30 yıldır odun ateşinde çayın tadına tat katıyor

YAŞAM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 13.12.2021 - 10:34, Güncelleme: 13.12.2021 - 10:34
 

30 yıldır odun ateşinde çayın tadına tat katıyor

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde 30 yıldır kahvehane işleten “Komutan” lakaplı Ramazan Kaval odun ateşinde demlediği çay ve köz ateşiyle ısınan Türk Kahvesi’nin lezzetine lezzet katıyor.

Çameli İlçesi, Akpınar Mahallesi’nde 60 yaşındaki Ramazan Kaval, 30 yıldır kahvehane işletiyor. Komutan, odun ateşinde çay, köz ateşiyle Türk Kahvesi yapıyor. Çayın İyisi Odun ateşinde İnsanın iyisi gönül ateşinde demlenir derler… Çameli Akpınar Mahallesinde bu kahvehanede odun ateşinde demlenen çayı ile dikkat çekiyor. Akpınar Mahallesi tarafına yolu düşenler ise odun ateşinde demlenmiş ince belli bardaktan çay içmeden ilçeden gitmiyor. Kahvehanedeki yudumlanan çayların lezzetinden bahseden müdavimler çocukluk yıllarında köylerinde analarının tandırda demledikleri çayın tadını aldıklarını söylüyor. Mahalle sakinleri ise bu geleneğin çok uzun yıllardır sürdüğünü ve mutfak tüpüyle demlenen çay ve pişirilen kahveyi içemediklerini belirtti. Tasarruf yapmak isterken kaliteyi yakaladığını söyleyen ve 30 yaşından itibaren ekmeğini kahvehaneci olarak kazanan Ramazan Kaval; “30 yıldır odun ateşinde çay demler kahve pişiririm. Odun ateşinde çay da kahve de lezzetli olur. Civar mahallelerden çayımızı içmeye gelirler, çay içenler 4-5 bardak içer öyle giderler. Kahvehanemizi saat 10.00 gibi açar akşam 20.00-21.00 sıralarında kapatırız” dedi.
Denizli’nin Çameli İlçesi’nde 30 yıldır kahvehane işleten “Komutan” lakaplı Ramazan Kaval odun ateşinde demlediği çay ve köz ateşiyle ısınan Türk Kahvesi’nin lezzetine lezzet katıyor.

Çameli İlçesi, Akpınar Mahallesi’nde 60 yaşındaki Ramazan Kaval, 30 yıldır kahvehane işletiyor. Komutan, odun ateşinde çay, köz ateşiyle Türk Kahvesi yapıyor. Çayın İyisi Odun ateşinde İnsanın iyisi gönül ateşinde demlenir derler… Çameli Akpınar Mahallesinde bu kahvehanede odun ateşinde demlenen çayı ile dikkat çekiyor.

Akpınar Mahallesi tarafına yolu düşenler ise odun ateşinde demlenmiş ince belli bardaktan çay içmeden ilçeden gitmiyor. Kahvehanedeki yudumlanan çayların lezzetinden bahseden müdavimler çocukluk yıllarında köylerinde analarının tandırda demledikleri çayın tadını aldıklarını söylüyor.

Mahalle sakinleri ise bu geleneğin çok uzun yıllardır sürdüğünü ve mutfak tüpüyle demlenen çay ve pişirilen kahveyi içemediklerini belirtti.

Tasarruf yapmak isterken kaliteyi yakaladığını söyleyen ve 30 yaşından itibaren ekmeğini kahvehaneci olarak kazanan Ramazan Kaval; “30 yıldır odun ateşinde çay demler kahve pişiririm. Odun ateşinde çay da kahve de lezzetli olur. Civar mahallelerden çayımızı içmeye gelirler, çay içenler 4-5 bardak içer öyle giderler. Kahvehanemizi saat 10.00 gibi açar akşam 20.00-21.00 sıralarında kapatırız” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.