Ala: "7 bin kişiden 6 bin 500'ü FETÖ'cüydü"

GÜNDEM 19.08.2016 - 19:02, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Ala: "7 bin kişiden 6 bin 500'ü FETÖ'cüydü"

denizli haber / denizli 20 haber / Ala: "7 bin kişiden 6 bin 500'ü FETÖ'cüydü"

İstihbaratta yeniden yapılanma olacağını belirten İçişleri Bakanı Ala, 17-25 Aralık'tan önce İstihbarat Daire Başkanlığı'nda çalışan 7 bin kişiden 6 bin 500'ünün FETÖ'cü olduğunu söyledi. İstihbaratın bu kişilerden temizlendiğini vurgulayan Ala, yeni yapılanmayla ilgili önemli bilgiler verdi.   NTV canlı yayınında konuşan Ala, 17-25 önce İstihbarat Daire Başkanlığı'nda çalışan 7 bin kişiden 6 bin 500'ünün FETÖ'cü olduğunu ve hepsinin temizlendiğini belirterek, "Buranın durumu yükseltilecek, belki daire başkanlığından başkanlık seviyesine, şimdi çalışıyoruz. Jandarmadaki istihbarat başkanlığımız da yeniden yapılanacak, içerideki kişilerin performansı değerlendirilecek, bu yapılara ait olanlara izin verilmeyecek ve onlar değiştiriliyor" dedi. Bakan Ala, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İçişleri Bakanlığındaki istihbarat birimlerinin hepsinin hem yapısı hem teşkilat şeması hem de fonksiyonları yeniden ele alınıyor. Burada çeşitli alternatifleri hem Cumhurbaşkanımıza hem de Başbakanımıza sunacağız. Hükümetle alacağımız kararlarla da sonuca ulaşacağız." MİT'te yapılacak değişikliklere de değinen Ala, "MİT'in yapısı, fonksiyonu, içeride ve dışarıda yaptığı istihbari çalışmaların eksiği, fazlası ele alınıyor. Bundan sonra bir de gerçekten aldığı istihbaratı değerlendirecek, koordinasyonu çok daha etkili bir biçimde yapacak olan bir kurumsal yapı ihtiyacı gözüküyor, bu da sağlanacaktır. Devletin istihbarat örgütlerinin aldığı istihbaratı değerlendirip politikaların oluşmasına katkıda bulunacak, yol gösterecek, ne olup bittiğini aktaracak bir kurum, bir koordinasyon birimi oluşacaktır. Buna ihtiyaç var." açıklamasını yaptı. Bakan Ala, devletteki istihbarat teşkilatlarının birden çok, ayrı ayrı güçlü olmasında fayda bulunduğunu, bu sayede birbirlerini kontrol edebileceklerini vurguladı.   İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın vermiş olduğu bu rakamları duyunca FETÖ/PDY değilde devlet FETÖ/PDY'a sızmış yorumlarını yapmamak elde değil.  
denizli haber / denizli 20 haber / Ala: "7 bin kişiden 6 bin 500'ü FETÖ'cüydü"

İstihbaratta yeniden yapılanma olacağını belirten İçişleri Bakanı Ala, 17-25 Aralık'tan önce İstihbarat Daire Başkanlığı'nda çalışan 7 bin kişiden 6 bin 500'ünün FETÖ'cü olduğunu söyledi. İstihbaratın bu kişilerden temizlendiğini vurgulayan Ala, yeni yapılanmayla ilgili önemli bilgiler verdi.

 

NTV canlı yayınında konuşan Ala, 17-25 önce İstihbarat Daire Başkanlığı'nda çalışan 7 bin kişiden 6 bin 500'ünün FETÖ'cü olduğunu ve hepsinin temizlendiğini belirterek, "Buranın durumu yükseltilecek, belki daire başkanlığından başkanlık seviyesine, şimdi çalışıyoruz. Jandarmadaki istihbarat başkanlığımız da yeniden yapılanacak, içerideki kişilerin performansı değerlendirilecek, bu yapılara ait olanlara izin verilmeyecek ve onlar değiştiriliyor" dedi. Bakan Ala, konuşmasını şöyle sürdürdü:



"İçişleri Bakanlığındaki istihbarat birimlerinin hepsinin hem yapısı hem teşkilat şeması hem de fonksiyonları yeniden ele alınıyor. Burada çeşitli alternatifleri hem Cumhurbaşkanımıza hem de Başbakanımıza sunacağız. Hükümetle alacağımız kararlarla da sonuca ulaşacağız."



MİT'te yapılacak değişikliklere de değinen Ala, "MİT'in yapısı, fonksiyonu, içeride ve dışarıda yaptığı istihbari çalışmaların eksiği, fazlası ele alınıyor. Bundan sonra bir de gerçekten aldığı istihbaratı değerlendirecek, koordinasyonu çok daha etkili bir biçimde yapacak olan bir kurumsal yapı ihtiyacı gözüküyor, bu da sağlanacaktır. Devletin istihbarat örgütlerinin aldığı istihbaratı değerlendirip politikaların oluşmasına katkıda bulunacak, yol gösterecek, ne olup bittiğini aktaracak bir kurum, bir koordinasyon birimi oluşacaktır. Buna ihtiyaç var." açıklamasını yaptı.



Bakan Ala, devletteki istihbarat teşkilatlarının birden çok, ayrı ayrı güçlü olmasında fayda bulunduğunu, bu sayede birbirlerini kontrol edebileceklerini vurguladı.

 

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın vermiş olduğu bu rakamları duyunca FETÖ/PDY değilde devlet FETÖ/PDY'a sızmış yorumlarını yapmamak elde değil.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.