Başkan Kobaş’tan, Meclis Üyesi Averi ile ilgili açıklama!

SİYASET (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 08.06.2022 - 19:17, Güncelleme: 08.06.2022 - 19:17
 

Başkan Kobaş’tan, Meclis Üyesi Averi ile ilgili açıklama!

AK Parti Serinhisar İlçe Başkanı Cemal Kobaş'ın istifa eden meclis üyesi Şükrü Averi hakkında açıklamada bulundu. Başkan Kobaş, “. 1 yıldan bu yana partimizle hiçbir bağı kalmamıştır. Geçen hafta muhalefet partilerinden birisine giderek AK Parti’den geçmiş gibi konuyu basına yansıtmıştır.” dedi.

Başkan Cemal Kobaş yaptığı açıklamada; Meclis üyesi Şükrü Averi kastederek, “Söz konusu isim 13.11.2018 tarihinde Partimize kendi isteğiyle üye olmuştur. Mart 2019 seçimlerinde AK Parti Serinhisar Belediye Başkan Adayı olabilmek için bu üyeliğini gerçekleştirmiştir.  Partimizce yapılan temayül ve değerlendirmeler sonucunda belediye başkan adayı Şeref Turhan isminde karar kılınmıştır. Partimiz kendisini 1. Sıradan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi adayı olarak seçimlere girmesini sağlamıştır. 31 Mart 2019 yerel seçim sonucu Ak Parti 1.sira Serinhisar Belediye Meclis üyesi seçilmiştir. Seçim sonrası da partimizin ilçe toplantılarına ve Ak Partili Belediye Meclis üyelerimizle birlikte hiçbir toplantıya katılım sağlamamıştır. Bunun üzerine Serinhisar İlçe Teşkilatımızın kendisine partimizin kuralları hatırlatılarak bu durumu düzeltmesi kendisinden talep edilmiştir. Kendisinin ifadesinde AK Parti’ye zaten hiçbir zaman kendisini ait hissetmediğini belediye başkanı olabilmek için bu yolu kullandığını ifade etmiştir. Bunun üzerine istifası istenmiş ve 30.06.2021 tarihinde Partimizden istifa etmiştir. Meclis üyeliğinde de istifa etmesi talep edilmiş fakat; ‘’Ben yoluma bağımsız olarak önümüzdeki yerel seçimlere kadar devam edeceğim.’’ diye beyanda bulunmuştur. Yaklaşık 1 yıldan beri bağımsız meclis üyesi olarak görev yapmaktadır. 1 yıldan bu yana partimizle hiçbir bağı kalmamıştır. Geçen hafta muhalefet partilerinden birisine giderek AK Parti’den geçmiş gibi konuyu basına yansıtmıştır. Konunun özü bundan ibarettir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verdi.
AK Parti Serinhisar İlçe Başkanı Cemal Kobaş'ın istifa eden meclis üyesi Şükrü Averi hakkında açıklamada bulundu. Başkan Kobaş, “. 1 yıldan bu yana partimizle hiçbir bağı kalmamıştır. Geçen hafta muhalefet partilerinden birisine giderek AK Parti’den geçmiş gibi konuyu basına yansıtmıştır.” dedi.

Başkan Cemal Kobaş yaptığı açıklamada; Meclis üyesi Şükrü Averi kastederek, “Söz konusu isim 13.11.2018 tarihinde Partimize kendi isteğiyle üye olmuştur. Mart 2019 seçimlerinde AK Parti Serinhisar Belediye Başkan Adayı olabilmek için bu üyeliğini gerçekleştirmiştir.  Partimizce yapılan temayül ve değerlendirmeler sonucunda belediye başkan adayı Şeref Turhan isminde karar kılınmıştır. Partimiz kendisini 1. Sıradan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi adayı olarak seçimlere girmesini sağlamıştır.

31 Mart 2019 yerel seçim sonucu Ak Parti 1.sira Serinhisar Belediye Meclis üyesi seçilmiştir. Seçim sonrası da partimizin ilçe toplantılarına ve Ak Partili Belediye Meclis üyelerimizle birlikte hiçbir toplantıya katılım sağlamamıştır. Bunun üzerine Serinhisar İlçe Teşkilatımızın kendisine partimizin kuralları hatırlatılarak bu durumu düzeltmesi kendisinden talep edilmiştir. Kendisinin ifadesinde AK Parti’ye zaten hiçbir zaman kendisini ait hissetmediğini belediye başkanı olabilmek için bu yolu kullandığını ifade etmiştir. Bunun üzerine istifası istenmiş ve 30.06.2021 tarihinde Partimizden istifa etmiştir. Meclis üyeliğinde de istifa etmesi talep edilmiş fakat; ‘’Ben yoluma bağımsız olarak önümüzdeki yerel seçimlere kadar devam edeceğim.’’ diye beyanda bulunmuştur. Yaklaşık 1 yıldan beri bağımsız meclis üyesi olarak görev yapmaktadır. 1 yıldan bu yana partimizle hiçbir bağı kalmamıştır. Geçen hafta muhalefet partilerinden birisine giderek AK Parti’den geçmiş gibi konuyu basına yansıtmıştır. Konunun özü bundan ibarettir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verdi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.