Amerika’nın Yükselen Trendi : Türk Havlusu

DÜNYA 02.04.2017 - 16:45, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Amerika’nın Yükselen Trendi : Türk Havlusu

Ev tekstili sektöründe uzun yıllara dayanan köklü geçmişini kalite, tasarım ve hızlı hizmet anlayışı ile dünyanın beğenisine sunan Denizli, küresel pazarlarda hızla yükseliyor.

Amerika pazarında yerini sağlamlaştıran Türk havlusunun uluslararası pazarlarda markalaşması amacıyla Denizli İhracatçılar Birliği, Ekonomi Bakanlığının destekleri ile Türk Havlusu Turquality Projesi yürütüyor.    Proje kapsamında, 26 Mart 2017 Pazar günü New York- Global Home Show açılış programında “Türk Havlusu” markasının tanıtım yapıldı. Sektörün öncü medya kuruluşu Home Textiles Today tarafından organize edilen etkinlikte Türk havlusu ve bornozu Amerikalı alıcıların beğenisine sunuldu.    Program esnasında, New York Ticaret Ataşesi Sayın Özgür Çelikel ve  DENİB üyesi firmaların da katılımcı olarak yer alacağı New York Türkiye Ticaret Merkezi hazırlıkları için ABD/ New York'ta bulunan TİM A.Ş. yetkililerine "Türk Havlusu” markası ve gerçekleştirilen projeler konusunda bilgiler aktarıldı.   New York’ta Ev Tekstilinin Yeni Adresi   Türk ürünlerinin ve markalarının tanıtımında hedef ülkelerle doğrudan etkileşim sağlayacak olan Türkiye Ticaret Merkezleri projelerinden bir tanesi olan New York Türkiye Ticaret Merkezi'nin açılışı için çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Ekonomi Bakanlığı'nın kira, istihdam, tanıtım ve dekorasyon için 75 oranında destek sağladığı ve TİM koordinatörlüğünde yürütülen proje kapsamında; "10 East 34th Street” adresinde yer alan New York Türkiye Ticaret Merkezi binasında halı, ev tekstili, hazır giyim gibi çeşitli sektörler hizmet verecek.   Yurt Dışına Açılmak İçin Çok Önemli Fırsat   TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman KOCASERT, New York TTM'nin açılış hazırlıkları için New York'ta bulunan TİM A.Ş. yetkilileri ile bir araya geldi ve halı sektöründe yürütülmekte olan TTM Projesi'nin açılışı için New York'ta bulunan İstanbul Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Sayın Uğur UYSAL ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından KOCASERT; New York TTM Projesinde katılımcı olarak DENİB üyesi olan firmaların da yer aldığını ve düşük maliyetli fuar alanı niteliğinde olan TTM projelerinde katılımcı olarak yer almanın yurt dışı pazarlara açılmak için çok önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.  
Ev tekstili sektöründe uzun yıllara dayanan köklü geçmişini kalite, tasarım ve hızlı hizmet anlayışı ile dünyanın beğenisine sunan Denizli, küresel pazarlarda hızla yükseliyor.

Amerika pazarında yerini sağlamlaştıran Türk havlusunun uluslararası pazarlarda markalaşması amacıyla Denizli İhracatçılar Birliği, Ekonomi Bakanlığının destekleri ile Türk Havlusu Turquality Projesi yürütüyor. 

 

Proje kapsamında, 26 Mart 2017 Pazar günü New York- Global Home Show açılış programında “Türk Havlusu” markasının tanıtım yapıldı. Sektörün öncü medya kuruluşu Home Textiles Today tarafından organize edilen etkinlikte Türk havlusu ve bornozu Amerikalı alıcıların beğenisine sunuldu. 

 

Program esnasında, New York Ticaret Ataşesi Sayın Özgür Çelikel ve  DENİB üyesi firmaların da katılımcı olarak yer alacağı New York Türkiye Ticaret Merkezi hazırlıkları için ABD/ New York'ta bulunan TİM A.Ş. yetkililerine "Türk Havlusu” markası ve gerçekleştirilen projeler konusunda bilgiler aktarıldı.

 

New York’ta Ev Tekstilinin Yeni Adresi

 

Türk ürünlerinin ve markalarının tanıtımında hedef ülkelerle doğrudan etkileşim sağlayacak olan Türkiye Ticaret Merkezleri projelerinden bir tanesi olan New York Türkiye Ticaret Merkezi'nin açılışı için çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.

Ekonomi Bakanlığı'nın kira, istihdam, tanıtım ve dekorasyon için 75 oranında destek sağladığı ve TİM koordinatörlüğünde yürütülen proje kapsamında; "10 East 34th Street” adresinde yer alan New York Türkiye Ticaret Merkezi binasında halı, ev tekstili, hazır giyim gibi çeşitli sektörler hizmet verecek.

 

Yurt Dışına Açılmak İçin Çok Önemli Fırsat

 

TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman KOCASERT, New York TTM'nin açılış hazırlıkları için New York'ta bulunan TİM A.Ş. yetkilileri ile bir araya geldi ve halı sektöründe yürütülmekte olan TTM Projesi'nin açılışı için New York'ta bulunan İstanbul Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Sayın Uğur UYSAL ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından KOCASERT; New York TTM Projesinde katılımcı olarak DENİB üyesi olan firmaların da yer aldığını ve düşük maliyetli fuar alanı niteliğinde olan TTM projelerinde katılımcı olarak yer almanın yurt dışı pazarlara açılmak için çok önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.