun yıllar hizmet edecek kalıcı yatırımlar yapma niyetinde olmadığını anlıyoruz. Sizden beklentimiz önceki dönem AK Parti belediyeciliğinin yaptığı hizmetlerin üzerine koyarak ilçemize ve ilimize kalıcı yatırımlar ve hizmetler üreterek çıtayı yükseltmenizdir” dedi   ALACAKLARA DEĞİNDİ Merkezefendi Belediyesi’nin yatırım noktasında 2019 yılında sınıfta kaldığınızı gördüklerini kaydeden Aki,”5393 sayılı belediye kanununda belediye başkanının görevlerinden biri de belediye borçlarını takip ve tahsil etmektir. Önceki dönemlerden 35.183.360.00 TL. müeccel hale gelmiş alacağı var iken, yönetiminizce 2019 yılında ödeme emri, haciz varakası icra takibi ya da vergi yoklamasının yapılmadığını görüyoruz. Sizden bu konularda daha duyarlı olmanızı ve vadesi gelmiş bu alacaklarda tüm ilçe halkının hakkı olduğunu unutmamanızı diliyorum” dedi.   SOSYAL PROJELERİ HATIRLATTI Son olarak önceki dönem hayata geçen sosyal projelerin unutulduğunu savunan Aki, “Geçmiş dönemde stratejik planda yer alan sosyal projelerin devam ettirilmediğini gördük. Bu projeler, ilçemizde yaşayan gençlerimize, çocuklarımıza ve ailelerine dokunan fayda sağlayan projelerdi. Kurumlarda devamlılık esastır. Sırf önceki dönem projeler olduğu için uygulamalara son vermenizi yanlış buluyoruz” dedi

Merkezefendi Belediye Meclisi Covid-19 sürecinin ardından ilk kez toplandı. Temmuz ayının ilk bileşiminde AK Parti adına söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki, belediyenin faaliyetleri üzerine yaptığı konuşmada, geçen dönem yapılan hizmetlerin üzerine hiçbir şey konulmadığı, bunun aksine büyük harcamaların yapıldığını dile getirdi.

 

HARCAMALARI GÜNDEME TAŞIDI

Pamukkale Belediyesi ile Merkezefendi Belediyesi özel kalem müdürlüğü harcamalarını gündeme taşıyan Aki, “Kesin hesap cetvelinde Özel Kalem Müdürlüğü temsil ve tanıtım giderleri 845.907.00 lira olarak gerçekleşmiştir. Merkezefendi Belediyemiz ölçeğinde olan Pamukkale Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü temsil ve tanıtım gideri 275.000.00 TL olarak gerçekleştirilmiştir. Bizim Özel Kalem Müdürlüğümüz temsil tanıtım giderinden Pamukkale Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğünün üç katı harcama yapmıştır. Bu harcamalar niçin ve nereye yapılmıştır? Bu konuda bizi ve kamuoyunu aydınlatmanızı bekliyoruz” dedi.

 

TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KONMADI

Göreve geldiği günden bu yana Merkezefendi ilçesinde gözle görülür bir çalışmanın yapılmadığını anlatan ve bu düşüncesini rakamlarda ortaya koyan Aki,”Yıllar itibari ile gerçekleşen gider bütçesi dağılımlarına baktığımızda önceki yıllarda yüzde 51.7, yüzde 56, yüzde 53.4 olan yatırım gideri 2019 yılında yüzde 12’ye düşmüş, cari gider 2019 yılında yüzde 67’ye çıkmıştır. Bu tablodan da anlaşıldığı üzere, başkanlığınızın Merkezefendi Belediyesi’nin önceki dönemde olduğu gibi ilçe halkına uzun yıllar hizmet edecek kalıcı yatırımlar yapma niyetinde olmadığını anlıyoruz. Sizden beklentimiz önceki dönem AK Parti belediyeciliğinin yaptığı hizmetlerin üzerine koyarak ilçemize ve ilimize kalıcı yatırımlar ve hizmetler üreterek çıtayı yükseltmenizdir” dedi

 

ALACAKLARA DEĞİNDİ

Merkezefendi Belediyesi’nin yatırım noktasında 2019 yılında sınıfta kaldığınızı gördüklerini kaydeden Aki,”5393 sayılı belediye kanununda belediye başkanının görevlerinden biri de belediye borçlarını takip ve tahsil etmektir. Önceki dönemlerden 35.183.360.00 TL. müeccel hale gelmiş alacağı var iken, yönetiminizce 2019 yılında ödeme emri, haciz varakası icra takibi ya da vergi yoklamasının yapılmadığını görüyoruz. Sizden bu konularda daha duyarlı olmanızı ve vadesi gelmiş bu alacaklarda tüm ilçe halkının hakkı olduğunu unutmamanızı diliyorum” dedi.

 

SOSYAL PROJELERİ HATIRLATTI

Son olarak önceki dönem hayata geçen sosyal projelerin unutulduğunu savunan Aki, “Geçmiş dönemde stratejik planda yer alan sosyal projelerin devam ettirilmediğini gördük. Bu projeler, ilçemizde yaşayan gençlerimize, çocuklarımıza ve ailelerine dokunan fayda sağlayan projelerdi. Kurumlarda devamlılık esastır. Sırf önceki dönem projeler olduğu için uygulamalara son vermenizi yanlış buluyoruz” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.