AK Parti'de Cahit Özkan görevden alındı

SİYASET (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 20.05.2022 - 09:34, Güncelleme: 20.05.2022 - 09:34
 

AK Parti'de Cahit Özkan görevden alındı

Cahit Özkan, AK Parti Grup Başkanvekilliği görevinden alındı. Yerine AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un getirilmesi bekleniyor.

AK Parti Denizli Milletvekili ve Grup Başkanvekili Cahit Özkan, geçtiğimiz hafta katıldığı YouTube yayınında yaptığı açıklamalardan sonra tartışmalara neden olmuştu. Özkan'ın açıklamalarının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise söz konusu ifadelerin partinin görüşünü yansıtmadığını ifade etti. GÖREVDEN ALINDI Bu ifadelerden sonra Özkan'ın görevden alınması bekleniyordu. Beklendiği gibi oldu ve Özkan partideki görevinden alındı. Özkan'ın yerine AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un getirilmesi bekleniyor. "4 YILDIR YÜRÜTTÜĞÜM GÖREVİMDEN AFFIMI İSTEMİŞ BULUNMAKTAYIM" Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Özkan, "Sayın Grup Başkanımız ve çalışma arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler neticesinde, 4 yıldan beri yürüttüğüm AK Parti Grup başkanvekilliği görevimden affımı istemiş bulunmaktayım." dedi. TARTIŞMALARA NEDEN OLAN O AÇIKLAMALAR Özkan, katıldığı programda şu ifadeleri kullanmıştı: “Benim şöyle bakmam lazım… Belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye’yle birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu. İşte güvenli enerji arzının Türkiye olmadan olamayacağını uluslararası toplum kabul etti.” Ömer Çelik ise açıklamasında, “Grup Başkanvekilimiz Sn. Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır. Türkiye-BAE ilişkileri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın ortak iradesiyle karşılıklı güven ve saygıya dayalı olarak ilerlemektedir.” bulunmuştu. ÖZKAN'IN TARTIŞMA YARATAN ÇIKIŞLARI Özkan'ın sadece son açıklamaları değil ondan önce de birçok siyasi söylemi dikkat çekiyordu. AK Partili Özkan'ın, TL ve Japon yeni karşılaştırması, Avrupa ve Türkiye'de kira fiyatları kıyası ve son olarak da AK Parti'nin oy oranlarına yönelik çıkışları kamuoyunda geniş yer bulmuştu.
Cahit Özkan, AK Parti Grup Başkanvekilliği görevinden alındı. Yerine AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un getirilmesi bekleniyor.

AK Parti Denizli Milletvekili ve Grup Başkanvekili Cahit Özkan, geçtiğimiz hafta katıldığı YouTube yayınında yaptığı açıklamalardan sonra tartışmalara neden olmuştu.

Özkan'ın açıklamalarının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise söz konusu ifadelerin partinin görüşünü yansıtmadığını ifade etti.

GÖREVDEN ALINDI

Bu ifadelerden sonra Özkan'ın görevden alınması bekleniyordu. Beklendiği gibi oldu ve Özkan partideki görevinden alındı. Özkan'ın yerine AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un getirilmesi bekleniyor.

"4 YILDIR YÜRÜTTÜĞÜM GÖREVİMDEN AFFIMI İSTEMİŞ BULUNMAKTAYIM"

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Özkan, "Sayın Grup Başkanımız ve çalışma arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler neticesinde, 4 yıldan beri yürüttüğüm AK Parti Grup başkanvekilliği görevimden affımı istemiş bulunmaktayım." dedi.

TARTIŞMALARA NEDEN OLAN O AÇIKLAMALAR

Özkan, katıldığı programda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Benim şöyle bakmam lazım… Belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye’yle birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu. İşte güvenli enerji arzının Türkiye olmadan olamayacağını uluslararası toplum kabul etti.”

Ömer Çelik ise açıklamasında, “Grup Başkanvekilimiz Sn. Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır. Türkiye-BAE ilişkileri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın ortak iradesiyle karşılıklı güven ve saygıya dayalı olarak ilerlemektedir.” bulunmuştu.

ÖZKAN'IN TARTIŞMA YARATAN ÇIKIŞLARI

Özkan'ın sadece son açıklamaları değil ondan önce de birçok siyasi söylemi dikkat çekiyordu.

AK Partili Özkan'ın, TL ve Japon yeni karşılaştırması, Avrupa ve Türkiye'de kira fiyatları kıyası ve son olarak da AK Parti'nin oy oranlarına yönelik çıkışları kamuoyunda geniş yer bulmuştu.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.