Yeşil bayraklı okuldan, ‘doğaya’ saygı sergisi

EĞİTİM 01.06.2016 - 17:05, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Yeşil bayraklı okuldan, ‘doğaya’ saygı sergisi

Denizli’de iki yıllık Eko-Okul Projesini başarıyla tamamlayarak ‘Yeşil Bayrak’ almaya hak kazanan TOKİ Anaokulu öğrencileri tarafından yılsonu sergisi açıldı

Okulun salonunda açılan sergide 108 öğrencinin yıl boyunca atık malzemelerden yaptıkları eserler tanıtıldı. Sergi kapsamında ayrıca öğrenciler tarafından, çevre temizliğine dikkat çekmek için yine atıklardan yapılan elbiselerin tanıtıldığı defile düzenlendi. Sergi açılışına ve defileye, Vali Yardımcısı Tuncay Engin, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Şube Müdürleri Arif Tokmak ve Resul Çövüt, okul müdürleri ve veliler katıldı. Öğrencilere çevre eğitiminin verilmesi, çevre temizliğinin yaşanılarak öğrenilmesi için bu tür sergilerin önemli olduğunu belirten Vali Yardımcısı Engin, “Okulumuz il genelinde ‘Yeşil Bayrak’ almaya hak kazanan 6 okulumuzdan biri. İki yıllık projede hem öğrencilere hem de öğrenci velilerimize çevre eğitimi ve geri dönüşüm eğitimi, bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Her gün biraz daha kirlenen ve yeşil dokusunu kaybeden dünyamız, bilinçli öğrencilerimizle korunabilir. Minik öğrencilerimiz atık malzemeleri esere dönüştürürken aynı zamanda da geri dönüşümü öğreniyorlar. Her zaman söylediğimiz gibi her atık çöp değildir. Atıkların değerlendirilmesiyle ülke ve ilimiz ekonomisine de destek verebiliriz” dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından atık malzemelerden yapılan kıyafetlerin sunulduğu defile düzenlendi. Öğrencilerin dans gösterisinin ardından serginin açılış kurdelası Vali Yardımcısı Engin ve protokol üyeleri tarafından birlikte kesildi.
Denizli’de iki yıllık Eko-Okul Projesini başarıyla tamamlayarak ‘Yeşil Bayrak’ almaya hak kazanan TOKİ Anaokulu öğrencileri tarafından yılsonu sergisi açıldı

Okulun salonunda açılan sergide 108 öğrencinin yıl boyunca atık malzemelerden yaptıkları eserler tanıtıldı. Sergi kapsamında ayrıca öğrenciler tarafından, çevre temizliğine dikkat çekmek için yine atıklardan yapılan elbiselerin tanıtıldığı defile düzenlendi.

Sergi açılışına ve defileye, Vali Yardımcısı Tuncay Engin, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Şube Müdürleri Arif Tokmak ve Resul Çövüt, okul müdürleri ve veliler katıldı. Öğrencilere çevre eğitiminin verilmesi, çevre temizliğinin yaşanılarak öğrenilmesi için bu tür sergilerin önemli olduğunu belirten Vali Yardımcısı Engin, “Okulumuz il genelinde ‘Yeşil Bayrak’ almaya hak kazanan 6 okulumuzdan biri. İki yıllık projede hem öğrencilere hem de öğrenci velilerimize çevre eğitimi ve geri dönüşüm eğitimi, bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Her gün biraz daha kirlenen ve yeşil dokusunu kaybeden dünyamız, bilinçli öğrencilerimizle korunabilir. Minik öğrencilerimiz atık malzemeleri esere dönüştürürken aynı zamanda da geri dönüşümü öğreniyorlar. Her zaman söylediğimiz gibi her atık çöp değildir. Atıkların değerlendirilmesiyle ülke ve ilimiz ekonomisine de destek verebiliriz” dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından atık malzemelerden yapılan kıyafetlerin sunulduğu defile düzenlendi. Öğrencilerin dans gösterisinin ardından serginin açılış kurdelası Vali Yardımcısı Engin ve protokol üyeleri tarafından birlikte kesildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.