Yeni askerlik sistemiyle askerlere erken terhis yolu

GÜNDEM 22.05.2019 - 10:54, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Yeni askerlik sistemiyle askerlere erken terhis yolu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemi ile ilgili olarak "Askerlik süresi 12 aydan herkes için 6 aya iniyor. Sistem yürürlüğe girdiğinde 6 ayı dolduranlar terhis edilebilecek. 30 bin liralık askerlik bedeli peşin alınacak. 6 aydan sonra kalmak isteyenlere 2 bin lira harçlık verilecek" dedi.   Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sisteminin bayramdan önce yasalaşabileceğini söyledi. Sistemin Ramazan Bayramı'ndan önce yasalaşması durumunda ise 12 ay olarak halen görev yapan askerler için de erken terhis yolu açılabilir.     İŞTE YENİ ASKERLİK SİSTEMİ ''Askerlik süresi 12 aydan herkes için 6 aya iniyor. Sistem yürürlüğe girdiğinde 6 ayı dolduranlar terhis edilebilecek. 30 bin liralık askerlik bedeli peşin alınacak. 6 aydan sonra kalmak isteyenlere 2 bin lira harçlık verilecek. Askerliğini subay olarak yapan doktorlar zorunlu hizmet yükümlülüğünü yapmış sayılacak.   Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yeni askerlik sisteminin Ramazan Bayramı'ndan önce yasalaşması durumunda, halen askerlik görevini yapan askerlerin terhis olması gündeme geldi.   Bakan Hulusi Akar, dün akşam iftarda gazetecilerle bir araya geldi. Yeni askerlik sisteminin detaylarını anlatan Hulusi Akar, hazırlanan kanun teklifinin bayramdan önce yasalaşmasını beklediklerini vurguladı.   ASKERLER TERHİS OLABİLİR Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemin kanunlaşmasıyla silah altındaki askerlerin terhis olup olmayacağına yönelik soruya "Olabilir" yanıtını vererek, sistemin hemen uygulamaya girip girmeyeceğine ilişkin, "Bunun kararını tabii Cumhurbaşkanımız ve Meclis verecek. Biz TSK olarak bu kanunun yayımlandığından itibaren yürürlüğe girmesiyle birlikte çıkabilecek sorunlara karşı tedbirlerimizi almaya çalışıyoruz" dedi.   LİSE MEZUNLARI 6 AY ASKERLİK YAPACAK Lise mezunu olanların ya bedelli askerlik yapıp 1 ay zorunlu temel askerlik hizmeti alacağını ya da toplam 6 ay askerlik yapacağını belirten Akar, üniversite mezunlarının ise bedelli için 145 bin kişilik kontenjan içinde yer almayınca ya bir sene bekleyeceğini ya da 6 ay askerlik yapabileceğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemi ile ilgili olarak "Askerlik süresi 12 aydan herkes için 6 aya iniyor. Sistem yürürlüğe girdiğinde 6 ayı dolduranlar terhis edilebilecek. 30 bin liralık askerlik bedeli peşin alınacak. 6 aydan sonra kalmak isteyenlere 2 bin lira harçlık verilecek" dedi.

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sisteminin bayramdan önce yasalaşabileceğini söyledi. Sistemin Ramazan Bayramı'ndan önce yasalaşması durumunda ise 12 ay olarak halen görev yapan askerler için de erken terhis yolu açılabilir.

 

 

İŞTE YENİ ASKERLİK SİSTEMİ

''Askerlik süresi 12 aydan herkes için 6 aya iniyor. Sistem yürürlüğe girdiğinde 6 ayı dolduranlar terhis edilebilecek. 30 bin liralık askerlik bedeli peşin alınacak. 6 aydan sonra kalmak isteyenlere 2 bin lira harçlık verilecek. Askerliğini subay olarak yapan doktorlar zorunlu hizmet yükümlülüğünü yapmış sayılacak.

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yeni askerlik sisteminin Ramazan Bayramı'ndan önce yasalaşması durumunda, halen askerlik görevini yapan askerlerin terhis olması gündeme geldi.

 

Bakan Hulusi Akar, dün akşam iftarda gazetecilerle bir araya geldi. Yeni askerlik sisteminin detaylarını anlatan Hulusi Akar, hazırlanan kanun teklifinin bayramdan önce yasalaşmasını beklediklerini vurguladı.

 

ASKERLER TERHİS OLABİLİR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemin kanunlaşmasıyla silah altındaki askerlerin terhis olup olmayacağına yönelik soruya "Olabilir" yanıtını vererek, sistemin hemen uygulamaya girip girmeyeceğine ilişkin, "Bunun kararını tabii Cumhurbaşkanımız ve Meclis verecek. Biz TSK olarak bu kanunun yayımlandığından itibaren yürürlüğe girmesiyle birlikte çıkabilecek sorunlara karşı tedbirlerimizi almaya çalışıyoruz" dedi.

 

LİSE MEZUNLARI 6 AY ASKERLİK YAPACAK

Lise mezunu olanların ya bedelli askerlik yapıp 1 ay zorunlu temel askerlik hizmeti alacağını ya da toplam 6 ay askerlik yapacağını belirten Akar, üniversite mezunlarının ise bedelli için 145 bin kişilik kontenjan içinde yer almayınca ya bir sene bekleyeceğini ya da 6 ay askerlik yapabileceğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.