Avrupa Türk İşadamları İşbirliği Konseyi (ATİK) Denizli’de yoğun çalışıyor

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 02.08.2021 - 09:03, Güncelleme: 02.08.2021 - 09:03
 

Avrupa Türk İşadamları İşbirliği Konseyi (ATİK) Denizli’de yoğun çalışıyor

1994 yılında Almanya’da Aziz Şahin önderliğinde kurulmuş olan Avrupa Türk İş Adamları Konseyi kısaca ATİK, Denizli de de yıllardır faaliyetlerini sürdürüyor. 60 ülkede 180 Temsilciliği olan ATİK, Denizli’ deki faaliyetlerini Mustafa Esen ve yönetim kurulu üyeleri ile sürdürüyor. Başta Avrupa olmak üzere tüm dünya devletleriyle adeta iş köprüsü kuran ATİK, son yapılan çalışmalar ve yapılacak projeler ile ilgili istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Dünya ülkeleriyle ticari anlamada köprü olma vazifesi gören Avrupa Türk İşadamları İşbirliği Konseyi (ATİK), faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Son olarak Afrika ticaret forumuna katılarak, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Bünyesinde ATİK Bilim ve Kültür Konseyi, ATİK Parlamenterler Grubu, ATİK Belediye Başkanları Konseyi, ATİK Gençlik Konseyi, ATİK Uluslararası Organize Sanayi Bölgeleri, ATİK Gençlik Konseyi Başkanlıkları gibi kollar kuran ATİK, her alanda mensuplarına profesyonel destek sunuyor. Denizli’de ATİK Denizli Konsey Başkanlığını Mustafa Esen, Başkan Yardımcılığını Mustafa Ali Şüyün, Yönetim Kurulu Üyeliklerini ise Emrah Yavaşal, Serkan Sarı, Mustafa Erdoğan yürütürken, Sektörler ve Ticaret Firmaları Koordinasyon Başkanlığını ise Tülin Akkol yürütüyor. ATİK hakkında bilgi veren ATİK Denizli Konsey Başkanı Mustafa Esen açıklamasında, “Piyasa ekonomisinin, hukuki ve sosyal alt yapısının geliştirilmesi ve istikrar içinde büyümesi için katkı sunar. İş dünyasının etik değerlerinin oluşturulmasına, toplumsal sorumluluk bilinciyle faaliyette bulunmasına yönelik çalışmalar yapar. Dünyadaki teknolojik çalışmaları yakından takip eder, iş dünyasının araştırma geliştirme faaliyetlerini arttırması, teknoloji üreten ve ihraç eden konuma gelmesi yönünde gayret gösterir, destek verir. İş dünyasının küresel boyutta belirgin ve kalıcı yer edinmesine yönelik faaliyetlerde bulunur. Şirketlerin küresel rekabet gücünü arttırıcı çalışmalar yapar, bu yönde uluslar arası organizasyonlar içinde yer alır, işbirliğinde bulunur. Yatırımların ve ihracatın önünü açıcı politikaların oluşturulması ve uygulanması için gerekli girişimlerde bulunur, yol gösterici çalışmalar yapar. ATİK Konseylerinden gelen görüş ve önerileri geliştirerek, bunları gerekli resmi ve özel kurumlara ayrıca kamuoyuna iletir. Üniversiteler ve bilimsel araştırma kuruluşları ile işbirliği yapar. Toplumsal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri destekler, sosyal yararı olan çalışmalara öncülük ve yardım eder”
1994 yılında Almanya’da Aziz Şahin önderliğinde kurulmuş olan Avrupa Türk İş Adamları Konseyi kısaca ATİK, Denizli de de yıllardır faaliyetlerini sürdürüyor. 60 ülkede 180 Temsilciliği olan ATİK, Denizli’ deki faaliyetlerini Mustafa Esen ve yönetim kurulu üyeleri ile sürdürüyor. Başta Avrupa olmak üzere tüm dünya devletleriyle adeta iş köprüsü kuran ATİK, son yapılan çalışmalar ve yapılacak projeler ile ilgili istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Dünya ülkeleriyle ticari anlamada köprü olma vazifesi gören Avrupa Türk İşadamları İşbirliği Konseyi (ATİK), faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Son olarak Afrika ticaret forumuna katılarak, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Bünyesinde ATİK Bilim ve Kültür Konseyi, ATİK Parlamenterler Grubu, ATİK Belediye Başkanları Konseyi, ATİK Gençlik Konseyi, ATİK Uluslararası Organize Sanayi Bölgeleri, ATİK Gençlik Konseyi Başkanlıkları gibi kollar kuran ATİK, her alanda mensuplarına profesyonel destek sunuyor.

Denizli’de ATİK Denizli Konsey Başkanlığını Mustafa Esen, Başkan Yardımcılığını Mustafa Ali Şüyün, Yönetim Kurulu Üyeliklerini ise Emrah Yavaşal, Serkan Sarı, Mustafa Erdoğan yürütürken, Sektörler ve Ticaret Firmaları Koordinasyon Başkanlığını ise Tülin Akkol yürütüyor.

ATİK hakkında bilgi veren ATİK Denizli Konsey Başkanı Mustafa Esen açıklamasında, “Piyasa ekonomisinin, hukuki ve sosyal alt yapısının geliştirilmesi ve istikrar içinde büyümesi için katkı sunar. İş dünyasının etik değerlerinin oluşturulmasına, toplumsal sorumluluk bilinciyle faaliyette bulunmasına yönelik çalışmalar yapar. Dünyadaki teknolojik çalışmaları yakından takip eder, iş dünyasının araştırma geliştirme faaliyetlerini arttırması, teknoloji üreten ve ihraç eden konuma gelmesi yönünde gayret gösterir, destek verir. İş dünyasının küresel boyutta belirgin ve kalıcı yer edinmesine yönelik faaliyetlerde bulunur. Şirketlerin küresel rekabet gücünü arttırıcı çalışmalar yapar, bu yönde uluslar arası organizasyonlar içinde yer alır, işbirliğinde bulunur. Yatırımların ve ihracatın önünü açıcı politikaların oluşturulması ve uygulanması için gerekli girişimlerde bulunur, yol gösterici çalışmalar yapar. ATİK Konseylerinden gelen görüş ve önerileri geliştirerek, bunları gerekli resmi ve özel kurumlara ayrıca kamuoyuna iletir. Üniversiteler ve bilimsel araştırma kuruluşları ile işbirliği yapar. Toplumsal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri destekler, sosyal yararı olan çalışmalara öncülük ve yardım eder”

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.