Başkan Örki’den, kadın mimarlara ödül vermedi iddialarına sert tepki

GÜNDEM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 18.06.2022 - 18:29, Güncelleme: 18.06.2022 - 18:29
 

Başkan Örki’den, kadın mimarlara ödül vermedi iddialarına sert tepki

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale Köyü DEGİAD Fikir Projesi Lansman Töreni’nde yaşananları çaptırarak kadın mimarlara ödül vermediği yönündeki yanlı haberlere sert tepki gösterdi. Örki, “Bu ahlaksız çamur atma zihniyetine karşı tüm yasal haklarımı kullanacağım” dedi.

Denizli Genç İş İnsanları Derneği’nin (DEGİAD) geleneksel hale gelen Pamukkale Köyü DEGİAD Fikir Projesi ödül töreni dün akşam gerçekleşti.  Geceye, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) Başkanı İbrahim Şenel, Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Özlem Durdu Kabel, Denizlili iş insanları ve davetliler katıldı. Proje kapsamında yapılan yarışmada dereceye giren mimarlar ödüllerini DEGİAD binasında aldı. GÖRÜNTÜLERDE NELER YAŞANDI Törende ilk olarak ödül alan ekibin ödüllerini Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan verdi. Dereceye giren ödül almayı hak eden mimarlar program sunucusu tarafından sahneye davet edildi. Sunucu, kadın mimarlar Ece Gizem Şimşek ile Güncesu Yücel’in ardından erkek mimarlar sahneye davet edildi. O esnada hostes tarafından 2 kadın mimara ödülleri verildi. Daha sonra ödülleri verilmek üzere Başkan Avni Örki sahneye davet edildi. Ödüllerini almayan erkek mimarlara ödüllerini takdim eden Örki, sunucunun ikinci anonsuyla toplu fotoğraf çektirdi. Ardından kadın mimarların yanına giderek tebrik edip ellerini sıktı. Olayın çaptırılarak servis edildiğini belirten Başkan Avni Örki sosyal medya hesabından iddialar sert cevap verdi; “BU KÖTÜ, ALÇAK ZİHNİYETLE MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİM” Başkan Örki; “Görüldüğü üzere, DEGİAD tarafından düzenlenen programda kadın mimarlara ödül vermeyi reddedip, ellerini sıkmadığım; sadece erkek mimarlara ödül verip onlarla el sıkıştığım yönündeki iddialar gerçek dışı olup, bu ahlaksız çamur atma zihniyetine karşı tüm yasal haklarımı kullanacağım. Evet, imam hatip lisesi mezunuyum ve bununla da gurur duyuyorum. Sosyal medya trolleri şunu çok iyi bilsinler ki, bizim siyaset anlayışımızda hiçbir zaman ayrıştırma olmadı, olamaz. Bu kötü, alçak zihniyetle bundan önce olduğu gibi bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğim. Zavallı alçaklar şunu çok iyi bilsinler ki, bu iftira ve çamurlarla bir adım ileriye gidemez, bizi millete hizmet etme yolunda bir adım bile geriye döndüremezler. Allah var gam yok.” ifadelerine yer verdi.
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale Köyü DEGİAD Fikir Projesi Lansman Töreni’nde yaşananları çaptırarak kadın mimarlara ödül vermediği yönündeki yanlı haberlere sert tepki gösterdi. Örki, “Bu ahlaksız çamur atma zihniyetine karşı tüm yasal haklarımı kullanacağım” dedi.

Denizli Genç İş İnsanları Derneği’nin (DEGİAD) geleneksel hale gelen Pamukkale Köyü DEGİAD Fikir Projesi ödül töreni dün akşam gerçekleşti.  Geceye, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) Başkanı İbrahim Şenel, Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Özlem Durdu Kabel, Denizlili iş insanları ve davetliler katıldı. Proje kapsamında yapılan yarışmada dereceye giren mimarlar ödüllerini DEGİAD binasında aldı.

GÖRÜNTÜLERDE NELER YAŞANDI

Törende ilk olarak ödül alan ekibin ödüllerini Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan verdi. Dereceye giren ödül almayı hak eden mimarlar program sunucusu tarafından sahneye davet edildi. Sunucu, kadın mimarlar Ece Gizem Şimşek ile Güncesu Yücel’in ardından erkek mimarlar sahneye davet edildi. O esnada hostes tarafından 2 kadın mimara ödülleri verildi. Daha sonra ödülleri verilmek üzere Başkan Avni Örki sahneye davet edildi. Ödüllerini almayan erkek mimarlara ödüllerini takdim eden Örki, sunucunun ikinci anonsuyla toplu fotoğraf çektirdi. Ardından kadın mimarların yanına giderek tebrik edip ellerini sıktı.

Olayın çaptırılarak servis edildiğini belirten Başkan Avni Örki sosyal medya hesabından iddialar sert cevap verdi;

“BU KÖTÜ, ALÇAK ZİHNİYETLE MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİM”

Başkan Örki; “Görüldüğü üzere, DEGİAD tarafından düzenlenen programda kadın mimarlara ödül vermeyi reddedip, ellerini sıkmadığım; sadece erkek mimarlara ödül verip onlarla el sıkıştığım yönündeki iddialar gerçek dışı olup, bu ahlaksız çamur atma zihniyetine karşı tüm yasal haklarımı kullanacağım.

Evet, imam hatip lisesi mezunuyum ve bununla da gurur duyuyorum. Sosyal medya trolleri şunu çok iyi bilsinler ki, bizim siyaset anlayışımızda hiçbir zaman ayrıştırma olmadı, olamaz. Bu kötü, alçak zihniyetle bundan önce olduğu gibi bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğim.

Zavallı alçaklar şunu çok iyi bilsinler ki, bu iftira ve çamurlarla bir adım ileriye gidemez, bizi millete hizmet etme yolunda bir adım bile geriye döndüremezler. Allah var gam yok.” ifadelerine yer verdi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.