Zorlu Enerji, Jeotermal Projesi İçin Finansman Görüşmelerine Başladı

TEKNOLOJİ 14.12.2016 - 11:33, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Zorlu Enerji, Jeotermal Projesi İçin Finansman Görüşmelerine Başladı

denizli haber / denizli 20 haber / Zorlu Enerji, Jeotermal Projesi İçin Finansman Görüşmelerine Başladı

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ'den, Denizli ve Aydın ili sınırında kurulacak Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali'ne finansman sağlanması amacıyla çeşitli banka ve finans kuruluşlarıyla görüşmelere başlandığı bildirildi. Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında, jeotermal projesinin 95,2 megavat ve 69,8 megavat kurulu güce sahip iki üniteden oluştuğu belirtildi. Açıklamada, "Şirketimizin yüzde 100 oranında bağlı ortaklığı olan Zorlu Doğal Elektrik Üretim AŞ, Denizli ve Aydın il sınırlarında yer alan Karataş mevkisinde kurmakta olduğu ve toplamda 165 megavat kurulu güce sahip olması planlanan Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali yatırımının 69,8 megavatlık 2. ünitesinin finansmanının sağlanması amacıyla çeşitli banka ve finansal kuruluşlarla görüşmelere başlamıştır." ifadeleri kullanıldı.
denizli haber / denizli 20 haber / Zorlu Enerji, Jeotermal Projesi İçin Finansman Görüşmelerine Başladı

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ'den, Denizli ve Aydın ili sınırında kurulacak Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali'ne finansman sağlanması amacıyla çeşitli banka ve finans kuruluşlarıyla görüşmelere başlandığı bildirildi.


Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında, jeotermal projesinin 95,2 megavat ve 69,8 megavat kurulu güce sahip iki üniteden oluştuğu belirtildi.

Açıklamada, "Şirketimizin yüzde 100 oranında bağlı ortaklığı olan Zorlu Doğal Elektrik Üretim AŞ, Denizli ve Aydın il sınırlarında yer alan Karataş mevkisinde kurmakta olduğu ve toplamda 165 megavat kurulu güce sahip olması planlanan Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali yatırımının 69,8 megavatlık 2. ünitesinin finansmanının sağlanması amacıyla çeşitli banka ve finansal kuruluşlarla görüşmelere başlamıştır." ifadeleri kullanıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.