Adi Bir Cinayet Vakası

SİYASET 19.12.2019 - 13:44, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Adi Bir Cinayet Vakası

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba Necip Hablemitoğlu suikastinin yıl dönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Akbaba, 2002 yılından bu yana suikastı aydınlatmak adına bir adım atılmadığını öne sürdü.     Evinin önünde uğradığı suikast sonucu 18 Aralık 2002 tarihinde hayatını kaybeden tarihçi ve yazar Necip Hablemitoğlu'nun ölümündeki sır perdesi aralanamadığını ve karanlığın aydınlatılamadığını belirten Akbaba, “Bu kaderi ve sonu yaşayan ne ilk ne de son kişiydi Hablemitoğlu.Ama şimdi sır perdesini aralamak için elimizde bir fırsat var: Suikastı kim işledi? Failin arkasındaki güç neydi ? Necip Hablemitoğlu neden hedef alındı? Bu soruların tamamının yanıtının; suikastte adı geçen şüphelinin ülkemize iadesini de içeren etkili bir soruşturma sonucunda yargı önüne çıkartılmasıyla alınacağı açıktır. Tabi eğer karanlıklar aydınlatılmak isteniyorsa” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba Necip Hablemitoğlu suikastinin yıl dönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Akbaba, 2002 yılından bu yana suikastı aydınlatmak adına bir adım atılmadığını öne sürdü.

 

 

Evinin önünde uğradığı suikast sonucu 18 Aralık 2002 tarihinde hayatını kaybeden tarihçi ve yazar Necip Hablemitoğlu'nun ölümündeki sır perdesi aralanamadığını ve karanlığın aydınlatılamadığını belirten Akbaba, “Bu kaderi ve sonu yaşayan ne ilk ne de son kişiydi Hablemitoğlu.Ama şimdi sır perdesini aralamak için elimizde bir fırsat var: Suikastı kim işledi? Failin arkasındaki güç neydi ? Necip Hablemitoğlu neden hedef alındı? Bu soruların tamamının yanıtının; suikastte adı geçen şüphelinin ülkemize iadesini de içeren etkili bir soruşturma sonucunda yargı önüne çıkartılmasıyla alınacağı açıktır. Tabi eğer karanlıklar aydınlatılmak isteniyorsa” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.