40 yıllık yarenler kahvehanesi eski halini koruyor

ÇAMELİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 13.08.2022 - 12:02, Güncelleme: 13.08.2022 - 12:24
 

40 yıllık yarenler kahvehanesi eski halini koruyor

Çameli’de Gökçeyaka Mahallesi’nde işletmeciliğini Enver Karataş'ın yaptığı 40 yıllık kahvehane ilk günkü mimari yapısını ve içindeki malzemelerini koruyor.

Yarenler kahvesi olarak bilinen kahvehanede, geçmişte Hayri Dev, Hasan Yıldırım ve Durmuş Yıldırım gibi halk ozanlarının yarenlik yaptığı belirtildi. 1982 yılında faaliyete geçen kahvehanenin mimari yapısını hiç dokunulmamış ve 40 yıldır içerisinde kullanılan malzemeler orijinalliğini koruyor. TRT Müzik tarafından belgeseli de çekilen 40 yıllık yarenler kahvesi, Gökçeyaka Mahallesi Taşavlu Mevkii’nde yer alıyor. İşletmeciliğini Enver Karataş'ınyaptığı kahvehane yıllar önce Çameli yerel sanatçılarını ağırladı. Oyun ve gösterilerinde yapıldığı kahvehanenin hem ilçe halkı hemde dışardan gelen misafirlerine ev sahipliği yaptı. Bugünlerde özel günler ve toplantılara da hizmet veren kahvehanenin yakın zamanda tadilatı yapılması planlanıyor. Tadilat sonrası kahvehanenin duvarlarını eski sanatçıların fotoğrafları ile süsleneceği Hayri Dev’in adının yaşatılacağı belirtildi. Muhtar Rafet Dev; “ Burası 1982 yılında yapıldı. İnşallah burası hep ayakta kalacak ve Hayri Dev’in adıyla anılacaktır. İlk yıllarında yarenlerin burada buluştuğu nokta olmuştur. Fransa’dan gelen bir yönetmen tarafından videosu yapılmıştır. Hasan Yıldırım, Hayri Dev ve Durmuş Yıldırım gibi sanatçılarımız burada söyleşiler yapmış oyunlar oynanmıştır. Akşam başlayan yarenler programı sabah saat 04.00’a kadar devam ederdi. Dışardan ve mahalli müzisyenlerin uğrak yeriydi. Dışarıdan çok kişi gelirdi. 1982 de yapılan bina eski yapısını koruyor. Aslında atölye olarak 1976’da yapıldı ve 1982 yılında kahvehane olarak çevrildi. Her şey eskisi gibi halini koruyor” dedi.
Çameli’de Gökçeyaka Mahallesi’nde işletmeciliğini Enver Karataş'ın yaptığı 40 yıllık kahvehane ilk günkü mimari yapısını ve içindeki malzemelerini koruyor.

Yarenler kahvesi olarak bilinen kahvehanede, geçmişte Hayri Dev, Hasan Yıldırım ve Durmuş Yıldırım gibi halk ozanlarının yarenlik yaptığı belirtildi. 1982 yılında faaliyete geçen kahvehanenin mimari yapısını hiç dokunulmamış ve 40 yıldır içerisinde kullanılan malzemeler orijinalliğini koruyor.

TRT Müzik tarafından belgeseli de çekilen 40 yıllık yarenler kahvesi, Gökçeyaka Mahallesi Taşavlu Mevkii’nde yer alıyor. İşletmeciliğini Enver Karataş'ınyaptığı kahvehane yıllar önce Çameli yerel sanatçılarını ağırladı. Oyun ve gösterilerinde yapıldığı kahvehanenin hem ilçe halkı hemde dışardan gelen misafirlerine ev sahipliği yaptı.

Bugünlerde özel günler ve toplantılara da hizmet veren kahvehanenin yakın zamanda tadilatı yapılması planlanıyor. Tadilat sonrası kahvehanenin duvarlarını eski sanatçıların fotoğrafları ile süsleneceği Hayri Dev’in adının yaşatılacağı belirtildi.

Muhtar Rafet Dev; “ Burası 1982 yılında yapıldı. İnşallah burası hep ayakta kalacak ve Hayri Dev’in adıyla anılacaktır. İlk yıllarında yarenlerin burada buluştuğu nokta olmuştur. Fransa’dan gelen bir yönetmen tarafından videosu yapılmıştır. Hasan Yıldırım, Hayri Dev ve Durmuş Yıldırım gibi sanatçılarımız burada söyleşiler yapmış oyunlar oynanmıştır. Akşam başlayan yarenler programı sabah saat 04.00’a kadar devam ederdi. Dışardan ve mahalli müzisyenlerin uğrak yeriydi. Dışarıdan çok kişi gelirdi. 1982 de yapılan bina eski yapısını koruyor. Aslında atölye olarak 1976’da yapıldı ve 1982 yılında kahvehane olarak çevrildi. Her şey eskisi gibi halini koruyor” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.