Alkışlar Büyükşehir veterinerlerine

BÜYÜKŞEHİR (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 09.04.2022 - 14:24, Güncelleme: 09.04.2022 - 14:24
 

Alkışlar Büyükşehir veterinerlerine

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne zehirlenmiş halde getirilen sokak kedisi Büyükşehir Belediyesi veterinerlerinin yoğun mücadelesi ile yeniden hayata döndürüldü.

Hizmete girdiği ilk günden beri sokak hayvanlarına şefkat elini uzatan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eşine az rastlanır bir olay yaşandı. 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü’nde Pamukkale Mahallesi’nde meydana gelen üzücü olayda, vatandaşlar sürekli besledikleri ve Mazotçu adını verdikleri sokak kedisini ölmek üzereyken buldu. Duyarlı vatandaşlar sokak kedisini hemen Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirdi. Büyükşehir Belediyesi veterinerleri tarafından müdahalede bulunulan sokak kedisinin zehirlendiği tespit edildi. Kedinin görüntüsü yürekleri sızlatırken Büyükşehir Belediyesi veterinerleri hemen tedaviye başlayarak can çekişen hayvana acil zehirlenme prosedürü uyguladı. Üç gün süren tedavinin ardından sağlığına kavuşan sokak kedisi yaşadığı bölgeye yeniden bırakıldı. Erken müdahale önemli Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Elvan Alkaya, 4 Nisan Sokak Hayvanları Koruma Günü’nde yaşadıkları üzücü olayı anlattı. Zehirlenen kediye acil zehirlenme prosedürü uyguladıklarını belirten Alkaya, “Kedimize erken müdahale ettiğimiz için kurtarabildik. İyileşince yeniden yaşadığı bahçeye bırakıldı” dedi. Zehirlenmelere karşı hayvanların acil olarak kendilerine getirilmesini isteyen Alkaya, konunun mutlaka ilgili kolluk kuvvetlerine ve Tarım ve Orman Müdürlüklerine iletilmesi gerektiğini, erken müdahalenin ise çok önemli olduğunu söyledi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne zehirlenmiş halde getirilen sokak kedisi Büyükşehir Belediyesi veterinerlerinin yoğun mücadelesi ile yeniden hayata döndürüldü.

Hizmete girdiği ilk günden beri sokak hayvanlarına şefkat elini uzatan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eşine az rastlanır bir olay yaşandı. 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü’nde Pamukkale Mahallesi’nde meydana gelen üzücü olayda, vatandaşlar sürekli besledikleri ve Mazotçu adını verdikleri sokak kedisini ölmek üzereyken buldu. Duyarlı vatandaşlar sokak kedisini hemen Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirdi. Büyükşehir Belediyesi veterinerleri tarafından müdahalede bulunulan sokak kedisinin zehirlendiği tespit edildi. Kedinin görüntüsü yürekleri sızlatırken Büyükşehir Belediyesi veterinerleri hemen tedaviye başlayarak can çekişen hayvana acil zehirlenme prosedürü uyguladı. Üç gün süren tedavinin ardından sağlığına kavuşan sokak kedisi yaşadığı bölgeye yeniden bırakıldı.

Zehirlenen sokak kedisini hayata döndürdüler

Erken müdahale önemli

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Elvan Alkaya, 4 Nisan Sokak Hayvanları Koruma Günü’nde yaşadıkları üzücü olayı anlattı. Zehirlenen kediye acil zehirlenme prosedürü uyguladıklarını belirten Alkaya, “Kedimize erken müdahale ettiğimiz için kurtarabildik. İyileşince yeniden yaşadığı bahçeye bırakıldı” dedi. Zehirlenmelere karşı hayvanların acil olarak kendilerine getirilmesini isteyen Alkaya, konunun mutlaka ilgili kolluk kuvvetlerine ve Tarım ve Orman Müdürlüklerine iletilmesi gerektiğini, erken müdahalenin ise çok önemli olduğunu söyledi.

Zehirlenen sokak kedisini hayata döndürdüler

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.