250 Çölyak Hastasına Glütensiz Gıda Dağıtıldı

DENİZLİ 30.06.2016 - 10:21, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

250 Çölyak Hastasına Glütensiz Gıda Dağıtıldı

denizli haber / denizli20haber / 250 Çölyak Hastasına Glütensiz Gıda Dağıtıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Çölyak Derneği Denizli Şubesi tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında bu yıl Denizli kent merkezi ve ilçelerde yaşayan 250 çölyak hastasına glütensiz gıda paketi dağıtıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Çölyak Derneği Denizli Şubesi işbirliğiyle 4 yıl önce başlattığı proje kapsamında bu yıl 250 çölyak hastasına glütensiz gıda yardımı yapıldı. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen dağıtım törenine Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Erdal Işık, Çölyak Derneği Denizli Şube Başkanı Türkan Gülsevin Satır, çölyak hastaları ve yakınları katıldı. Gökoğlan: “Farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz” Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin çölyak hastaları için başlatılan kampanyaya her zaman destek olacağını kaydeden Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, dağıtılan paketler ile farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyledi. 4 yıl önce başlatılan proje kapsamında her yıl çölyak hastalarına yönelik gıda paketi yardımında bulunduklarını ifade eden Gökoğlan, "Kimi zaman bu rahatsızlık fark edilemiyor. Hekimlerin yaptığı tahliller sonrasında ortaya çıkıyor. Bizler bu hastalarımızın glütensiz gıdalar tüketmesi gerektiğini biliyoruz. Glüten ilave edilmiş gıda maddelerine karşı ömür boyu duyarlı olan ve tüketmeleri halinde rahatsızlanan çölyak hastalarına Denizli Büyükşehir Belediyemiz tarafından glütensiz iaşe paketi hazırlatıldı. Bu kapsamda kent merkezi ve ilçelerde yaşayan çölyak hastası vatandaşlarımız için hazırlanan 250 gıda paketi içerisinde un, makarna, ekmek, kraker ve buna benzer çeşitli ürünler yer almaktadır" dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan konuşmasının ardından çölyak hastaları için hazırlanan paketleri hastalara ve hasta yakınlarına teslim etti.
denizli haber / denizli20haber / 250 Çölyak Hastasına Glütensiz Gıda Dağıtıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Çölyak Derneği Denizli Şubesi tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında bu yıl Denizli kent merkezi ve ilçelerde yaşayan 250 çölyak hastasına glütensiz gıda paketi dağıtıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Çölyak Derneği Denizli Şubesi işbirliğiyle 4 yıl önce başlattığı proje kapsamında bu yıl 250 çölyak hastasına glütensiz gıda yardımı yapıldı. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen dağıtım törenine Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Erdal Işık, Çölyak Derneği Denizli Şube Başkanı Türkan Gülsevin Satır, çölyak hastaları ve yakınları katıldı.

Gökoğlan: “Farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz”

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin çölyak hastaları için başlatılan kampanyaya her zaman destek olacağını kaydeden Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, dağıtılan paketler ile farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyledi. 4 yıl önce başlatılan proje kapsamında her yıl çölyak hastalarına yönelik gıda paketi yardımında bulunduklarını ifade eden Gökoğlan, "Kimi zaman bu rahatsızlık fark edilemiyor. Hekimlerin yaptığı tahliller sonrasında ortaya çıkıyor. Bizler bu hastalarımızın glütensiz gıdalar tüketmesi gerektiğini biliyoruz. Glüten ilave edilmiş gıda maddelerine karşı ömür boyu duyarlı olan ve tüketmeleri halinde rahatsızlanan çölyak hastalarına Denizli Büyükşehir Belediyemiz tarafından glütensiz iaşe paketi hazırlatıldı. Bu kapsamda kent merkezi ve ilçelerde yaşayan çölyak hastası vatandaşlarımız için hazırlanan 250 gıda paketi içerisinde un, makarna, ekmek, kraker ve buna benzer çeşitli ürünler yer almaktadır" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan konuşmasının ardından çölyak hastaları için hazırlanan paketleri hastalara ve hasta yakınlarına teslim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.