Başkan Akışık, Sarayköy Esnafının Dertlerini Dinledi

SİYASET (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 14.06.2021 - 11:22, Güncelleme: 14.06.2021 - 11:22
 

Başkan Akışık, Sarayköy Esnafının Dertlerini Dinledi

İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık Sarayköy’de esnafları ve vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Ekonomik açıdan zor günler geçiren esnaflar İYİ Partili Akışık’a dert yandı.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık’ın sürdürdüğü ilçe ziyaretleri kapsamında son durağı Denizli’nin Sarayköy ilçesi oldu. Sarayköy’de esnaf ziyaretlerini gerçekleştiren Akışık, işyeri sahipleri ve vatandaşlarla sohbet ederek onların dertlerini dinledi. Esnafın tek sorununun ekonomik problemlerin yanı sıra yapılan düzenlemeler olduğunu belirten Akışık, pandemi döneminden en çok zarar görenlerin tekel bayi ve müzisyenler olduğunu dile getirdi. Akışık, “Koronavirüs salgınıyla birlikte tüm dünya ekonomik problemlerle boğuşuyor fakat Türkiye’de yaşanılan problemler apayrı. Türkiye’de olduğu gibi Denizlimizin esnafları da bu ekonomik buhrandan nasibini aldı. Şehir merkezlerinde bu problemleri günlük nakit akışıyla çözebiliyor fakat ilçe esnafları aynı şekilde değil. Sarayköy’de ziyaret etmediğimiz esnaf kalmadı. Hepsinin dilinde tek bir şey var. ‘Nasıl ayakta duruyoruz bizde bilmiyoruz’ Esnafın hali ortada, vatandaşın hali belli. Verilen destekler ve hibeler insanların birikmiş fatura borçlarını bile karşılayamazken özellikle müzisyen ve tekel bayi esnafları bu konudan daha fazla muzdarip. Yaklaşık bir yılı aşkın bir süredir çalışamayan müzisyenler artık ne iş olursa yapar hale gelmiş. Düğünler yok, otellerde canlı müzik yok, nasıl geçinecek bu insanlar diye soran zaten yok. Tekel bayilerin sorunu ise daha farklı. Tekel bayi sahiplerine kulaklar tıkanmış, hibe desteklerinden bile muaflar. Devletin en çok tekel grubu üzerinden vergi aldığını düşünürsek bu ne tezat? En çok vergiyi alkol ve sigaradan alıyorsun, ama tekel bayilerini tüm desteklerden muaf tutuyor, kapatsın gitsin diye bakıyorsun. Koronavirüs nedeniyle açtırmadığınız tekel bayiler, çalıştırmadığınız müzisyenler evlerine ekmek götüremiyor. Bu insanların Devletten başka gidecek kapısı mı var? Devlet kendi vatandaşını düşünmezse, nerde kaldı sosyal devlet anlayışı? ‘Biz devletimizi her daim baba gibi gördük, baba gibi sevdik. Devletimiz her zaman toparlayıcıdır, çözüm bulucudur, sorun çözücüdür’ dedik. Ama geldiğimiz noktada görüyoruz ki devlet esnafını ve vatandaşını kendi haline bırakmış, Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneten iktidar sahipleri gelinen bu noktadan ya habersizler ya da kulak tıkıyorlar. Saraydan çıkmayanlar, vatandaşının dertleriyle dertlenmeyenler, işçisini, emekçisini, esnafını düşünmeyenlerin sonu her zaman yakındır. Vatandaşın geçim kaygısı iktidarın her zaman seçim kaygısı olmuştur. Tenceresi kaynamayan vatandaşa ekonomik kriz yok diyerek insanların aklıyla alay eder hale gelmişsiniz. Ekonomik kriz tüm dünyadan görülürken, saraydan görülemez hale geldiyse eğer, büyük sıkıntı var demektir. Biz İYİ Parti ailesi olarak gittiğimiz her yerde dile getiriyoruz. Bizi bize bıraksınlar, geçim sıkıntısı ve gelecek kaygısı çekmeyen bir Türkiye için elimizden geleni yapalım. Şimdiden söylüyoruz esnafın, gençlerin, ailelerin, işçinin, emekçinin üzerimizde çok hakkı var. Biz helalleştiğimizde herkesin yüzü gülüyor olacak.” diye konuştu.
İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık Sarayköy’de esnafları ve vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Ekonomik açıdan zor günler geçiren esnaflar İYİ Partili Akışık’a dert yandı.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık’ın sürdürdüğü ilçe ziyaretleri kapsamında son durağı Denizli’nin Sarayköy ilçesi oldu. Sarayköy’de esnaf ziyaretlerini gerçekleştiren Akışık, işyeri sahipleri ve vatandaşlarla sohbet ederek onların dertlerini dinledi.

Esnafın tek sorununun ekonomik problemlerin yanı sıra yapılan düzenlemeler olduğunu belirten Akışık, pandemi döneminden en çok zarar görenlerin tekel bayi ve müzisyenler olduğunu dile getirdi. Akışık, “Koronavirüs salgınıyla birlikte tüm dünya ekonomik problemlerle boğuşuyor fakat Türkiye’de yaşanılan problemler apayrı. Türkiye’de olduğu gibi Denizlimizin esnafları da bu ekonomik buhrandan nasibini aldı. Şehir merkezlerinde bu problemleri günlük nakit akışıyla çözebiliyor fakat ilçe esnafları aynı şekilde değil. Sarayköy’de ziyaret etmediğimiz esnaf kalmadı. Hepsinin dilinde tek bir şey var. ‘Nasıl ayakta duruyoruz bizde bilmiyoruz’ Esnafın hali ortada, vatandaşın hali belli. Verilen destekler ve hibeler insanların birikmiş fatura borçlarını bile karşılayamazken özellikle müzisyen ve tekel bayi esnafları bu konudan daha fazla muzdarip. Yaklaşık bir yılı aşkın bir süredir çalışamayan müzisyenler artık ne iş olursa yapar hale gelmiş. Düğünler yok, otellerde canlı müzik yok, nasıl geçinecek bu insanlar diye soran zaten yok.

Tekel bayilerin sorunu ise daha farklı. Tekel bayi sahiplerine kulaklar tıkanmış, hibe desteklerinden bile muaflar. Devletin en çok tekel grubu üzerinden vergi aldığını düşünürsek bu ne tezat? En çok vergiyi alkol ve sigaradan alıyorsun, ama tekel bayilerini tüm desteklerden muaf tutuyor, kapatsın gitsin diye bakıyorsun. Koronavirüs nedeniyle açtırmadığınız tekel bayiler, çalıştırmadığınız müzisyenler evlerine ekmek götüremiyor. Bu insanların Devletten başka gidecek kapısı mı var? Devlet kendi vatandaşını düşünmezse, nerde kaldı sosyal devlet anlayışı? ‘Biz devletimizi her daim baba gibi gördük, baba gibi sevdik. Devletimiz her zaman toparlayıcıdır, çözüm bulucudur, sorun çözücüdür’ dedik. Ama geldiğimiz noktada görüyoruz ki devlet esnafını ve vatandaşını kendi haline bırakmış, Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneten iktidar sahipleri gelinen bu noktadan ya habersizler ya da kulak tıkıyorlar. Saraydan çıkmayanlar, vatandaşının dertleriyle dertlenmeyenler, işçisini, emekçisini, esnafını düşünmeyenlerin sonu her zaman yakındır. Vatandaşın geçim kaygısı iktidarın her zaman seçim kaygısı olmuştur. Tenceresi kaynamayan vatandaşa ekonomik kriz yok diyerek insanların aklıyla alay eder hale gelmişsiniz. Ekonomik kriz tüm dünyadan görülürken, saraydan görülemez hale geldiyse eğer, büyük sıkıntı var demektir. Biz İYİ Parti ailesi olarak gittiğimiz her yerde dile getiriyoruz. Bizi bize bıraksınlar, geçim sıkıntısı ve gelecek kaygısı çekmeyen bir Türkiye için elimizden geleni yapalım. Şimdiden söylüyoruz esnafın, gençlerin, ailelerin, işçinin, emekçinin üzerimizde çok hakkı var. Biz helalleştiğimizde herkesin yüzü gülüyor olacak.” diye konuştu.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.