Anadolu Meketebi Yazar Okumaları Mehmet Âkif Ersoy Paneli Yapıldı

EĞİTİM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 06.11.2021 - 11:53, Güncelleme: 06.11.2021 - 11:53
 

Anadolu Meketebi Yazar Okumaları Mehmet Âkif Ersoy Paneli Yapıldı

Anadolu Mektebi, Denizli Valiliği ve Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, “Mehmet Âkif Ersoy” paneli Barbaros Kız İmam Hatip Lisesinde düzenlenen programla gerçekleştirildi.

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Mehmet Âkif Ersoy Paneline, 58 ve 59. hükümetlerin Tarım ve Köyişleri Bakanı, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici,  Anadolu Mektebi Yazar Okuma panelistleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Sayıg duruşu ve İstiklal Marşımız ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici “Anadolu Mektebi, Sayın Bakanımız Sami Güçlü’nün önderliğinde 2012 yılında başlattığı gönüllü bir okuma faaliyetidir. Anadolu Mektebi okumaları ile öğrencilerimiz, seçkin eserler vasıtasıyla Türk Kültür ve Medeniyetine katkı sunmuş yazarları tanıyabilmekte, söz konusu eserler hakkında değerlendirme yazıları yazabilmektedirler. Anadolu Mektebi okumaları kapsamında düzenlenen paneller sayesinde ise öğrencilerimiz, duygu ve düşünce dünyalarını dinleyicilerle paylaşabilmektedirler. Millî ve manevi değerlerimizi ön plana çıkarmayı hedefleyen Anadolu Mektebi okumaları, Türkçemizin güzel ve akıcı kullanılması noktasına da katkı sunabilmektedir. 09 Ocak 2020 tarihinde yenilenen protokol çerçevesinde Millî Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içerisinde faaliyetlerine devam etmekte olan Anadolu Mektebi, eğitim ve öğretim faaliyetlerimize farklı bir ivme kazandırabilecektir. Bu vesile ile başta Sayın Bakanımız Sami Güçlü olmak üzere Anadolu Mektebi’nin oluşturulması ve yaygınlaştırılması sürecinde emek harcayarak yer alan herkese teşekkürlerimi sunuyor, Anadolu Mektebi okumalarının eğitim-öğretim faaliyetlerimize yeni bir bakış açısı kazandırmasını temenni ediyorum” dedi. Panelin devamında; panel başkanı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Ahmet Fatih Şentürk, Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencisi Yağmur Aktekin,  Nazilli Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Zehra Tunç ve Uşak Üniversitesi öğrencileri Derya Kaygusuz ve Sümeyra Kartal yazar okumaları kapsamında Mehmet Akif Ersoy’u katılımcılara anlattı. Program sonunda panelde görevli öğrencilere Katılım Belgelerini Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü ve İl Millî Eğitim Müdürü Süleyman Ekici tarafından Katılım Belgesi verdi.
Anadolu Mektebi, Denizli Valiliği ve Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, “Mehmet Âkif Ersoy” paneli Barbaros Kız İmam Hatip Lisesinde düzenlenen programla gerçekleştirildi.

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Mehmet Âkif Ersoy Paneline, 58 ve 59. hükümetlerin Tarım ve Köyişleri Bakanı, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici,  Anadolu Mektebi Yazar Okuma panelistleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Sayıg duruşu ve İstiklal Marşımız ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici “Anadolu Mektebi, Sayın Bakanımız Sami Güçlü’nün önderliğinde 2012 yılında başlattığı gönüllü bir okuma faaliyetidir.

Anadolu Mektebi okumaları ile öğrencilerimiz, seçkin eserler vasıtasıyla Türk Kültür ve Medeniyetine katkı sunmuş yazarları tanıyabilmekte, söz konusu eserler hakkında değerlendirme yazıları yazabilmektedirler. Anadolu Mektebi okumaları kapsamında düzenlenen paneller sayesinde ise öğrencilerimiz, duygu ve düşünce dünyalarını dinleyicilerle paylaşabilmektedirler. Millî ve manevi değerlerimizi ön plana çıkarmayı hedefleyen Anadolu Mektebi okumaları, Türkçemizin güzel ve akıcı kullanılması noktasına da katkı sunabilmektedir. 09 Ocak 2020 tarihinde yenilenen protokol çerçevesinde Millî Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içerisinde faaliyetlerine devam etmekte olan Anadolu Mektebi, eğitim ve öğretim faaliyetlerimize farklı bir ivme kazandırabilecektir. Bu vesile ile başta Sayın Bakanımız Sami Güçlü olmak üzere Anadolu Mektebi’nin oluşturulması ve yaygınlaştırılması sürecinde emek harcayarak yer alan herkese teşekkürlerimi sunuyor, Anadolu Mektebi okumalarının eğitim-öğretim faaliyetlerimize yeni bir bakış açısı kazandırmasını temenni ediyorum” dedi.

Panelin devamında; panel başkanı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Ahmet Fatih Şentürk, Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencisi Yağmur Aktekin,  Nazilli Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Zehra Tunç ve Uşak Üniversitesi öğrencileri Derya Kaygusuz ve Sümeyra Kartal yazar okumaları kapsamında Mehmet Akif Ersoy’u katılımcılara anlattı.

Program sonunda panelde görevli öğrencilere Katılım Belgelerini Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü ve İl Millî Eğitim Müdürü Süleyman Ekici tarafından Katılım Belgesi verdi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.