Yaz Ortasında Kar Serinliği

DENİZLİ 23.07.2018 - 09:49, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Yaz Ortasında Kar Serinliği

Tüm Türkiye’de sıcak hava nefes aldırmazken, Denizli'nin Çameli İlçesi'nin en yüksek dağı olan Taşçılar Mahallesi'nde bulunan 2 bin 200 metre yüksekliğindeki Ak Dağ'ın zirvesine çıkıldığında doğal kar kuyuları ile karşılaşılıyor.   Çameli İlçesinde kışın yağan kar dağların zirvelerinde bulunan kuyularında birikerek doğal kar kuyuluları oluşturuyor. Yaz aylarında erimeyen doğal kar kuyularının derinliğini henüz bilen yok. Bu bölgelere gidenler çok soğuk olduğunu ve içerde fazla durulmadığını belirtiyor. Yaz aylarında içerdeki hava sıcaklığının -9 derecelerde olduğu belirtiliyor.   Pırıl pırıl olduğu söylenen kar kuyularına dehlizde buz sarkıtlarının olduğu eriyen kar sularını yutan bir düden olduğu belirtiliyor. Kar kuyusunun 25 metre altında içerisi su dolu olan bir kuyunun olduğu vatandaşlar buraya düşme ihtimaline karşı korkuya kapılıyor.   "ISINIP TEKRAR GİRİYORUZ" Çameli İlçesinin en yüksek zirvesi olan Ak Dağ'ın zirvesine çıkan Mustafa Seval Koç ve Abdullah Çağdaş zorlu bir yolculuk sonrası Doğal Kar Kuyusuna zor indiklerini ve mağaranın Temmuz ayının sıcaklığına rağmen çok soğuk olduğunu ifade ettiler. Mustafa Seval Koç, "Kar kuyusunun uzunluğunu bilemiyoruz ama gerçek şu ki içeriye giren fazla duramıyor. Çok soğuk yanımızda getirdiğimiz kürek ve çuvala kar kuyusundaki karları hemen doldurup çıkıyoruz. Daha sonra ısındıktan sonra tekrar mağaraya giriyoruz. Bu mevsimde kar görmenin mutluluğunu yaşadık ve çok lezzetli, bizde bu karları çuvallara doldurup mahalle halkına ve arkadaşlarla karlı şerbet yapıp yiyoruz. Mağarada tonlarca kar var. Gelmek isteyenler, zorlu bir yolculuk sonrası zirveye gelip hem manzarayı hem de kar yemenin keyfini çıkarsınlar" dedi.

Tüm Türkiye’de sıcak hava nefes aldırmazken, Denizli'nin Çameli İlçesi'nin en yüksek dağı olan Taşçılar Mahallesi'nde bulunan 2 bin 200 metre yüksekliğindeki Ak Dağ'ın zirvesine çıkıldığında doğal kar kuyuları ile karşılaşılıyor.

 

Çameli İlçesinde kışın yağan kar dağların zirvelerinde bulunan kuyularında birikerek doğal kar kuyuluları oluşturuyor. Yaz aylarında erimeyen doğal kar kuyularının derinliğini henüz bilen yok. Bu bölgelere gidenler çok soğuk olduğunu ve içerde fazla durulmadığını belirtiyor. Yaz aylarında içerdeki hava sıcaklığının -9 derecelerde olduğu belirtiliyor.

 

Pırıl pırıl olduğu söylenen kar kuyularına dehlizde buz sarkıtlarının olduğu eriyen kar sularını yutan bir düden olduğu belirtiliyor. Kar kuyusunun 25 metre altında içerisi su dolu olan bir kuyunun olduğu vatandaşlar buraya düşme ihtimaline karşı korkuya kapılıyor.

 

"ISINIP TEKRAR GİRİYORUZ"

Çameli İlçesinin en yüksek zirvesi olan Ak Dağ'ın zirvesine çıkan Mustafa Seval Koç ve Abdullah Çağdaş zorlu bir yolculuk sonrası Doğal Kar Kuyusuna zor indiklerini ve mağaranın Temmuz ayının sıcaklığına rağmen çok soğuk olduğunu ifade ettiler. Mustafa Seval Koç, "Kar kuyusunun uzunluğunu bilemiyoruz ama gerçek şu ki içeriye giren fazla duramıyor. Çok soğuk yanımızda getirdiğimiz kürek ve çuvala kar kuyusundaki karları hemen doldurup çıkıyoruz. Daha sonra ısındıktan sonra tekrar mağaraya giriyoruz. Bu mevsimde kar görmenin mutluluğunu yaşadık ve çok lezzetli, bizde bu karları çuvallara doldurup mahalle halkına ve arkadaşlarla karlı şerbet yapıp yiyoruz. Mağarada tonlarca kar var. Gelmek isteyenler, zorlu bir yolculuk sonrası zirveye gelip hem manzarayı hem de kar yemenin keyfini çıkarsınlar" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.