1 kilo 610 gramlık domates görenleri şaşırttı

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 11.10.2021 - 08:12, Güncelleme: 11.10.2021 - 08:20
 

1 kilo 610 gramlık domates görenleri şaşırttı

Suudi Arabistan, Çin, Rusya, Almanya, Hollanda, İran, Azerbaycan, Katar ve Avusturya’ya ihraç yapan Denizli'nin Çameli ilçesinde, serada üretilen 1 kilo 610 gramlık domates görenleri hayrete düşürdü.

Türkiye’nin örtü altı yaş sebze ve meyve merkezi olarak akıllara ilk gelen yerlerden biri olan Denizli’nin Çameli ilçesi, hem ülkemizin hem de kış ayının yaşandığı birçok ülkenin domates ihtiyacını karşılamak için sera üretiminde tam kapasiteyle çalışıyor. Serada “Bombus” arıları kullanılarak domates üretimi yapılıyor. İlçede domates üreten kişi sayısı da 3’den 150’ye yükseldi. Yılın 12 ayında yaklaşık 180 tona kadar üretilen domatesler dünyanın birçok ülkesine ihraçta edilmenin yanında Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir gibi büyük şehirlere de gönderilerek satışa sunuluyor. Serada üretilen domateslerin tanesinin ağırlığı zaman zaman 1 kilogramı buluyor. Hasadı halen devam eden Çameli kınalısı olarak bilinen domateslerin çoğunluğu başta Suudi Arabistan olmak üzere Çin, Rusya, Almanya, Hollanda, Irak, İran, Azerbaycan, Katar ve Avusturya’ya ihraç ediliyor. İlçede domates üretimi yapan Cengiz Yılmaz'a ait serada yetişen ve ağırlığı 1 kilo 610 gram gelen domates ise, görenleri hayrete düşürdü. “DOMATES YAKLAŞIK 40 GÜN DAYANIYOR” Örtü altı domates üreticilerinden Cengiz Yılmaz, 2016 yılından bu yana üretim yapmaya başladığını belirterek, Buradaki vatandaşın ekonomik anlamda gelişmesi için domates üretimi çok iyi bir yatırım oldu. Kasım ayı ortasına kadar hasat yapıyoruz. Bu yıl sadece benim 180 ton hedefim var. Üretimde hiçbir zaman hormon kullanmıyoruz. Bombus arılarını kullanıyoruz. Bu nedenle domatesimiz hem lezzetli hem de dayanıklıdır. Çameli Kınalı dediğimiz domates yaklaşık 40 gün dayanıyor. Başlatılan projenin bize büyük faydası oldu” dedi.  
Suudi Arabistan, Çin, Rusya, Almanya, Hollanda, İran, Azerbaycan, Katar ve Avusturya’ya ihraç yapan Denizli'nin Çameli ilçesinde, serada üretilen 1 kilo 610 gramlık domates görenleri hayrete düşürdü.

Türkiye’nin örtü altı yaş sebze ve meyve merkezi olarak akıllara ilk gelen yerlerden biri olan Denizli’nin Çameli ilçesi, hem ülkemizin hem de kış ayının yaşandığı birçok ülkenin domates ihtiyacını karşılamak için sera üretiminde tam kapasiteyle çalışıyor. Serada “Bombus” arıları kullanılarak domates üretimi yapılıyor. İlçede domates üreten kişi sayısı da 3’den 150’ye yükseldi.



Yılın 12 ayında yaklaşık 180 tona kadar üretilen domatesler dünyanın birçok ülkesine ihraçta edilmenin yanında Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir gibi büyük şehirlere de gönderilerek satışa sunuluyor. Serada üretilen domateslerin tanesinin ağırlığı zaman zaman 1 kilogramı buluyor. Hasadı halen devam eden Çameli kınalısı olarak bilinen domateslerin çoğunluğu başta Suudi Arabistan olmak üzere Çin, Rusya, Almanya, Hollanda, Irak, İran, Azerbaycan, Katar ve Avusturya’ya ihraç ediliyor. İlçede domates üretimi yapan Cengiz Yılmaz'a ait serada yetişen ve ağırlığı 1 kilo 610 gram gelen domates ise, görenleri hayrete düşürdü.



“DOMATES YAKLAŞIK 40 GÜN DAYANIYOR”


Örtü altı domates üreticilerinden Cengiz Yılmaz, 2016 yılından bu yana üretim yapmaya başladığını belirterek, Buradaki vatandaşın ekonomik anlamda gelişmesi için domates üretimi çok iyi bir yatırım oldu. Kasım ayı ortasına kadar hasat yapıyoruz. Bu yıl sadece benim 180 ton hedefim var. Üretimde hiçbir zaman hormon kullanmıyoruz. Bombus arılarını kullanıyoruz. Bu nedenle domatesimiz hem lezzetli hem de dayanıklıdır. Çameli Kınalı dediğimiz domates yaklaşık 40 gün dayanıyor. Başlatılan projenin bize büyük faydası oldu” dedi.

 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.