Atık Malzemeler Öğrencilerin Ellerinde İkinci Bir Hayata Kavuştu

EĞİTİM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 08.06.2022 - 08:53, Güncelleme: 08.06.2022 - 08:53
 

Atık Malzemeler Öğrencilerin Ellerinde İkinci Bir Hayata Kavuştu

Merkezefendi Naile Mehmet Ali Uyanık Anadolu Lisesi Dönüştürülebilir Sanat- Geri Dönüşüm Sergisinin açılışı İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici’nin kestiği kurdele ile yapıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşleri Sayın Hanımefendi Emine Erdoğan'ın himayeleriyle başlatılan "Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Projesi” Denizli’de her kademede öğrenim gören öğrencilerimize çevre duyarlılığı kazandırmaya devam ediyor. Çevre bilincinin sanatla iç içe geçtiği eserlerin önemini vurgulayan Müdür Ekici, konuşmasında; “Atıkların sürdürülebilir bir çevre için geri dönüşüme kazandırılması bilinciyle beraber doğayı koruma konusunda öğrencilerimizin hassasiyetlerinin artırılmasına katkı sağlayacak bir sergi açılışındayız. Sıfır atık bilinciyle oluşturulmuş mekânların sayısını tüm okullarımızda yaygınlaştırıyoruz. Bakanlığımızın gösterdiği hızlı reaksiyona aynı hızla adapte olarak tüm eğitim kademelerinde çevreci fikirleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Mehmet Ali Uyanık Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerimiz de farkındalık düzeylerini hazırladıkları bu sergi ile taçlandırdılar. Emeği geçen kıymetli idarecilerimiz, değerli öğretmenlerimiz, öğrenci ve velilerimize içtenlikle teşekkür ediyorum.” dedi. Dönüştürülebilir Sanat- Geri Dönüşüm Sergisi; okul müdürlüğünün koordinatörlüğünde, görsel sanatlar öğretmenlerinin rehberliğinde öğrencilerin hazırlamış olduğu ‘Dönüştürülebilir Sanat’ üretimlerinden ve yine biyoloji öğretmenlerinin rehberliğinde öğrencilerin hazırlamış olduğu ‘Geri Dönüşüm’ eserlerinden oluşuyor. Açılışın ardından Müdür Ekici, sergiyi gezerek tek tek tüm öğrencilerden eserler ve yapım süreçleri hakkında bilgiler aldı.
Merkezefendi Naile Mehmet Ali Uyanık Anadolu Lisesi Dönüştürülebilir Sanat- Geri Dönüşüm Sergisinin açılışı İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici’nin kestiği kurdele ile yapıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşleri Sayın Hanımefendi Emine Erdoğan'ın himayeleriyle başlatılan "Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Projesi” Denizli’de her kademede öğrenim gören öğrencilerimize çevre duyarlılığı kazandırmaya devam ediyor.

Çevre bilincinin sanatla iç içe geçtiği eserlerin önemini vurgulayan Müdür Ekici, konuşmasında; “Atıkların sürdürülebilir bir çevre için geri dönüşüme kazandırılması bilinciyle beraber doğayı koruma konusunda öğrencilerimizin hassasiyetlerinin artırılmasına katkı sağlayacak bir sergi açılışındayız.

Sıfır atık bilinciyle oluşturulmuş mekânların sayısını tüm okullarımızda yaygınlaştırıyoruz. Bakanlığımızın gösterdiği hızlı reaksiyona aynı hızla adapte olarak tüm eğitim kademelerinde çevreci fikirleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Mehmet Ali Uyanık Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerimiz de farkındalık düzeylerini hazırladıkları bu sergi ile taçlandırdılar. Emeği geçen kıymetli idarecilerimiz, değerli öğretmenlerimiz, öğrenci ve velilerimize içtenlikle teşekkür ediyorum.” dedi.

Dönüştürülebilir Sanat- Geri Dönüşüm Sergisi; okul müdürlüğünün koordinatörlüğünde, görsel sanatlar öğretmenlerinin rehberliğinde öğrencilerin hazırlamış olduğu ‘Dönüştürülebilir Sanat’ üretimlerinden ve yine biyoloji öğretmenlerinin rehberliğinde öğrencilerin hazırlamış olduğu ‘Geri Dönüşüm’ eserlerinden oluşuyor.

Açılışın ardından Müdür Ekici, sergiyi gezerek tek tek tüm öğrencilerden eserler ve yapım süreçleri hakkında bilgiler aldı.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.