29. Denizli Şiir Günlerinde Şiir Ve Türküseverler Buluştu

KÜLTÜR 04.02.2020 - 10:11, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

29. Denizli Şiir Günlerinde Şiir Ve Türküseverler Buluştu

YAZ-AR-BİR’in düzenlediği geleneksel Denizli şiir günleri “29. Şiirini Al da Gel Etkinliği” sunucu Sadık Dağdeviren’in programı açmasıyla başladı.   Açılış konuşmasını Yaz-Ar-Bir Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat yaptı. Tat konuşmasında “Bu gün 29.cusunu düzenlediğimiz şiirini al da gel etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Her ay il içinden veya il dışından özel konuklarımızı davet ediyoruz, onlarda kendi alanlarında çalışmalarını belirli bir süre içerisinde anlatıyorlar. Bu günkü özel konuğumuz ise Orman Mühendisi Rasim Çetiner bizlere Denizli’de ki endemik bitkileri anlatacaklar” dedi.     Rahatsızlığından dolayı etkinlikte bulunamayan YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu’ya geçmiş olsun dileklerini iletirken, salonu kendilerine tahsis eden Türk Ocakları Başkanı Prof Dr. Turgut Tok ve yönetimine teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.     Orman Mühendisi Rasim Çetiner, sinevizyon eşliğinde çekmiş olduğu endemik bitkilerin fotoğraflarını paylaşarak Denizli ve çevresindeki dağlarda bulunan endemik bitkilerden ve hayvanların yaşamlarından bahsetti. Çetiner: Tavas bölgesinde kocatopuz, uzunlale, Yurtcücük otu, Denizli menekşesi, mantı çiçeği, Babadağ’da; Türk bindallısı, Denizli nakıllısı, karaman lalesi, Honoz’da kum otu, hanım çiğdemi, boynu bükük. Beyağaç ilçesi Sonduran Dağında Civciv otu, Vardar fesleğeni, Gül Mahmut. Çivril Akdağ’da sıkıdeğnek, boz şalba.Acıpayam ilçesinde; Akkaya çiğdemi, Seçmen çakşırı, Körbağ dikeni, Özge lale,Dirmil müşkümü, At nalı salebi. Çardak’da Narin lale, Dağ sümbülü, Mor süzen (zambak). Kale de kale salebi, Bozkurt İnceler’de Ters lale, Çameli Akdağ’da yünlü gelini bu bitkiyi Rasim Çetiner bulduğunu adını Rindera Çetiner koyduğunu söyledi. Kendine ait 60 bin endemik bitki fotoğrafı olduğunu ve yapılan araştırmaların genellikle yabancılar tarafından yapıldığını anlatarak sunumunu tamamladı.     Şiirlere geçildi. Yunanlı AB Milletvekilinin Türk bayrağımıza karşı yaptığı saygısızlığına tepki olarak şiirlerin konusu genellikle bayrak ve vatan sevgisi üzerine oldu.     Şairlerden; Hüsamettin Tat, Ünal Şahinler, Musa Akın, Ahmet Özdaş, Mehmet Akdağoğlu, Mehmet Gökçe, Serdar Gedizlioğlu, Mehmet Aslan, Mustafa Demirci, Ali Tuluk, Sadık Dağdeviren, Sami Şimşik, Mustafa Öz, İsmail Gökçe, Veli Aykar, Ahmet Çölgeçen, Reyhan Pervanlar, Hasan Eren, Muharrem Özçelik, Mesut Akdağ, Özlem Gündoğdu, Hüseyin Çomak, Esma Nur Çomak, Kadir Yatağan, Selami Arıkan, Ayşe Nur Akıllı şiirlerini okurken, şiir aralarında Hasan Arzuman ve Gümüşdereli Mehmet de Sazı ve sözü ile programa katkı sağladılar.     YAZ-AR-BİR Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat’ın katılım belgelerini takdim etmesiyle program sona erdi.      “30. Şiirini Al da Gel, Denizli Şiir Günleri” programı 7 Mart 2020 Cumartesi günü düzenlenecek.  

YAZ-AR-BİR’in düzenlediği geleneksel Denizli şiir günleri “29. Şiirini Al da Gel Etkinliği” sunucu Sadık Dağdeviren’in programı açmasıyla başladı.

 

Açılış konuşmasını Yaz-Ar-Bir Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat yaptı. Tat konuşmasında “Bu gün 29.cusunu düzenlediğimiz şiirini al da gel etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Her ay il içinden veya il dışından özel konuklarımızı davet ediyoruz, onlarda kendi alanlarında çalışmalarını belirli bir süre içerisinde anlatıyorlar. Bu günkü özel konuğumuz ise Orman Mühendisi Rasim Çetiner bizlere Denizli’de ki endemik bitkileri anlatacaklar” dedi.

 

 

Rahatsızlığından dolayı etkinlikte bulunamayan YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu’ya geçmiş olsun dileklerini iletirken, salonu kendilerine tahsis eden Türk Ocakları Başkanı Prof Dr. Turgut Tok ve yönetimine teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.

 

 

Orman Mühendisi Rasim Çetiner, sinevizyon eşliğinde çekmiş olduğu endemik bitkilerin fotoğraflarını paylaşarak Denizli ve çevresindeki dağlarda bulunan endemik bitkilerden ve hayvanların yaşamlarından bahsetti. Çetiner: Tavas bölgesinde kocatopuz, uzunlale, Yurtcücük otu, Denizli menekşesi, mantı çiçeği, Babadağ’da; Türk bindallısı, Denizli nakıllısı, karaman lalesi, Honoz’da kum otu, hanım çiğdemi, boynu bükük. Beyağaç ilçesi Sonduran Dağında Civciv otu, Vardar fesleğeni, Gül Mahmut. Çivril Akdağ’da sıkıdeğnek, boz şalba.Acıpayam ilçesinde; Akkaya çiğdemi, Seçmen çakşırı, Körbağ dikeni, Özge lale,Dirmil müşkümü, At nalı salebi. Çardak’da Narin lale, Dağ sümbülü, Mor süzen (zambak). Kale de kale salebi, Bozkurt İnceler’de Ters lale, Çameli Akdağ’da yünlü gelini bu bitkiyi Rasim Çetiner bulduğunu adını Rindera Çetiner koyduğunu söyledi. Kendine ait 60 bin endemik bitki fotoğrafı olduğunu ve yapılan araştırmaların genellikle yabancılar tarafından yapıldığını anlatarak sunumunu tamamladı.

 

 

Şiirlere geçildi. Yunanlı AB Milletvekilinin Türk bayrağımıza karşı yaptığı saygısızlığına tepki olarak şiirlerin konusu genellikle bayrak ve vatan sevgisi üzerine oldu.

 

 

Şairlerden; Hüsamettin Tat, Ünal Şahinler, Musa Akın, Ahmet Özdaş, Mehmet Akdağoğlu, Mehmet Gökçe, Serdar Gedizlioğlu, Mehmet Aslan, Mustafa Demirci, Ali Tuluk, Sadık Dağdeviren, Sami Şimşik, Mustafa Öz, İsmail Gökçe, Veli Aykar, Ahmet Çölgeçen, Reyhan Pervanlar, Hasan Eren, Muharrem Özçelik, Mesut Akdağ, Özlem Gündoğdu, Hüseyin Çomak, Esma Nur Çomak, Kadir Yatağan, Selami Arıkan, Ayşe Nur Akıllı şiirlerini okurken, şiir aralarında Hasan Arzuman ve Gümüşdereli Mehmet de Sazı ve sözü ile programa katkı sağladılar.

 

 

YAZ-AR-BİR Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat’ın katılım belgelerini takdim etmesiyle program sona erdi.

 

 

 “30. Şiirini Al da Gel, Denizli Şiir Günleri” programı 7 Mart 2020 Cumartesi günü düzenlenecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.