Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgesi İçin Son Başvuru Tarihi 28 Temmuz

TURİZM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 05.07.2022 - 14:56, Güncelleme: 05.07.2022 - 14:56
 

Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgesi İçin Son Başvuru Tarihi 28 Temmuz

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Denizli il sınırları içerisinde faaliyet gösteren ve belediyeden açma ve çalışma ruhsatına sahip işletmelerin basit konaklama turizm işletmesi belgesi için son başvuru tarihinin 28 Temmuz 2022 Perşembe günün olduğunu duyurdu. Başvuruyu yapmayan işletmelerin faaliyetlerine son verileceği ikazı yapıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “ 25 Eylül 2021 tarih ve 31609 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Basit Konaklama Tesisleri ile Plaj İşletmelerinin Belgelendirilmesine İlişkin Yönetmelik" ile, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Turizm İşletme Belgesi almayıp sadece belediyelerden işyeri açma ve çalışma ruhsatı olan ve ruhsatını 28.07.2021 tarihinden önce almış olan tüm konaklama tesislerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgesi alması ve bu hususta en geç 28.07.2022 tarihine kadar bağlı bulundukları ilin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne başvurmaları zorunlu hale getirilmiştir. Halihazırda Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Turizm İşletme Belgesi almış olan konaklama tesisleri bu uygulamadan muaftır. Bu kapsamda Denizli il sınırları içerisinde faaliyet gösteren ve belediyeden açma ve çalışma ruhsatına sahip ve ruhsatını 28.07.2021 tarihinden önce almış olan bütün konaklama tesislerinin başvuru formunu doldurup imzalayarak belediye açma çalıştırma ruhsatının fotokopisi ve imza sirküleri ile birlikte en geç 28.07.2022 tarihine kadar Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne başvuru yapması gerekmektedir. Bu tarihe kadar başvuru yapmamış tesisler veya Belediyeden 28.07.2021 tarihinden sonra işyeri açma ve çalışma ruhsatı almış olan tesisler Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Turizm İşletme Belgesi almak üzere e-devlet üzerinden başvuru yapmak zorundadır. Bu işlemi de verilen süre içerisinde gerçekleştirmeyen tesislerin faaliyetlerine son verilecektir. İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı’nda “konaklama tesisi - pansiyon - apart otel - otel - motel - tatil köyü - kamping” ibarelerinden herhangi biri yazan ve Turizm İşletme Belgesi bulunmayan tüm konaklama tesislerinin Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgesi için başvuruda bulunması zorunludur. Son başvuru 28 Temmuz 2022 olup, süre uzatımı yapılmayacaktır. İlgili yönetmeliğe ve başvuru formuna https://denizli.ktb.gov.tr/TR-297912/basvuru-formlari-ve-faydali-baglantilar.html adresinden ulaşılabilmektedir.  
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Denizli il sınırları içerisinde faaliyet gösteren ve belediyeden açma ve çalışma ruhsatına sahip işletmelerin basit konaklama turizm işletmesi belgesi için son başvuru tarihinin 28 Temmuz 2022 Perşembe günün olduğunu duyurdu. Başvuruyu yapmayan işletmelerin faaliyetlerine son verileceği ikazı yapıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “ 25 Eylül 2021 tarih ve 31609 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Basit Konaklama Tesisleri ile Plaj İşletmelerinin Belgelendirilmesine İlişkin Yönetmelik" ile, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Turizm İşletme Belgesi almayıp sadece belediyelerden işyeri açma ve çalışma ruhsatı olan ve ruhsatını 28.07.2021 tarihinden önce almış olan tüm konaklama tesislerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgesi alması ve bu hususta en geç 28.07.2022 tarihine kadar bağlı bulundukları ilin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne başvurmaları zorunlu hale getirilmiştir. Halihazırda Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Turizm İşletme Belgesi almış olan konaklama tesisleri bu uygulamadan muaftır.

Bu kapsamda Denizli il sınırları içerisinde faaliyet gösteren ve belediyeden açma ve çalışma ruhsatına sahip ve ruhsatını 28.07.2021 tarihinden önce almış olan bütün konaklama tesislerinin başvuru formunu doldurup imzalayarak belediye açma çalıştırma ruhsatının fotokopisi ve imza sirküleri ile birlikte en geç 28.07.2022 tarihine kadar Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne başvuru yapması gerekmektedir. Bu tarihe kadar başvuru yapmamış tesisler veya Belediyeden 28.07.2021 tarihinden sonra işyeri açma ve çalışma ruhsatı almış olan tesisler Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Turizm İşletme Belgesi almak üzere e-devlet üzerinden başvuru yapmak zorundadır. Bu işlemi de verilen süre içerisinde gerçekleştirmeyen tesislerin faaliyetlerine son verilecektir.

İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı’nda “konaklama tesisi - pansiyon - apart otel - otel - motel - tatil köyü - kamping” ibarelerinden herhangi biri yazan ve Turizm İşletme Belgesi bulunmayan tüm konaklama tesislerinin Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgesi için başvuruda bulunması zorunludur. Son başvuru 28 Temmuz 2022 olup, süre uzatımı yapılmayacaktır.

İlgili yönetmeliğe ve başvuru formuna https://denizli.ktb.gov.tr/TR-297912/basvuru-formlari-ve-faydali-baglantilar.html adresinden ulaşılabilmektedir.

 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.