Başkan Arslan, normalleşme süreci için ilçe halkını uyardı!

DENİZLİ 20.02.2021 - 15:20, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:57
 

Başkan Arslan, normalleşme süreci için ilçe halkını uyardı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından Mart ayında başlayacak il bazında kademeli normalleşme sürecine geçişte belirlenen kriterlere göre yasak ve kısıtlamaların kaldırılacağı yönündeki kararın ardından, Denizli’de 7 ilçede vakanın görülmemesi üzerine Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, yayınladığı mesajda ilçe halkına uyarıda bulundu.   Başkan Cengiz Arslan yayınladığı mesajında; “Değerli hemşerilerim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu ve Mart ayında başlayacak olan yerinde karar alınarak kademeli normalleşme sürecine giriyoruz. Bunun anlamı şudur! Vaka sayıları, aşılama oranları, hasta yatak sayısı ve vaka görülme oranları kriterleri değerlendirilerek illerde Valilerin başkanlığında kurulan İl İlçe Hıfzıssıhha kurulunca il ve ilçe bazında değerlendirmeler yapılacaktır.   “SÜRECE GEÇİŞ İÇİN DAHA HASSAS VE DİKKATLİ OLMALIYIZ”   Denizli’mizde 7 ilçede vaka sayısı HES uygulamasına göre sıfırlanmıştır. Çameli ilçemizde ise vaka sayıları sıfırlanmasa da çok şükür yüksek riskli bölge olarak görülmemektedir. Ancak uygulama haritasında vakanın az da olsa görülmektedir. Normalleşme sürecine bizimde ilçe olarak geçebilmemiz için daha hassas ve dikkatli olmamız gerekmektedir.   “BİRLİKTE BU SÜRECİ ATLATACAĞIZ”   İlçemizde kış mevsiminin vazgeçilmez lezzetli yemeği olan ARABAŞI toplantısı gibi toplanmalara lütfen biraz daha sabır gösterelim. Biliyorum birbirimizi özledik. Ama komşu ziyaretlerine biraz daha ara verelim. Aşı sırası gelen vatandaşlarımızın zamanında aşısını yaptırmaya özen göstermesini önemle rica ediyorum. Bu konularda özen gösterelim ki ilçemizde normalleşme süreci başlayabilsin. Bireyler olarak hep birlikte bu sürece katkı yapmış olalım. Çünkü çocuklarımız okullarını özledi, esnafımız çok zor günler yaşamaktadır. Hepimiz eski Çamelimizi özledik. Hijyen, maske ve sosyal mesafe kurallına uymaya devam ettiğimiz takdirde pandemisiz güzel günleri yeniden hep birlikte yaşayacağız. Şimdiye kadar devlet yetkililerinin talimatları doğrultusunda uygulamaları harfiyen uyan tüm Çamelili hemşehrilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizim silahımız birliğimiz, hep birlikte bu süreci layıkıyla atlatacağımıza inancım tamdır. Kalın sağlıcakla…” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından Mart ayında başlayacak il bazında kademeli normalleşme sürecine geçişte belirlenen kriterlere göre yasak ve kısıtlamaların kaldırılacağı yönündeki kararın ardından, Denizli’de 7 ilçede vakanın görülmemesi üzerine Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, yayınladığı mesajda ilçe halkına uyarıda bulundu.

 

Başkan Cengiz Arslan yayınladığı mesajında; “Değerli hemşerilerim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu ve Mart ayında başlayacak olan yerinde karar alınarak kademeli normalleşme sürecine giriyoruz. Bunun anlamı şudur! Vaka sayıları, aşılama oranları, hasta yatak sayısı ve vaka görülme oranları kriterleri değerlendirilerek illerde Valilerin başkanlığında kurulan İl İlçe Hıfzıssıhha kurulunca il ve ilçe bazında değerlendirmeler yapılacaktır.

 

“SÜRECE GEÇİŞ İÇİN DAHA HASSAS VE DİKKATLİ OLMALIYIZ”

 

Denizli’mizde 7 ilçede vaka sayısı HES uygulamasına göre sıfırlanmıştır. Çameli ilçemizde ise vaka sayıları sıfırlanmasa da çok şükür yüksek riskli bölge olarak görülmemektedir. Ancak uygulama haritasında vakanın az da olsa görülmektedir. Normalleşme sürecine bizimde ilçe olarak geçebilmemiz için daha hassas ve dikkatli olmamız gerekmektedir.

 

“BİRLİKTE BU SÜRECİ ATLATACAĞIZ”

 

İlçemizde kış mevsiminin vazgeçilmez lezzetli yemeği olan ARABAŞI toplantısı gibi toplanmalara lütfen biraz daha sabır gösterelim. Biliyorum birbirimizi özledik. Ama komşu ziyaretlerine biraz daha ara verelim. Aşı sırası gelen vatandaşlarımızın zamanında aşısını yaptırmaya özen göstermesini önemle rica ediyorum. Bu konularda özen gösterelim ki ilçemizde normalleşme süreci başlayabilsin. Bireyler olarak hep birlikte bu sürece katkı yapmış olalım. Çünkü çocuklarımız okullarını özledi, esnafımız çok zor günler yaşamaktadır. Hepimiz eski Çamelimizi özledik. Hijyen, maske ve sosyal mesafe kurallına uymaya devam ettiğimiz takdirde pandemisiz güzel günleri yeniden hep birlikte yaşayacağız. Şimdiye kadar devlet yetkililerinin talimatları doğrultusunda uygulamaları harfiyen uyan tüm Çamelili hemşehrilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizim silahımız birliğimiz, hep birlikte bu süreci layıkıyla atlatacağımıza inancım tamdır. Kalın sağlıcakla…” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.