AGD: Derdimiz İstiklal Marşı Ruhuna Sahip Ecdadın Ruh Köküne Bağlı Nesiller Yetiştirmek

DİĞER 12.03.2018 - 09:17, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

AGD: Derdimiz İstiklal Marşı Ruhuna Sahip Ecdadın Ruh Köküne Bağlı Nesiller Yetiştirmek

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şubesi Ortaokul Komisyonu her Pazar okuma grubu öğrencileriyle bir araya gelerek okuma etkinliği gerçekleştiriyor. Bu Pazar Ortaokullu gençler İstiklal Marşı’nın Kabulünün yıldönümü olması münasebetiyle İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u okudu.   Konu ile ilgili açıklama yapan AGD Denizli Şubesi Ortaokul Komisyonu Başkanı İsmail Özütemiz, 12 Mart 1921’de Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan marş 1. Meclis tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşı’nın kabulü sene-i devriyesinde bu marşı yazan Mehmet Akif Ersoy’a, yazılmasına vesile olan kanlarıyla ve canlarıyla bu vatanı bize emanet eden kahraman ecdadımıza bilvesile ile Allah’tan rahmet diler mekanlarının cennet olmasını yüce rabbimden niyaz ederim.     Bu vatanın ebedi İslam yurdu kalabilmesi için, gelecek nesillerimizin Milli ve Manevi değerleri öğrenmesi ve İstiklal Marşı ruhunu taşıması gerekmektedir. Bu gün millet olarak bu ruhu gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmalıyız. Anadolu Gençlik olarak derdimiz İstiklal marşı ruhuna sahip ecdadın ruh köküne bağlı nesiller yetiştirmektir. İstiklal Marşı’nın kabulü milletimize hayırlı olsun” dedi.  

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şubesi Ortaokul Komisyonu her Pazar okuma grubu öğrencileriyle bir araya gelerek okuma etkinliği gerçekleştiriyor. Bu Pazar Ortaokullu gençler İstiklal Marşı’nın Kabulünün yıldönümü olması münasebetiyle İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u okudu.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan AGD Denizli Şubesi Ortaokul Komisyonu Başkanı İsmail Özütemiz, 12 Mart 1921’de Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan marş 1. Meclis tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşı’nın kabulü sene-i devriyesinde bu marşı yazan Mehmet Akif Ersoy’a, yazılmasına vesile olan kanlarıyla ve canlarıyla bu vatanı bize emanet eden kahraman ecdadımıza bilvesile ile Allah’tan rahmet diler mekanlarının cennet olmasını yüce rabbimden niyaz ederim.

 

 

Bu vatanın ebedi İslam yurdu kalabilmesi için, gelecek nesillerimizin Milli ve Manevi değerleri öğrenmesi ve İstiklal Marşı ruhunu taşıması gerekmektedir. Bu gün millet olarak bu ruhu gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmalıyız. Anadolu Gençlik olarak derdimiz İstiklal marşı ruhuna sahip ecdadın ruh köküne bağlı nesiller yetiştirmektir. İstiklal Marşı’nın kabulü milletimize hayırlı olsun” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.