Ahmet İbanoğlu, Merkez Hakem Kuruluna Seçildi

SPOR (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 11.07.2022 - 09:23, Güncelleme: 11.07.2022 - 09:23
 

Ahmet İbanoğlu, Merkez Hakem Kuruluna Seçildi

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Merkez Hakem Kurulunu açıkladı. MHK Başkanı Sabri Çelik olurken, 9 kişilik Hakem Kurulunda yer alan önceki dönem Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli tarihinde ilk defa bu göreve getirilen isim oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Merkez Hakem Kurulu Başkanı olarak Sabri Çelik'in seçildiğini resmen açıkladı. Yapılan toplantıda Merkez Hakem Kurulu belirlendi ve hakemlik yapısına ilişkin çeşitli kararlar alındı. Saha ve VAR hakemi kadrolarının ayrılacağı belirtildi. Saha hakemleri VAR’da, VAR hakemleri ise sahada görev yapamayacak. Öte yandan Avrupa'nın önemli ligleriyle hakem değişim programı başlatılacak ve hakem atamalarında, yeni nesil teknolojinin kullanılacağı Hakem Atama Sistemi'ne geçilecek. SABRİ ÇELİK BAŞKANLIĞINDA OLUŞTURULAN MERKEZ HAKEM KURULU ŞÖYLE: 1. Sabri Çelik (Başkan) 2. Murat Ilgaz 3. Aynur Aysun Akar 4. Baki Tuncay Akkın 5. Ahmet İbanoğlu 6. Aytekin Durmaz 7. Recep Sürhat Müniroğlu 8. İsmail Köse 9. Bülent Gökçü İBANOĞLU MHK’YE SEÇİLEN İLK DENİZLİLİ OLDU Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak 13 yıl bu görevi sürdüren Ahmet İbanoğlu, görevi boyunca ulusal ve uluslararası spor ve gençlik organizasyonlarında görev ve sorumluluklar üstlendi. 1981 yılında TFF’de futbol hakemi olarak başlayan görev sürecinde ise;  - 5 yıl Süper Lig Hakemliği,  - 17 yıl profesyonel liglerde hakemlik,  - 2 yıl TFF Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu Üyeliği,  - 16 yıl Süper Lig Hakem Gözlemcisi,  - 3 dönem TFF Futbol Hakemleri Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İcra Kurulları Üyeliği,  - Hakem Eğitimciliği ve Hakem Mentörü gibi görevleri icra etti.   Denizli tarihinde ilk defa MHK üyeliğine getirilen isim olan Ahmet İbanoğlu, tecrübe ve birikimlerini Türk Hakemliğinin ulusal ve uluslararası rekabette daha iyi seviyelere ulaşması için kullanacak.
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Merkez Hakem Kurulunu açıkladı. MHK Başkanı Sabri Çelik olurken, 9 kişilik Hakem Kurulunda yer alan önceki dönem Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli tarihinde ilk defa bu göreve getirilen isim oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Merkez Hakem Kurulu Başkanı olarak Sabri Çelik'in seçildiğini resmen açıkladı. Yapılan toplantıda Merkez Hakem Kurulu belirlendi ve hakemlik yapısına ilişkin çeşitli kararlar alındı. Saha ve VAR hakemi kadrolarının ayrılacağı belirtildi. Saha hakemleri VAR’da, VAR hakemleri ise sahada görev yapamayacak. Öte yandan Avrupa'nın önemli ligleriyle hakem değişim programı başlatılacak ve hakem atamalarında, yeni nesil teknolojinin kullanılacağı Hakem Atama Sistemi'ne geçilecek.

SABRİ ÇELİK BAŞKANLIĞINDA OLUŞTURULAN MERKEZ HAKEM KURULU ŞÖYLE:

1. Sabri Çelik (Başkan)

2. Murat Ilgaz

3. Aynur Aysun Akar

4. Baki Tuncay Akkın

5. Ahmet İbanoğlu

6. Aytekin Durmaz

7. Recep Sürhat Müniroğlu

8. İsmail Köse

9. Bülent Gökçü

İBANOĞLU MHK’YE SEÇİLEN İLK DENİZLİLİ OLDU

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak 13 yıl bu görevi sürdüren Ahmet İbanoğlu, görevi boyunca ulusal ve uluslararası spor ve gençlik organizasyonlarında görev ve sorumluluklar üstlendi. 1981 yılında TFF’de futbol hakemi olarak başlayan görev sürecinde ise;

 - 5 yıl Süper Lig Hakemliği,

 - 17 yıl profesyonel liglerde hakemlik,

 - 2 yıl TFF Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu Üyeliği,

 - 16 yıl Süper Lig Hakem Gözlemcisi,

 - 3 dönem TFF Futbol Hakemleri Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İcra Kurulları Üyeliği,

 - Hakem Eğitimciliği ve Hakem Mentörü gibi görevleri icra etti.  

Denizli tarihinde ilk defa MHK üyeliğine getirilen isim olan Ahmet İbanoğlu, tecrübe ve birikimlerini Türk Hakemliğinin ulusal ve uluslararası rekabette daha iyi seviyelere ulaşması için kullanacak.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.